Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2016

(Όλο και πιο βαθιά στον εργασιακό μεσαίωνα. Οι νεονεοφιλελελέδες Συριζοοικολιγοπράσινοι εισηγητές στην ελλ. κοινωνία των ΚΟΙΝΣΕΠ, μπορούν να θριαμβολογούν. Μόνιμη και σταθερή εργασία, ποτέ)! Ξεκινά η συνεργασία ΟΑΕΔ με ιδιώτες και ΚΟΙΝΣΕΠ για την απόκτηση εργασιακής εμπειρίας ανέργων (τροπολογία)



Τη δυνατότητα σε ανέργους αποφοίτους Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας εκπαίδευσης να αποκτήσουν εργασιακή εμπειρία σε αντικείμενα συναφή με την ειδικότητά τους, προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Εργασίας, που συμπεριλαμβάνεται στο λεγόμενο «παράλληλο πρόγραμμα» της κυβέρνησης.
Σύμφωνα με την τροπολογία:

1. Ο ΟΑΕΔ μπορεί να συνεργάζεται με επιχειρήσεις και γενικά εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, καθώς και με ΚΟΙΝΣΕΠ, με σκοπό την υλοποίηση συγχρηματοδοτούμενου ή μη προγράμματος απόκτησης εργασιακής εμπειρίας ανέργων.
2. Με απόφαση του/των αρμοδίου/ων υπουργού/ων, καθορίζονται οι όροι, οι προϋποθέσεις, το ύψος της ημερήσιας αποζημίωσης, η διάρκεια του προγράμματος, οι ειδικότητες σε σχέση με τις θέσεις απόκτησης εργασιακής εμπειρίας, η ηλικία των ωφελουμένων και κάθε άλλη λεπτομέρεια.
3. Οι ωφελούμενοι υπάγονται στον κλάδο ασθενείας σε είδος του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ και ασφαλίζονται για επαγγελματικό κίνδυνο.
4. Η δαπάνη για την ημερήσια αποζημίωση και τις ασφαλιστικές εισφορές βαρύνουν τον προϋπολογισμό του προγράμματος.
5. Οι δαπάνες του προγράμματος εξαιρούνται από τον προληπτικό έλεγχο του Ελεγκτικού Συνεδρίου.
Δείτε ολόκληρη την τροπολογία και τα έγγραφα που τη συνοδεύουν ΕΔΩ
http://www.aftodioikisi.gr/proto-thema/xekina-i-sinergasia-oaed-me-idiotes-kai-koinsep-gia-tin-apoktisi-ergasiakis-empeirias-anergon-tropologia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου