Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 9 Φεβρουαρίου 2016

Ανακεφαλαιοποίηση Attica Bank: Απώλειες 235 εκατ. για ΤΣΜΕΔΕ και 34 εκατ. για ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ


Απώλειες χαρτοφυλακίου 235 εκατομμυρίων ευρώ έχει το ασφαλιστικό ταμείο των μηχανικών ΤΣΜΕΔΕ από τη συμμετοχή του στην τράπεζα Attica Bank. Απώλειες έχουν επίσης όλοι οι άλλοι φορείς που αγόρασαν μετοχές στην τελευταία αύξηση κεφαλαίου της τράπεζας όπως το ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ, η ΕΥΔΑΠ και το «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Το ΤΣΜΕΔΕ τοποθέτησε 383 εκατ. στην τελευταία αύξηση μετοχικού κεφαλαίου πριν από ένα μήνα. Πλέον αυτή η συμμετοχή αποτιμάται 148 εκατ. ευρώ, καθώς η τιμή της μετοχής της Attica Bank στο χρηματιστήριο έχει βουλιάξει 61,33%. Η τιμή της μετοχής βρίσκεται στα 11 λεπτά του ευρώ (0,116 ευρώ) ενώ η τιμή διάθεσης στην αύξηση κεφαλαίου ήταν 0,30 ευρώ. Για να καλυφθούν οι απώλειες θα πρέπει η τιμή της μετοχής να αυξηθεί 159%. Πρόεδρος διοικητικού συμβουλίου του ΤΣΜΕΔΕ είναι ο Ιωάννης Γαμβρίλης, ο οποίος είναι και πρόεδρος του διοικητικού συμβυολίου της Attica Bank.
Το ταμείο ΤΑΠΙΛΤ-ΑΤ (Ταμείο Αλληλοβοήθειας Προσωπικού Ιονικής - Λαϊκής Τράπεζας και Άλλων Τραπεζών), που επίσης συμμετείχε στην αύξηση κεφαλαίου με ποσό 55 εκατ. ευρώ, βλέπει τη συμμετοχή του στην τράπεζα να έχει μειωθεί σε 21 εκατ. ευρώ. Αρα οι απώλειες χαρτοφυλακίου είναι 34 εκατ. ευρώ.
Η ΕΥΔΑΠ βλέπει την αρχική συμμετοχή αξίας 20 εκατ. ευρώ να αποτιμάται 8 εκατ., άρα να έχει υποαξίες 12 εκατ. ευρώ.
Τέλος, το Ελευθέριος Βενιζέλος (η εταιρεία Αερολιμήν Αθηνών Α.Ε.) που συμμετείχε με 10 εκατ. ευρώ στην αύξηση κεφαλαίου βλέπει τη συμμετοχή του να αξίζει μόλις 4 εκατ. ευρώ, άρα χάνει 6 εκατ. Ευρώ.
Πηγή: marketfair.gr
http://www.ergasianet.gr/menu-epikairotita/menu-epik-erg-oikonomia/19030-meta090216-19030


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου