Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή, 28 Φεβρουαρίου 2016

Προς τι τα πανηγύρια, όταν στο ανθυγιεινό επίδομα έχουν βάλει ημερομηνία λήξης;

giatros-nosokomeio4
Αναδημοσίευση από ygeionomikoi.gr
Η δρομολογημένηπερικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, σύμφωνα με τις ρυθμίσεις του νέου μισθολογίου, επιχειρείται το τελευταίο χρονικό διάστημα να «διασκεδαστεί» με επικοινωνιακού τύπου παρεμβάσεις, που θα αντιμετωπίζουν προσωρινά επιμέρους ζητήματα στη χορήγηση του επιδόματος.

Όπως είναι γνωστό, το ανθυγιεινό επίδομα μπαίνει υπό αμφισβήτηση, αφού στο νέο μισθολόγιο υπάρχει πρόβλεψη ότι αυτό καταβάλλεται «με την επιφύλαξη της επικείμενης ευθυγράμμισης του σχετικού καθεστώτος με την αντίστοιχη ευρωπαϊκή νομοθεσία έως τις 31.12.2017» Ταυτόχρονα οι προϋποθέσεις καταβολής διαφοροποιήθηκαν, με αποτέλεσμα όσο είναι εν ισχύι να περικόπτεται σε άδειες όπως μακροχρόνιες αναρρωτικές, λοχείας εκπαιδευτικές κλπ.
Η ηγεσία του υπουργείου Υγείας, με ανακοινώσεις της στη Βουλή, ανέφερε ότι σκοπεύει να απαλείψειμε νέα νομοθετική ρύθμιση την περικοπή του επιδόματος σε αυτές τις περιπτώσεις, επαναφέροντας τις προηγούμενες διατάξεις που ίσχυαν από το 2011. Στην κατεύθυνση αυτή, μάλιστα, βουλευτές της κυβερνητικής πλειοψηφίας κατέθεσαν σε πρόσφατο νομοσχέδιο του υπ. Υγείας σχετική ρύθμιση, διατηρώντας όμως αυτούσια την πρόβλεψη περικοπής του επιδόματος το αργότερο μέχρι τις 31/12/2017. Το γεγονός, βεβαίως, επιχειρεί συστηματικά να αποκρύψει η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του υπ. Υγείας, εμφανίζοντας ως μοναδικό πρόβλημα που πρέπει να αντιμετωπιστεί, τις προϋποθέσεις χορήγησης.
Είναι προφανές ότι μπροστά στο κύμα αντιδράσεων που υπάρχει το υπ. Υγείας επιχειρεί «να αντιμετωπίσει» το επιμέρους, προκειμένου να περάσει την πλήρη περικοπή του επιδόματος το επόμενο χρονικό διάστημα. Γι’ αυτό και προξενούν εντύπωση οι πανηγυρισμοί κάποιων, με την προβολή αυτής της ρύθμισης, που κάνουν το γύρο του Διαδικτύου και κυκλοφορούν μέσα στα νοσοκομεία και τις μονάδες υγείας. Άραγε όλοι αυτοί τι θα απαντήσουν στους εργαζομένους των νοσοκομείων όταν το επόμενο χρονικό διάστημα το ανθυγιεινό επίδομα θα μπει στην «κλίνη του Προκρούστη»;
http://www.ergasianet.gr/menu-arthra/19383-meta280216-19383


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου