Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 24 Ιουλίου 2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α ΑΝΑΚΟΙΝΩΣH 24-07-2017

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                  24-07-2017                         ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                     
      image (4).jpeg               
                                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

                              Η ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΑΘΛΙΟΤΗΤΑ ΤΟΥΣ……ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ

Είναι τυχαίο που και οι τρείς εκπρόσωποι της παράταξης “Δημοκρατική Συνεργασία εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ” αντί απάντησης στην νέα τους ανακοίνωση, για το σοβαρό θέμα της καταστροφής της εγκατάστασης του πλυντηρίου αξίας 300.000€, κάνουν τον Γερμανό. Επιδίδονται λοιπόν σε μια ¨ρητορική¨ τακτική με υπονοούμενα, θυμίζοντας  ανθρώπους που δεν έχουν σχέση με τα προβλήματα των εργαζομένων και απλά ασχολούνται καθήμενοι στην μπρεζέρα τους............τι προβλήματα θα προκαλέσουν στους άλλους για δικό τους συμφέρον! 

Τους προκαλούμε λοιπόν και πάλι  να απαντήσουν: 1.Με ποιά απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής αποφασίστηκε η καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου αξίας 300.000€, 2.Με ποιά απόφαση συστήθηκε  η επιτροπή που προβλέπει ο νόμος και αποτελείται από δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ένα τεχνικό υπάλληλο, και ποίοι ήταν αυτοί.3.Την γνώμη της επιτροπής που εισηγήθηκε την καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου.
Είναι τυχαίο το γεγονός ότι λίγες ημέρες μετά τις κινητοποιήσεις του κλάδου γιά το  ζήτημα των Συμβασιούχων στις οποίες δεν είχαν καμία συμμετοχή στις συγκεντρώσεις και πορείες της ΠΟΕ-ΟΤΑ, επέλεξαν να απουσιάζουν και οι τρείς από το Δ.Σ που πραγματοποιήθηκε στις 13-07-2017 με σοβαρότατα θέματα όπως:
1.Την παράταση των συμβάσεων των συναδέλφων μας  που απασχολούνται στον φορέα μας με οκτάμηνες συμβάσεις, καθώς και το
2.Νομοσχέδιο που αφορά την τροποποίηση του. Ν.2939/2001 - Συσκευασίες και εναλλακτική  διαχείριση των συσκευασιών και άλλων προϊόντων.
Τίποτε δεν είναι τυχαίο, η απουσία σας από την συνεδρίαση του Δ.Σ  δείχνει σε ότι αφορά τους εργαζόμενους ότι δεν σας απασχολούν τα προβλήματα τους και ότι  τα ενδιαφέροντα σας εξαντλούνται αποκλειστικά και μόνο  στις  προσωπικές σας επιδιώξεις.
Σε ότι αφορά την πορεία του φορέα μας και αυτό δεν σας απασχολεί, το ενδιαφέρον σας εξαντλείται στα ψεύδη, στις λασπολογίες, στα ψέματα, στα ασφαλιστικά μέτρα κατά του Σωματείου, και στις παροχολογίες.
Απουσιάζοντες και κρυπτόμενοι προσπαθείτε να κάνετε συνδικαλισμό εκδίδοντας ανακοινώσεις όπου αποκλειστικά αναφέρεστε στον ΧΥΤΑ, γιατί αυτός μονοπωλεί το ενδιαφέρον σας, έχοντας στο μυαλό σας παλιές καλές μέρες………!!!!!!!!!!! “Μπάτε σκύλοι αλέστε και αλεστική μη δώσετε”
Κυρίαρχη απασχόληση ήταν να πάρουν την πλειοψηφία στο Δ.Σ. του Σωματείου για να ικανοποιήσουν τις προσωπικές τους επιδιώξεις. Η ηχηρή απάντηση που έλαβαν από τα δικαστήρια και τους  συναδέλφους τους έκοψε σαν μαχαίρι.  Αυτοί όμως αμετανόητοι συνεχίζουν  τον “άθλιο” συνδικαλιστικό τους  κατήφορο.
Επιμένουν στην παρελθοντολογία και αδυνατούν να καταλάβουν ότι αυτή η επιμονή τους είναι η αχίλλειος φτέρνα τους. Με αθλιότητες  επιτίθενται και πάλι εναντίον συναδέλφων μη διστάζοντας να εμπλέξουν ακόμα και γονείς πιστεύοντας ότι θα εξαγνίσουν το μέλος της παράταξης τους που διετέλεσε Δ/ντής της ΔΔΑΑ και ήταν ο πρώτος που υπέγραψε μελέτες για την ανάθεση υποστηρικτικών εργασιών.
Αφού επιμένουν  στην παρελθοντολογία  και στο έτος 2008, φρεσκάροντας  λίγο την μνήμη τους, θυμίζουμε ότι όταν παραλάβαμε τους 3 καινούργιους προωθητήρες - παράλληλα το ίδιο έτος υπήρχε ενεργή σύμβαση υποστηρικτικών εργασιών με την ΕΝΒΙΜΕΚ……(από τα μηχανήματα της συγκεκριμένης εταιρείας πιθανόν να αναφέρονται σε συμπλέκτες, διότι από τα λίγα που ξέρουμε οι καινούργιες δεν έχουν), η οποία όχι μόνο δεν διεκόπη αλλά και τα επόμενα χρόνια είχαμε νέες συμβάσεις υποστηρικτικών μέχρι που φτάσαμε στην χρονική περίοδο Σεπτέμβριο του 2011 και έως το τέλος του 2012 όπου δούλευε ανάδοχος χωρίς διαδικασίες ανάθεσης και έτσι προέκυψαν τα ασυμβασιοποίητα του τότε Δ/ντη τα οποία διεκδικούνται στα Δικαστήρια, ποσού 5.000.0000€. Κατά το ίδιο χρονικό διάστημα είχε διώξει μηχανήματα σε ιδιωτικά συνεργεία τα οποία ακόμα αναζητούνται. Με αυτές τις διαφανείς διαδικασίες διαχειριζόταν το δημόσιο χρήμα και φυσικά ανέθετε σε αναδόχους !!!!!!! Βέβαια ως ¨θεματοφύλακας¨ του δημοσίου χαρακτήρα, είχε αναθέσει έντεχνα  με την μορφή της εγγύησης (το κόστος της ξεπερνούσε τις 200.000 ευρώ) -όπως άλλωστε οι ίδιοι γράφουν- στην ουσία την  συντήρηση των καινούργιων !!! προωθητήρων για πέντε χρόνια φροντίζοντας να  απαξιώσει  το συνεργείο του ΧΥΤΑ και να το παραδώσει στους ιδιώτες. Αυτός μάλιστα είναι Θεματοφύλακας με ¨Θ¨ κεφαλαίο. Οι εργαζόμενοι δεν έχουν μνήμη χρυσόψαρου. Το κουβαδάκι σας λοιπόν και σε άλλη παραλία……..
Οι εργαζόμενοι γνωρίζουν και έχουν άποψη για το ποιός εκπροσωπεί ή όχι τα συμφέροντα τους, ποιός  ενώνει και ποιός διασπά τους εργαζόμενους. Ποιός αγωνίζεται και δίνει τη μάχη με κάθε τρόπο και μέσο και ποιός κρύβεται από τα προβλήματα των εργαζομένων και προσπαθεί να ικανοποιήσει τις προσωπικές του επιδιώξεις.
                                                                        ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

           Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου