Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

Για χάρη της ΑΘΗΝΑΣ και στο κενό που αφήνει η ξεπερασμένη νεοφιλελεύθερη εμμονή του Κ. Μητσοτάκη οι Πατούλης και Καμίνης ως και την μάσκα του "αριστερού" φορούν! Κυριάκο, ο κοινωνικός αυτοματισμός μόνο στα "αδιόριστα δικά μας παιδιά" έχει πλέον πέραση!

Δ.Αμαρουσίου: Υπογράφουν συμβάσεις 95 συμβασιούχοι -Πάνω από 100 μόνιμοι

Στην υπογραφή νέων συμβάσεων εργασίας με όλους τους ήδη εργαζόμενους 8μηνιτες συμβασιούχους στην Καθαριότητα προχωρεί ο Δήμος Αμαρουσίου, μετά την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη από το Δημοτικό Συμβούλιο στη συνεδρίαση της 11ης Ιουλίου 2017, με εισήγηση του Δημάρχου Αμαρουσίου κου Γιώργου Πατούλη.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του δήμου και «οι 95 συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Καθαριότητα του Δήμου Αμαρουσίου υπογράφουν σήμερα, Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 νέες συμβάσεις εργασίας που λήγουν στις 31/03/2018.
Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβούλου αποφασίστηκε επίσης, μετά από εισήγηση του κου Πατούλη, η άμεση κάλυψη των 50 κενών θέσεων που υπάρχουν ήδη στον τομέα Καθαριότητας του Οργανισμού Εσωτερικών Υπηρεσιών (ΟΕΥ) με διαδικασίες ΑΣΕΠ.
Επίσης, αποφασίστηκε, στην επόμενη συνεδρίαση να υπάρξει ολοκληρωμένη εισήγηση για την τροποποίηση του ΟΕΥ, στην οποία θα προστεθούν επιπλέον κενές θέσεις στην ειδικότητα της Καθαριότητας.
Οι προβλεπόμενες θέσεις θα ξεπεράσουν σε αριθμό τις 100 θέσεις, ώστε να υπερκαλυφθεί το σύνολο των συμβασιούχων που αυτή τη στιγμή εργάζονται στην Υπηρεσία Καθαριότητας.
Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι όλοι οι εργαζόμενοι συμβασιούχοι στην Καθαριότητα να έχουν το δικαίωμα να διεκδικήσουν μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου.
Οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι ενημερώθηκαν για τις σημαντικές αυτές εξελίξεις που αφορούν στο εργασιακό τους μέλλον από το Δήμαρχο Αμαρουσίου κ. Γιώργο Πατούλη, στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε για αυτό το σκοπό στο Δημαρχείο, σήμερα Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017».
Ο δήμαρχος Γιώργος Πατούλης απευθυνόμενος στους εργαζομένους μεταξύ άλλων υπογράμμισε:
« Με την απόφασή μας αυτή εξασφαλίζουμε τις απαραίτητες συνθήκες για μόνιμες θέσεις εργασίας, προκείμενου κάθε συμβασιούχος στην Καθαριότητα να έχει τη δυνατότητα και την ευκαιρία να εργασθεί και να αποκτήσει το δικαίωμα για μόνιμη και σταθερή θέση εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου, προσφέροντας τις υπηρεσίες τους στους πολίτες που είναι και οι τελικοί κριτές μας.
Παρά το γεγονός, ότι δεν μας υποχρεώνει και είναι προαιρετική η εφαρμογή του νόμου και της εγκυκλίου του Υπουργείου Εσωτερικών, που εξεδόθησαν μετά από αστοχίες στη διαχείριση των συγκεκριμένων θεμάτων που εξαρχής είχαμε επισημάνει χωρίς να εισακουσθούμε, πήραμε αυτή τη σημαντική απόφαση για τους εργαζόμενους μας.
Αποδεικνύουμε έμπρακτα τη συμπαράστασή μας στο δίκαιο αίτημά σας για μόνιμη κι σταθερή εργασία, τόσο με τη στήριξη και τη συμμετοχή μας στους αγώνες σας και την πίεση που ασκήσαμε στην κυβέρνηση προκειμένου να δοθεί λύση στην ομηρία σας, όσο και σήμερα με την υπογραφή των νέων συμβάσεων και την εξασφάλιση όλων των θέσεων εργασίας στο Δήμο Αμαρουσίου.
Για κάποιους ίσως αποτελείται κομματική πελατεία. Για εμάς είστε οι εργαζόμενοι μας και το έχουμε αποδείξει από όλα τα προηγούμενα χρόνια της Δημαρχιακής μας θητείας.
Σκεφτόμαστε ως Αυτοδιοίκηση και δεν μας ενδιαφέρουν τα κόμματα. Κόμμα μας είναι το Μαρούσι και στόχος μας η παροχή ποιοτικών υπηρεσιών στους πολίτες, ώστε η πόλη μας να γίνει πρότυπο πόλη σε όλη την Ελλάδα.
Μένουμε πιστοί στις δεσμεύσεις μας και συνεπείς στις αρχές μας για να διασφαλίσουμε σταθερή και μόνιμη εργασία στους συμβασιούχους στην Καθαριότητα. Κανείς εργαζόμενος δεν θα μείνει εκτός του Δήμου μας.»
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/d-amarousiou-ipografoun-simvaseis-95-simvasiouxoi-pano-apo-100-monimoi/


Καμίνης: Δημόσιο χαρακτήρα η καθαριότητα -Ξανά υποψήφιος για δήμαρχος


“Θέλουμε να έχει δημόσιο χαρακτήρα η καθαριότητα στο δήμος και ήδη έχουμε κάνει πρόσκληση για πρόσληψη 400 υπαλλήλων ενώ μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχει αλλάξει το 70% του εξοπλισμού της καθαριότητας”. Αυτό δήλωσε ο δήμαρχος Αθηναίων μιλώντας στο Ραδιόφωνο 24/7,
Ταυτόχρονα ο κ. Καμίνης ξεκαθάρισε ότι θα ξαναβάλει υποψηφιότητα τονίζοντας ότι “στο τέλος της θητεία μας θα φανούν τα έργα μας” ενώ ανέφερε ότι “πρέπει ακόμη να γίνουν πολλά στα θέματα της γραφειοκρατίας” παρότι “παλέψαμε με μεγάλα συμφέροντα και κατεστημένες αντιλήψεις”.
Ο κ. Καμίνης δήλωσε επίσης ότι πρέπει “να ανοίξει η συζήτηση για τη δημιουργία κέντρων ελεγχόμενης χρήσης για τοξικομανείς, στην Αθήνα στα οποία την εποπτεία πρέπει να έχει ο Δήμος που γνωρίζει και την πόλη και το πρόβλημα”.
Ο δήμαρχος τάχτηκε υπέρ του ανοίγματος των καταστημάτων τις Κυριακές για “να μπορούν να ψωνίζουν οι πολυάσχολοι άνθρωποι” ενώ σχετικά με την υπερεργασία και τις νόμιμες αμοιβές των εργαζομένων σε αυτά δήλωσε πως “υπάρχει επιθεώρηση εργασίας, για να διασφαλίσει υγιείς εργασιακές σχέσεις και χρειάζεται επίσης καλός, υγιής συνδικαλισμός”.
Αναφερόμενος στις γειτονιές της πρωτεύουσας ο κ. Καμίνης στάθηκε στην Δημοτική Αγορά της Κυψέλης που “λειτουργεί με υποδειγματικό τρόπο”, και το “πρωτοποριακό δημοτικό ιατρείο που προσφέρει μεγάλη γκάμα κοινωνικών υπηρεσιών και στο οποίο έχουν εξυπηρετηθεί 12.000 άνθρωποι μέσα σε δύο μήνες”.
Τέλος αναφερόμενος στη δίκη της Χρυσής Αυγής, δήλωσε ότι δεν μας τιμά, δεν έχει ακροατήριο, πρέπει να τελειώνει, να αποδοθεί δικαιοσύνη, τονίζοντας ότι πήγε στη δίκη της Χρυσής Αυγής “γιατί υπήρξα και εγώ θύμα του Γερμενή, είχα χρέος να καταθέσω και έπρεπε να πω και όλα αυτά που γνώριζα για τα βίαια επεισόδια την Αθήνα”.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/kaminis-dimosio-xaraktira-kathariotita-xana-ipopsifios-gia-dimarxos/


Πατούλης: Πρώτο βήμα για την Αθήνα χωρίς ΝΔ –Δημιουργεί Όμιλο


Η aftodioikisi.gr έχει γράψει για το (έντονο) ενδιαφέρον που έχει ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και δήμαρχος Αμαρουσίου Γιώργος Πατούλης για το δήμο Αθηναίων. Αλλά και για το γεγονός ότι στην Πειραιώς δεν θέλουν να ακούνε για την υποψηφιότητα του όχι μόνο στον μεγαλύτερο δήμο της χώρας αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής, μιας και, εκτός των άλλων, για το μεγαλύτερο δήμο της χώρας φαίνεται ότι έχει κλείσει ο ανιψιός του προέδρου της ΝΔ, περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Κώστας Μπακογιάννης. 
Ο πρόεδρος, όμως, της ΚΕΔΕ είναι επίμονος και γι’ αυτό, όπως μαθαίνει η aftodioikisi.gr, την Τρίτη στο γνωστό εστιατόριο «Διόνυσος» κάτω από την Ακρόπολη πρόκειται να ανακοινώσει την ίδρυση Ομίλου  με στόχο την ανάδειξη της Αθήνας ως πόλης με πρωτεύοντα ρόλο και μητροπολιτική διάσταση.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες το εγχείρημα πρόκειται να στηρίξουν τη πάνω από 80 προσωπικότητες από τον χώρο της Αυτοδιοίκησης, του ιατρικού και το νομικού κόσμου κλπ
Πρόκειται προφανώς για πρόπλασμα αυτοδιοικητικής παράταξης που έχει ως στόχο με επικεφαλής τον Γ. Πατούλη, θα διεκδικήσει την δημαρχία της Αθήνας.
Και αν θεωρηθεί δεδομένο ότι η ΝΔ όχι μόνο δεν θα την στηρίξει αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, θα αντιμετωπίσει με μεγάλη αυστηρότητα τις «αντάρτικες» υποψηφιότητες, τότε είναι πολύ πιθανόν το ρήγμα μεταξύ Γ. Πατούλη και Κυρ. Μητσοτάκη να μεγαλώσει ακόμη περισσότερο και οι σχέσεις τους να οδηγηθούν και τυπικά, πλέον, σε (οριστική) ρήξη.
http://www.aftodioikisi.gr/paraskinia/patoulis-proto-vima-gia-tin-athina-xoris-nd-dimiourgei-omilo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου