Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

(Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κι εδώ! Ντροπή στον Ανδρέα Νεφελούδη που εν ονόματι της Συριζαίικης θρασύτητας εμπαίζει ζωντανούς και νεκρούς)! Αυτοκτονία 42χρονης στα Γιαννιτσά που ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες

Αυτοκτονία 42χρονης στα Γιαννιτσά που ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες


Σοκ προκαλεί η είδηση της αυτοκτονίας μιας 42χρονης γυναίκας από τα Γιαννιτσά.

Η γυναίκα εργαζόταν σε σούπερ μάρκετ και ήταν απλήρωτη επί 15 μήνες, γεγονός που φέρεται να συνδέεται άμεσα με τους λόγους που την οδήγησαν στην απόφαση να βάλει τέλος στη ζωή της.





«Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος» αναφέρει σε ανακοίνωση που εξέδωσε η διοίκηση του Πανελλαδικού Σωματείου των εργαζομένων στις επιχειρήσεις «Καρυπίδη».

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, «ο θάνατος της συναδέλφισσας, εργαζόμενης σε κατάστημα της "Καρυπίδης" στα Γιαννιτσά, είναι αποτέλεσμα αυτού του βάρβαρου συστήματος. Είναι αποτέλεσμα της πολιτικής που ακολουθεί και αυτή η κυβέρνηση και οι προηγούμενες που στηρίζουν το μεγάλο κεφάλαιο και οδηγούν σε απελπισία τους εργαζόμενους. Είναι αποτέλεσμα του αδιεξόδου στο οποίο έχουμε βρεθεί για πάνω από 1,5 χρόνο οι εργαζόμενοι της Καρυπίδης με την απληρωσιά, με το να βρισκόμαστε ανάμεσα στην ανεργία και την ομηρία από μέρους της επιχείρησης, με τον εμπαιγμό από την κυβέρνηση ότι έκανε τα πάντα για να μας ''σώσει''. Δεν πήρε μέτρα προστασίας για εμάς, τους 1.400 εργαζόμενους, αφού πλέον ούτε το πενιχρό επίδομα επίσχεσης παίρνουμε, ούτε επίδομα ανεργίας δικαιούμαστε. Επιπλέον, δεν τηρήθηκε Π.Δ για τη διαδοχή, ώστε να μην πεταχτούμε στην ανεργία. Κανένας εργαζόμενος να μη μένει μόνος του. Τα προβλήματα που βιώνουμε είναι κοινά και κοινός πρέπει να είναι και ο αγώνας για να τα αντιπαλέψουμε. Με ταξική αλληλεγγύη και ανυποχώρητο αγώνα να χτυπήσουμε την αιτία που προκαλεί όλα τα προβλήματα, την ανεργία, την ανασφάλεια, το άγχος για την επιβίωση. Η αιτία αυτή είναι το σύστημα της εκμετάλλευσης που ωφελεί τους λίγους και χτυπάει εμάς, τους πολλούς».

Ωστόσο, εντύπωση προκαλεί η αντίδραση του γενικού γραμματέα του Υπουργείου Εργασίας Ανδρέα Νεφελούδη στην τραγική είδηση.

Ο γενικός γραμματέας του καθ' ύλην αρμόδιου Υπουργείου Εργασίας επέλεξε να σχολιάσει την τραγωδία σε ανάρτησή του στο Facebook, να εξαπολύσει επίθεση στη Δικαιοσύνη και να αναρωτηθεί αν ακούει κανείς εισαγγελέας:

«Αυτοκτονία εγκλωβισμένης εργαζόμενης του Καρυπίδη στα Γιαννιτσά, ήταν 15 μήνες απλήρωτη. Ακούει κανείς εισαγγελέας; 15 μήνες απλήρωτη. 170 μηνύσεις έχουν υποβληθεί σε βάρος του Καρυπίδη. Καμία αντίδραση. Οι εργαζόμενοι απλήρωτοι και ο τύπος κυκλοφορεί ελεύθερος, "επενδύει" αλλού και να τα αποτελέσματα. Δικαιοσύνη ακούς; Είναι τελικά η οφειλή δεδουλευμένων αποδοχών βλαπτική μεταβολή κύριοι αδέκαστοι. Τι λέτε τώρα; Δικαιοσύνη ακούς;»


Το συγκεκριμένο post του κ. Νεφελούδη αναρτήθηκε στο left.gr, αλλά πλέον δεν υπάρχει στη σελίδα του.


http://www.zougla.gr/greece/article/aftoktonia-42xronis-sta-gianitsa-pou-itan-apliroti-epi-15-mines


https://odofragma-skas.blogspot.gr/2017/07/42-15.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου