Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2017

ΑΔΕΔΥ κατά Γεροβασίλη: Επιχείρηση εκφοβισμού και τρομοκράτησης για την αξιολόγηση



Για προσπάθεια εκφοβισμού και τρομοκράτησης των δημοσίων υπαλλήλων, καταγγέλλει την υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης, Όλγα Γεροβασίλη, η ΑΔΕΔΥ, με αφορμή την τρίτη κατά σειρά εγκύκλιος της, προκειμένου να προχωρήσουν οι διαδικασίες αξιολόγησης.

Η ΑΔΕΔΥ, στην ανακοίνωση της, ασκεί σφοδρή κριτική στην υπουργό, και καλεί τους δημοσίου υπαλλήλους να «συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης». Συγκεκριμένα, σημειώνει:
“Η καθολική, σχεδόν, συμμετοχή των Δημοσίων Υπαλλήλων στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση ανάγκασε την Υπουργό Διοικητικής Ανασυγκρότησης κ. Όλγα Γεροβασίλη να προχωρήσει στην έκδοση και άλλης εγκυκλίου – 3ης κατά σειρά – προκειμένου να εκφοβίσει τους συναδέλφους για να προχωρήσουν τις διαδικασίες αξιολόγησης.
Χαρακτηριστικό δε του κλίματος εκφοβισμού και τρομοκρατίας είναι και οι λέξεις-φράσεις που χρησιμοποιεί στη νέα εγκύκλιο, που παραπέμπουν σε αλήστου μνήμης εποχές. Συγκεκριμένα αναφέρεται ότι «οφείλουν οι αρμόδιες Διευθύνσεις Προσωπικού να διανείμουν αμελλητί – με απόδειξη – τα έντυπα αξιολόγησης στους υπαλλήλους».
Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., με αφορμή και τη νέα εγκύκλιο της Υπουργού, καλεί τους συναδέλφους Δημοσίους Υπαλλήλους να συνεχίσουν να απέχουν από όλες τις διαδικασίες αξιολόγησης, συμμετέχοντας στην απεργία-αποχή που έχει κηρύξει από τον Μάρτη η Α.Δ.Ε.Δ.Υ.
Η απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, είναι πέρα για πέρα συνταγματικό μας δικαίωμα, το οποίο και θα συνεχίσουμε να ασκούμε. Καμία πειθαρχική δίωξη δεν μπορεί να ασκηθεί σε κανέναν, εξαιτίας της συμμετοχής του στην απεργία-αποχή.
Οι Δημόσιοι Υπάλληλοι, με τη συνέχιση της καθολικής τους συμμετοχής στην απεργία-αποχή από την αξιολόγηση, θα δώσουν τη δική τους απάντηση στην επιχείρηση εκφοβισμού τους από την κ. Γεροβασίλη.
Η Α.Δ.Ε.Δ.Υ θα συνεχίσει τον αγώνα, όχι μόνο για να προστατευθούν οι εργαζόμενοι του Δημοσίου, αλλά και για να ωφεληθεί το σύνολο του κόσμου της δουλειάς και να μη δημιουργηθεί το «επιτελικό-ευέλικτο Δημόσιο» των… ιδιωτών, με τις πανάκριβες και ανεξέλεγκτες υπηρεσίες, που δε διασφαλίζουν ποιότητα και ασφάλεια στις όποιες παροχές ή προϊόντα, παρά μόνο κέρδη για τους ίδιους.
Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.”
http://www.aftodioikisi.gr/dimosio/adedi-kata-gerovasili-epixeirisi-ekfovismou-kai-tromokratisis-gia-tin-axiologisi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου