Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017

(Ωχ-ωχ-χοχόχ)! Ανδρέας Βαρελάς : «Στην ουσία κουμάντο στον ΕΔΣΝΑ κάνει ο Ιατρού με την Μπιζά»

Tην παραίτησή του από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΣΝΑ υπέβαλλε στην περιφερειάρχη Αττικής και πρόεδρο του Ενιαίου Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής Ρένα Δούρου, ο Αντιδήμαρχος Κέντρου Πόλης και Δημοτικής Αστυνομίας  του Δήμου Αθηναίων Ανδρέας Βαρελάς.
Στην επιστολή παραίτησής του ο κ. Βαρελάς, κάνει λόγο για απαξίωση του οργάνου, καθώς όπως τονίζει, δεν συμμετέχουν σε αυτό οι εκπρόσωποι των Δήμων.
 Ο Αντώνης Δεωνάς από το  «www.pitsounicity.gr», επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κ. Βαρελά και πήρε τις παρακάτω ξεκάθαρες και χωρίς περιστροφές απαντήσεις.
Α.Δ : Κύριε Βαρελά, βλέπετε να έχει μέλλον ο ΕΔΣΝΑ;
Α.Β : Όχι μόνο η προσωπική μου γνώμη αλλά και των περισσότερων, συγκλίνει σε αρνητική απάντηση.  Πιστεύω ότι για ένα διάστημα θα υπάρχει μόνο η Εκτελεστική Επιτροπή η οποία θα παίρνει τις αποφάσεις, ενώ θα συγκαλείται μια φορά το τρίμηνο ή το τετράμηνο το Διοικητικό Συμβούλιο, με την αναγκαία απαρτία του ενός τρίτου των μελών, για να επικυρώνει και να νομιμοποιεί τις αποφάσεις τις Εκτελεστικής Επιτροπής. 
Α.Δ: Το ότι δεν εμφανίζονται Δήμαρχοι στα Διοικητικά Συμβούλια, πως το ερμηνεύετε;
Α.Β :  Θεωρώ ότι από την στιγμή που υπήρξε η σφοδρή αντιπαράθεση Πατούλη - Δούρου πριν από κάποιο χρονικό διάστημα, η επιλογή Δημάρχων οι οποίοι κυρίως προέρχονται από την πτέρυγα Πατούλη είναι να μη συμμετέχουν στις διαδικασίες του Διοικητικού Συμβουλίου. Το πρόβλημά τους είναι διπλό. Από την μια θέλουν να ακολουθήσουν την επιλογή Πατούλη, από την άλλη όμως, έχουν προγραμματικές συμφωνίες με την Περιφέρεια η οποία έχει κυρίαρχη σχέση στα έργα που θέλουν να πραγματοποιήσουν στους Δήμους τους. Έτσι, αποφεύγουν  την αντιπαράθεση και την πιθανή ενδεχόμενη σύγκρουση.
Α.Δ: Το γεγονός ότι η κ. Περιφερειάρχης δεν εμφανίζεται στις συνεδριάσεις της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΕΔΣΝΑ, πως το κρίνετε;
Α.Β : Αυτό δεν είναι τωρινό, είναι σχεδόν από την αρχή και νομίζω ότι είναι επιλογή της. Οι εμφανίσεις της, πιθανόν και λόγω της σύνθεσης της Εκτελεστικής Επιτροπής με την συμμετοχή ανθρώπων της Πρωτοβάθμιας Αυτοδιοίκησης, θα μπορούσε να δημιουργήσει πιθανές αντιπαραθέσεις. Οι συζητήσεις όμως σε επίπεδο Αντιπροέδρου ο οποίος προέρχεται από την Πρωτοβάθμια και των υπολοίπων μελών που στην ουσία δεν ασκούν διοίκηση αλλά απλά συμμετέχουν, κάνουν τα πράγματα πιο εύκολα για εκείνη.
Α.Δ: Και ένα τελευταίο...Τελικά ποιος κάνει κουμάντο στον ΕΔΣΝΑ;
Α.Β : Στην ουσία κουμάντο κάνει ο Ιατρού με την Μπιζά - Μπιζάς που από την μια το παίζει αντάρτης και απ’ την άλλη,στο προσωπικό του ιστολόγιο, γράφει ό,τι γουστάρει.
Ακολουθεί η επιστολή παραίτησης του Ανδρέα Βαρελά.

http://www.pitsounicity.gr/diadimotika-perifereies/12245-andreas-varelas-stin-ousia-koumanto-ston-edsna-kanei-o-iatroy-me-tin-biza

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου