Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΨΙΜΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                     13-07-2017
         ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                     
image (4).jpeg                  
                                                 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
     ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΙΣ ΑΘΛΙΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΟΨΙΜΩΝ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΩΝ
Οι όψιμοι συνδικαλιστές  της παράταξης«Δημοκρατική συνεργασία εργαζομένων του ΕΔΣΝΑ»  εκτός από ανίκανοι συνδικαλιστές  φαίνεται ότι είναι και πολύ κακοί  ηθοποιοί. Ο ενορχηστρωτής της παράστασης με την μορφή ανακοίνωσης και τίτλο «Ποιοι δεν θέλουν να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα» επιβεβαιώνει πλήρως αυτό που είχαμε γράψει στην προηγούμενη απάντηση μας, ότι βάζει πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων  και του Σωματείου μας, τις  προσωπικές του επιδιώξεις να γίνει δηλ. χαλίφης στην θέση του χαλίφη.

Δεν διστάζει μάλιστα με την κατάπτυστη ανακοίνωση να απειλεί να συκοφαντεί και να απαξιώνει συναδέλφους που προσπαθούν να εκτελέσουν  τα υπηρεσιακά τους καθήκοντα για να επισκευασθούν τα μηχανήματα του ΧΥΤΑ. Με τέτοιες συμπεριφορές αυτός και η παράταξη του υπονομεύουν την λειτουργία των μηχανημάτων και τον δημόσιο χαρακτήρα του ΕΔΣΝΑ προσπαθώντας να  εκφοβίσουν τους υπαλλήλους με συνέπεια την άρνηση τους  να συμετέχουν σε επιτροπές επισκευών και παραλαβής εργασιών συντήρης και επισκευής των οχημάτων μηχανημάτων.
Έτσι τίποτα δεν θα επισκευάζεται, τα μηχανήματα του ΕΔΣΝΑ που μετά από σειρά διαγωνιστικών διαδικασιών μπήκαν στην τελική ευθεία για την ενεργοποίηση τους θα παραμένουν ακινητοποιημένα και η παράταξη της «δημοκρατικής Συνεργασίας Εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ» θα αναρωτιέται ποίοι δεν θέλουν να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ με δημόσιο και κοινωνικό χαρακτήρα.
Συνάδελφοι
Η απάντηση του Σωματείου μας είναι: ότι οι εκπρόσωποι της πράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία εγαζομένων στον ΕΔΣΝΑ» δεν θέλουν να λειτουργήσει ο ΧΥΤΑ με δημόσιο και κοινωνικό  χαρακτήρα. Ας καταλάβουν ότι δεν έχουμε μνήμη χρυσόψαρου.
Ξεχνούν ότι μέλος της παράταξης τους που επί σειρά ετών είχε θέση προισταμένου της Δ/νσης ΧΥΤΑ, ήταν ο πρώτος που υπέγραφε  μελέτες για ανάθεση υποστηρικτικών εργασιών  και μελέτες  για την λειτουργία των στραγγισμάτων βάζοντας τους ιδιώτες στον ΕΔΣΝΑ. Ουδέποτε όσο κατείχε την θέση αυτή εξέφρασε αντίθετη άποψη σε οποιαδήποτε υπηρεσιακό ή συνδικαλιστικό όργανο!!!!!
Ξεχνούν ότι ο συνάδελφος  Νάνος που συμετείχε στο προηγούμενο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου μας, επί δύο χρόνια δεν έβγαλε μια ανακοίνωση να μιλήσει


για  απαξίωση του προσωπικού και του μηχανολογικού εξοπλισμού του ΧΥΤΑ. Τώρα πως ξαφνικά θυμήθηκε τα περί απαξίωσης, τι ακριβώς συνέβη;
Αναρωτιόμαστε γιατί αυτά που γράφουν στην ανακοίνωση τους δεν τα έθεσαν στην συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που είχε πραγματοποιηθεί λίγες μέρες πρίν και να γίνουν αντικείμενο συζήτησης;;
Καλούμε τους όψιμους συνδικαλιστές και τον ενορχηστρωτή ηθοποιό να προσκομίσουν συγκεκριμένα στοιχεία για αυτά που λένε και αφορούν διαδικαστικά θέματα,σε διαφορετική περίπτωση τους αφήνουμε στην χλεύη των συναδέλφων.
Εάν επιθυμούν διερεύνηση διαδικασιών που δεν τηρήθηκαν,να ζητήσουν από την Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να ενημερωθούν με ποιές αποφάσεις της, καταστράφηκε η εγκατάσταση του σταθερού πλυντηρίου του ΣΜΑ και από ποιους βοηθήθηκε από τους  «διαθέτοντες εμπειρία στη διαχείριση των απορριμμάτων» να ξηλωθεί η εγκατάσταση του πλυντηρίου.
Είναι τυχαίο ότι και οι τρείς εκπρόσωποι τους στο Σωματείο εργάζονται στο ΣΜΑ όπου συντελέστηκε η καταστροφή της εγκατάστασης, αλλά για το περιστατικό αυτό τήρησαν σιγή ιχθύος. Φαίνεται οι κεραίες τους πιάνουν μόνο τα μακρινά σήματα και δεν λαμβάνουν αυτά που βρίσκονται στα πόδια τους. Τους προκαλούμε λοιπόν  να ζητήσουν απότην διοίκηση να ενημερωθούν:
  • Με ποιά απόφαση της Εκτελετικής Επιτροπής αποφασίστηκε η καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου αξίας 300.000€,
  • Με ποιά απόφαση συστήθηκε  η επιτροπή που προβλέπει ο νόμος και αποτελείται από δύο μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ένα τεχνικό υπάλληλο, και ποίοι ήταν αυτοί.
  • Την γνώμη της επιτροπής που εισηγήθηκε την καταστροφή της εγκατάστασης του πλυντηρίου.
Ζητάμε από τη Διοίκηση του ΕΔΣΝΑ να διερευνήσει τα ερωτήματα μας, ώστε να διαπιστωθούν οι ευθύνες όσων εμπλέκονται.
Ευελπιστούμε ότι θα μάθουμε επιτέλους ποίοι καταστρέφουν τις   υποδομές του ΕΔΣΝΑ και εαν αυτές οι καταστροφές έχουν σχέση με μελοντικά εργολαβικά σχέδια.
                                                                          ΓΙΑ ΤΟ ΔΣ
                Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


           Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου