Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 18 Ιουλίου 2017

ΠΟΕ-ΟΤΑ κατά Δ.Αθηναίων: Συνδικαλιστική δίωξη Ταμία για να κρύψει τα «άπλυτα»




Σε βαριές καταγγελίες κατά της δημοτικής αρχής του δήμου Αθηναίων, προέβη η ΠΟΕ – ΟΤΑ κάνοντας λόγο για «συνδικαλιστική δίωξη του Ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εργαζομένων Γιώργου Ρηγόπουλου». Η ΠΟΕ – ΟΤΑ καταγγέλλει ότι η «δίωξη» είναι μέρος μιας «βιομηχανίας» Ε.Δ.Ε. “με στόχο να αποτρέψει τα κακώς κείμενα και τα «άπλυτα» της να βγουν στη φόρα”.

Ειδικότερα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αφού εκφράζει την στήριξη και την συμπαράστασή της στο Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων (Σ.Ε.Δ.Α.), στην ανακοίνωση της, σημειώνει:
“Ο Ταμίας του Συλλόγου Εργαζομένων Δήμου Αθηναίων (Σ.Ε.Δ.Α.) μετακινήθηκε από τη θέση του Προϊσταμένου της Διεύθυνσης Ανθρωπίνου Δυναμικού σε άλλη Διεύθυνση, με την αιτιολογία, όπως την εξέφρασε ο Διευθυντής Προσωπικού ότι, είναι συνδικαλιστής, υποστηρίζει τις αποφάσεις του Συλλόγου Εργαζομένων σε αντίθεση με αυτές της Δημοτικής Αρχής.
Στο ίδιος μήκος κύματος κινήθηκε και η Διευθύντρια του Δημάρχου, λέγοντας ότι δεν μπορεί να κατέχει καίρια θέση ως συνδικαλιστής, ενώ ο Γενικός Γραμματέας απέδωσε την μετακίνηση του εν λόγω υπαλλήλου στην… αναβάθμιση της Υπηρεσίας. Αποδεικνύεται από τα «επιχειρήματα» και των τριών πώς πρόκειται για δίωξη και όχι για απλή μετακίνηση.
Κι αυτό γιατί, ο Γιώργος Ρηγόπουλος υπηρετούσε στη συγκεκριμένη θέση επί έξι (6) χρόνια, είναι εκλεγμένος συνδικαλιστής εννέα (9) χρόνια και μάλιστα με τρεις διαφορετικούς Γενικούς Γραμματείς και Διευθυντές. Γιατί λοιπόν τώρα η μετακίνηση του; Πώς η Δημοτική Αρχή προσδιορίζει τις θέσεις σε καίριες και μη καίριες τοποθετώντας τους υπαλλήλους σε αυτές και με τί κριτήρια;
Είναι προφανές πώς η συγκεκριμένη μετακίνηση αποσκοπεί στην δημιουργία κλίματος εκφοβισμού των υπαλλήλων. Είναι μια μορφή τρομοκράτησης, αφού η Δημοτική Αρχή έχει στήσει επίσης μία «βιομηχανία» Ε.Δ.Ε. με στόχο να αποτρέψει τα κακώς κείμενα και τα «άπλυτα» της να βγουν στη φόρα.
Η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. καταγγέλλει την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αθηναίων για την απόπειρα συνδικαλιστικής φίμωσης και τρομοκράτησης των εργαζομένων και εκφράζει την στήριξη της στον Σύλλογο Εργαζομένων του Δήμου Αθηναίων, που ζητά την ηθική αποκατάσταση του Ταμία του Δ.Σ. Γιώργου Ρηγόπουλου, όπως και τον τερματισμό κάθε είδους διώξεων”.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/poe-ota-kata-d-athinaion-sindikalistiki-dioxi-tamia-gia-na-kripsei-ta-aplita/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου