Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 3 Ιουλίου 2017

ΔΑΣ ΟΤΑ για εργατικά ατυχήματα: Δεν θα πεθάνουμε σαν τα σκυλιά στο δρόμο



Η ΔΑΣ ΟΤΑ, με ανακοίνωσή της, εκφράζει τη συμπαράσταση της και τα περαστικά στο εργαζόμενο και στην οικογένεια του που τραυματίστηκε βαριά σήμερα στο ΧΥΤΑ στη Μαυροράχη.

«Άλλο ένα εργατικό ατύχημα έρχεται να προστεθεί στα εκατοντάδες την τελευταία χρονιά. Το συγκεκριμένο ατύχημα έρχεται λίγα 24ώρα μετά το τραγικό χαμό της συναδέλφου στο Δήμο Ζωγράφου. Ο συγκεκριμένος συνάδελφος εργάζεται από το 2014 με ανανέωση των συμβάσεων. Και τα δύο σύμβαντα είναι θύματα της εντατικοποίησης της εργασίας που επικρατεί στα αμαξοστάσια με λειψά ή ακόμα και καθόλου Μέσα Ατομικής Προστασίας, με απαράδεκτους εργασιακούς χώρους και με  συνθήκες εργασίας τριτοκοσμικές.
Καταγγέλλουμε τους δημάρχους για τη πρακτική τους.
Κυβέρνηση και πλειοψηφία των δημάρχων τις ημέρες που οι εργαζόμενοι αγωνιζόντουσαν για το δικαίωμα τους στη Μόνιμη και Σταθερή δουλειά, αυτοί  δήλωναν σε όλους τους τόνους ότι από τα σκουπίδια θίγεται η υγεία των πολιτών. Για την ασφάλεια και τη υγεία των εργαζομένων δεν έχουν πει κουβέντα.
Συνάδελφοι η επίθεση της κυβέρνησης και της πλειοψηφίας των δημάρχων το επόμενο διάστημα θα ενταθεί ακόμα περισσότερο. Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ υλοποιώντας τις αποφάσεις του 4ου μνημονίου αλλά και τις απαιτήσεις των μεγάλων μονοπωλικών ομίλων θέλει να περιορίσει όσο περισσότερο γίνεται το κόστος εργασίας και στη προσπάθεια της αυτή δεν διστάζει να παίξει ακόμα και με τη ζωή των εργαζομένων.
Η ΔΑΣ ΟΤΑ ξανά εκφράζει τα περαστικά στο συνάδελφο αλλά και στην οικογένεια του.
Καλούμε όλους τους εργαζόμενους να οργανώσουν τον αγώνα τους, να συνταχθούν με τα ταξικά σωματεία απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες εργασίας.
Δεν θα τους περάσει. Εμείς δεν θα πεθάνουμε σαν τα σκυλιά στο δρόμο προκειμένου αυτοί να εξυπηρετήσουν τη κερδοφορία των μεγάλων ιδιωτικών ομίλων».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/das-ota-gia-ergatika-atiximata-den-tha-pethanoume-san-ta-skilia-sto-dromo/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου