Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή, 9 Ιουλίου 2017

(Σ. Καστριώτης: Η χαριστική βολή σε έναν ολόκληρο λαϊκό πολιτισμό! Από τις "καζανιές" έως την κατανάλωση το τριφυές δρώμενο και ο έλληνας Διόνυσος, ο Διόνυσος του λαού, είναι ζωντανές πρωτεϊκές πηγές, κύριοι της καπιταλιστικής μαζοποίησης του ανθρώπου)! «Σφαλιάρα» της ΕΕ σε Ελλάδα – Επιτρέπει σε τρίτες χώρες να εμφιαλώνουν ούζο, τσικουδιά και τσίπουρο!

ελλάδα

Νέα κοινοτική οδηγία που βρίσκεται υπό εξέταση ορίζει ότι παραδοσιακά εμφιαλώσιμα προϊόντα στην Ελλάδα θα μπορούν να εμφιαλώνονται σε τρίτες χώρες.
Από τη Μυτιλήνη, τον Τύρναβο και την Κρήτη, όπου παραδοσιακά εμφιαλώνονται, το ελληνικό τσίπουρο, το ούζο και η τσικουδιά πλέον κινδυνεύουν να εξάγονται χύμα και να εμφιαλώνονται στην Αλβανία, στη Βουλγαρία και την ΠΓΔΜ.

Ο νέος κοινοτικός κανονισμός που βρίσκεται υπό κατάρτιση και αναφέρει χαρακτηριστικά ότι τα αποστάγματα με γεωγραφική ένδειξη θα μπορούν να εμφιαλώνονται και εκτός της συγκεκριμένης γεωγραφικής ζώνης από την οποία προέρχονται.
Πλέον, αναφέρει το ρεπορτάζ, είναι ορατός ο κίνδυνος τα ελληνικά παραδοσιακά ποτά με γεωγραφική ένδειξη, τα οποία αντιστοιχούν στο 70% της ελληνικής παραγωγής αλκοολούχων, να εξάγονται χύμα στο εξωτερικό και να εμφιαλώνονται εκεί, γεγονός που θα έχει ως συνέπεια τον αφανισμό πολλών μικρών οικογενειακών επιχειρήσεων, αλλά και την απώλεια άνω των 70% των θέσεων.
Το πρόβλημα αναμένεται να έχει πολλαπλές αρνητικές συνέπειες για την ελληνική οικονομία, καθώς η συνολική προστιθέμενη αξία του κλάδου ξεπερνά το 1 δισ. ευρώ και αποτελείται κυρίως από μικρές οικογενειακές επιχειρήσεις, εκ των οποίων το 80% δραστηριοποιείται στην ελληνική περιφέρεια.
http://www.iskra.gr/%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CE%AC%CF%81%CE%B1-%CF%84%CE%B7%CF%82-%CE%B5%CE%B5-%CF%83%CE%B5-%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%AC%CE%B4%CE%B1-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%84%CF%81%CE%AD%CF%80%CE%B5%CE%B9/
https://odofragma-skas.blogspot.gr/2017/07/blog-post_80.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου