Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 25 Απριλίου 2016

ΧΥΤΑ ΠΑΦΟΥ: Ύποπτη απόλυση διευθυντή - μάρτυρα

ΧΥΤΑ ΠΑΦΟΥ: Ύποπτη απόλυση διευθυντή - μάρτυρα

Δεν έχουν τελειωμό τα προβλήματα και οι μπελάδες στο ΧΥΤΑ Πάφου, με το νέο επεισόδιο αυτή την φορά να αφορά τον διευθυντή της εταιρείας Ηλέκτωρ για τη διαχείριση του ΧΥΤΑ, Μιχαήλ Μιχαήλ και βασικό μάρτυρα κατηγορίας στη δίκη για το σκάνδαλο των αποβλήτων. Ο τελευταίος, στις 21 Απριλίου παρέλαβε επιστολή απολύσεως από την Ηλέκτωρ για λόγους, όπως υποστηρίζεται, πλεονασμού, ενώ δύο εβδομάδες νωρίτερα ο Πρόεδρος του Συμβουλίου Εκμετάλλευσης ΧΥΤΑ Πάφου, Ανδρέας Χρυσάνθου, με επιστολή του στην Ηλέκτωρ απαγόρευε την είσοδο του Μιχαήλ (και ακόμη τριών προσώπων), στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ.
Αξίζει να αναφέρουμε ότι ο Μιχαήλ είναι άνθρωπος – κλειδί για την αποκάλυψη του σκανδάλου των αποβλήτων και η δική του θεληματική κατάθεση ήταν η απαρχή των πρώτων συλλήψεων για το σκάνδαλο. Θα είναι μάλιστα και μάρτυρας κατηγορίας για την επικείμενη δίκη.
ΤΟ ΧΡΟΝΙΚΟ.
Στις 5 Απριλίου, ο κ. Χρυσάνθου, με επείγουσα επιστολή του προς την Ηλέκτωρ, ενημέρωνε την εταιρεία ότι δεν επιτρέπεται η είσοδος στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ στον Μιχαήλ, καθώς και στους Ιωάννη Κοκότση, Σκεύη Πρωτόπαπα και Παντελίτσα Μάππουρα. Δύο εβδομάδες αργότερα και συγκεκριμένα στις 21 Απριλίου, η Ηλέκτωρ με επιστολή της στον Μιχαήλ, τον ενημέρωνε ότι για λόγους πλεονασμού, τερματίζεται η σύμβαση απασχόλησής του. Στην επιστολή της Ηλέκτωρ, γίνεται αναφορά και για την απόφαση του κ. Χρυσάνθου για απαγόρευση εισόδου του Μιχαήλ στις εγκαταστάσεις του ΧΥΤΑ. Αυτό που προκαλεί ερωτηματικά όμως, είναι ότι η Ηλέκτωρ κάνει αναφορά στην απαίτηση του Προέδρου του Συμβουλίου του ΧΥΤΑ Πάφου, κάνοντας όμως λόγο για «συναμολογούμενη εμπλοκή (του Μιχαήλ) σε αξιόποινες πράξεις σχετιζόμενος με τα έργα». Τέτοια αναφορά στην επιστολή του κ. Χρυσάνθου δεν υπάρχει.
«ΛΟΓΟΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΟΣ».
Η «Αλήθεια» επικοινώνησε με τον κ. Χρυσάνθου, ο οποίος μας ανέφερε ότι προχώρησε στην απόφασή του για απαγόρευση της εισόδου του κ. Μιχαήλ στις εγκαταστάσεις «για λόγους δημοσίου συμφέροντος καθώς εμπλέκεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στο σκάνδαλο του ΧΥΤΑ», παρά το γεγονός ότι δεν είναι κατηγορούμενος αλλά μάρτυρας κατηγορίας. Τόνισε χαρακτηριστικά μάλιστα ότι «ορισμένοι πιέζουν το Συμβούλιο για να προσλάβει τον κ. Μιχαήλ», όταν το Δ.Σ του ΧΥΤΑ αναλάβει την διαχείριση του έργου. Συνεχίζοντας, ανέφερε ότι το παρά το γεγονός της απόλυσης του κ. Μιχαήλ από την Ηλέκτωρ, το Δ.Σ του ΧΥΤΑ δεν έχει λάβει ακόμη απόφαση για εργοδότησή του ή όχι, και πως αναμένουν τις εξελίξεις σε σχέση με το ανακριτικό έργο για την τελική απόφαση.
ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΦΟΥ.
Σε επικοινωνία που είχαμε και με το Δήμαρχο Πάφου Φαίδωνα Φαίδωνος για το συγκεκριμένο περιστατικό, μας ανέφερε: «Κάποιοι φέρουν σοβαρότατες ευθύνες οι οποίες ίσως να ξεφεύγουν το επίπεδο της αμέλειας καθήκοντος, για το γεγονός ότι ενάμιση μήνα μετά που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο του ΧΥΤΑ Πάφου, εξακολουθούν να κρατούν την εταιρεία Ηλέκτωρ με ληγμένο το συμβόλαιό της από τον Ιανουάριο για να διαχειρίζεται ακόμη το σταθμό του ΧΥΤΑ Πάφου. Όσο προσωπικά όσο και ως Δήμος, επιφυλασσόμαστε των νόμιμων δικαιωμάτων μας».
http://alfanews.com.cy/index.php/kypros/item/24575-2016-04-25-07-47-58

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου