Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ Καταγγέλλει την «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» για την εμμονή της στις απαράδεκτες ατομικές συμβάσεις




Την εργοδοσία της «ΕΛΛΑΚΤΩΡ» γιατί μετά τη συνάντηση που είχε στις 14 Απρίλη με εκπροσώπους των εργαζομένων, επιμένει στην εκβιαστική επιβολή ατομικών συμβάσεων παροχής υπηρεσιών για τους εργαζόμενους τεχνικούς, καθώς και στην εκδικητική απόλυση της συναδέλφου που αρνήθηκε να υπογράψει την κατάπτυστη ατομική σύμβαση με τους απαράδεκτους όρους, καταγγέλλει το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

Σε ανακοίνωσή του τονίζει μεταξύ άλλων: «Αν περάσει αυτή η σύμβαση ανοίγει ο δρόμος για την καταπάτηση παραπέρα των δικαιωμάτων στον κλάδο μας. Με αυτή τη στάση ο όμιλος ΕΛΛΑΚΤΩΡ πρωταγωνιστεί στην επίθεση του κεφαλαίου ενάντια στις εργασιακές σχέσεις και τα εργατικά δικαιώματα.
Η δήλωση της εργοδοσίας ότι αφήνει την "επιλογή" στους τεχνικούς να υπογράφουν ή όχι αυτές τις συμβάσεις, είναι πρόσχημα γιατί συνεχίζει την επίθεση, δεν εξασφαλίζει από την απόλυση όσους αντιδρούν και δεν υπογράφουν.
Καλούμε την εργοδοσία να πάρει πίσω την απόλυση και να αποσύρει την απαράδεκτη αυτή σύμβαση.
Στηρίζουμε όλους τους εργαζόμενους του κλάδου και δεν θα κάνουμε πίσω».
http://www.902.gr/eidisi/ergatiki-taxi/94499/kataggellei-tin-ellaktor-gia-tin-emmoni-tis-stis-aparadektes-atomikes

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου