Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

Στην Κύπρο αναμένεται απόψε ο Θεοφάνης Λώλος

χυταΑπόψε αναμένεται γύρω στις 20:00 να φθάσει στην Κύπρο, από την Αθήνα, ο Θεοφάνης Λώλος, Διευθυντής της εταιρείας ΕΝVIROPLANT, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης. Σύμφωνα με την Αστυνομία, με την άφιξή του θα ξεκινήσει και η ανάκριση και ενδεχομένως αύριο να οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.

Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί 12 πρόσωπα τα οποία έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για τους Δημήτρη Πατσαλίδη, Μιχάλη Πάντη, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλου, Χρηστάκη Πέτρου, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Γιώργο Κουλαππή, Νίκο Κουλαππή, Ιmad Baqleh, Σάββα Βέργα, Ευτύχιο Μαλληκίδη και Δημήτριο Γιαννακόπουλου.
Οι 12 παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στη Λευκωσία στις 26 Απριλίου στις 09:00 το πρωί. Το κατηγορητήριο περιλαμβάνει 106 κατηγορίες, μεταξύ άλλων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, ενεργό δωροδοκία οικείων δημόσιων αξιωματούχων, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από λειτουργό του δημοσίου, και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.
Τα πιο πάνω αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2003 με 2015 στην Επαρχία Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας.
Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία HELECTOR, συμφερόντων του Λ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στο ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, το Δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών.
Η υπόθεση αφορά το ΧΥΤΑ Μαραθούντας στην Πάφο, το οποίο ξεκίνησε από το 2003 και λειτούργησε το 2005. Στο ίδιο χώρο έγινε και άλλο έργο, η επέκταση του χώρου υγειονομικής ταφής που ονομάστηκε κύτταρο Β1, το οποίο ξεκίνησε το 2010.
Στο πλαίσιο διερεύνησης της υπόθεσης προέκυψε και η υπόθεση για την κατασκευή του έργου ΧΥΤΥ Κόσιης, στη Λάρνακα, που ξεκίνησε το 2006 και τελείωσε το 2010. Τα πιο πάνω έργα ανέλαβε η εταιρεία HELECTOR.

http://offsite.com.cy/stin-kipro-anamenete-apopse-o-theofanis-lolos/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου