Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 15 Απριλίου 2016

ΜΕΤΑ: Αλληλεγγύη στους γάλλους εργαζόμενους

gallia-cgt2

Το Μέτωπο Ταξικής Ανατροπής (ΜΕΤΑ) εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του και χαιρετίζει τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων και των συνδικάτων, ενάντια στο νόμο για την Εργασία στη Γαλλία.
Οι μεγαλειώδης κινητοποιήσεις και οι μαζικές συγκεντρώσεις σε όλη τη Γαλλία αποτελούν πηγή έμπνευσης για τους μελλοντικούς μας αγώνες.

Καταδικάζουμε απερίφραστα την χρησιμοποίηση αστυνομικής βίας ενάντια στους απεργούς και τους διαδηλωτές.
Από το 2010, που η χώρα μας μπήκε στο μνημονιακό ζυγό, η ανεργία υπερδιπλασιάστηκε (26%), ολόκληροι κλάδοι της οικονομίας κατέρρευσαν και εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενοι περιθωριοποιηθήκαν ή μετανάστευσαν στο εξωτερικό.
Αυτές τις μέρες η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ πρόκειται να φέρει προς ψήφιση νέα μέτρα, με αυξήσεις στους φόρους και για 12η φορά περικοπή συντάξεων ενώ θα ακολουθήσει και στην Ελλάδα νόμος για την Εργασία.
Με την κατάθεση των μέτρων για ψήφιση στη βουλή, περίπου στα τέλη Απρίλη, τα συνδικάτα στην Ελλάδα έχουν ανακοινώσει την πραγματοποίηση 48ωρης γενικής απεργίας.
Ο αγώνας σας δείχνει στους εργαζόμενους όλης της Ευρώπης ότι ο μόνος δρόμος για την ανατροπή της λιτότητας και των νεοφιλελεύθερων πολιτικών, είναι ο δρόμος του αγώνα. Ένας αγώνας που θα βάζει τις ζωές μας πάνω από τα κέρδη τους.
Για μία ακόμη φορά εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον αγώνα σας που σήμερα είναι η εμπροσθοφυλακή των κοινών μας αγώνων στην Ευρώπη.
ΟΧΙ ΣΤΗ ΛΙΤΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΑΥΤΑΡΧΙΣΜΟ
ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ – ΡΗΞΗ – ΑΝΥΠΑΚΟΗ
ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΜΕΓΑΛΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ
Αθήνα - Απρίλης 2016
http://www.ergasianet.gr/menu-anakoinoseis/an_meta/20192-meta130416-20192b

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου