Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 20 Απριλίου 2016

(Σκάνδαλο ΧΥΤΑ σε Κύπρο)! Ο Γενικός Εισαγγελέας «αδειάζει» τον Άντρο Κυπριανού

Ο Γενικός Εισαγγελέας «αδειάζει» τον Άντρο Κυπριανού

Τους χειρισμούς του γενικού γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού, όσον αφορά τη διερεύνηση της υπόθεσης των ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ, επικρίνει ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης. αφήνοντας σαφέστατα να νοηθεί ότι αυτές, δεν διευκολύνουν το έργο των ερευνητικών αρχών και της δικαιοσύνης

Με δήλωσή του στην «Αλήθεια» και κληθείς να σχολιάσει τόσο την ενέργεια του Α. Κυπριανού να επισκεφθεί στις Κεντρικές Φυλακές τον Βενιζέλο Ζαννέττο και να συζητήσει μαζί του, τα όσα κατέθεσε εναντίον του ο Θεοφάνης Λώλος, ότι δηλαδή του κατέβαλε μίζα 25000 ευρώ, ο Κώστας Κληρίδης ξεκαθάρισε ότι η συνάντηση στις Φυλακές ήταν μεν επιτρεπτή, σύμφωνα με τους κανονισμούς των Φυλακών, αλλά θα έπρεπε να αποφευχθεί.
Είπε επίσης ότι οι δημόσιες δηλώσεις για εκκρεμούσες ανακρίσεις είναι ανεπίτρεπτες
Την ίδια ώρα και με την προσθήκη χθες του Θεοφάνη Λώλου, έγιναν 13 τα πρόσωπα τα οποία θα παραπεμφθούν ενώπιον του Κακουργιοδικείου για την υπόθεση των ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ, ενώ εκκρεμεί και η έκδοση στην Κύπρο του μεγαλοεπιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος θεωρείται από πολλούς ως το «μεγάλο ψάρι» της υπόθεσης και τον οποίο ενέπλεξε ευθέως στο σκάνδαλο, ο διευθυντής της εταιρείας του Ιωάννης Κοκότσης.
Αν ο Λεωνίδας Μπόμπολας εκδοθεί τελικά στην Κύπρο δεν αποκλείεται, μετά την κατάθεση και ανάκριση του, να προστεθεί και εκείνος στο μακρύ κατάλογο των κατηγορουμένων.
Πάντως, αν ο Μπόμπολας αποφασίσει να μιλήσει το πιθανότερο είναι ότι θα έχουμε και νέο κύκλο συλλήψεων, ίσως ακόμη και πιο ψηλά ιστάμενων προσώπων.
http://alfanews.com.cy/index.php/politikh/item/24494-2016-04-20-05-24-08

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου