Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 17 Απριλίου 2016

ΓΓ ΑΚΕΛ: Στα ταμεία του κόμματος οι €25.000 για τις οποίες ανακρίνουν τον Βεν. Ζαννέττο


Στο Ταμείο του ΑΚΕΛ κατέληξαν οι 25 χιλιάδες ευρώ για τις οποίες φέρεται να ανακρίνεται ο Βενιζέλος Ζαννέττος, ανέφερε ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού. Ο Γενικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ, παρείχε πλήρη κάλυψη στο στέλεχος του κόμματος. Η χρηματοδότηση των κομμάτων δεν πρέπει να έχει να κάνει με σκουπίδια ήταν η θέση του ΔΗΣΥ.
Προεκλογική θύελλα ξέσπασε με φόντο την χρηματοδότηση των κομμάτων.

Σύμφωνα με τον Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, ο Βενιζέλος Ζανέττος, ο οποίος, παρέλαβε για λογαριασμό του κόμματος την εισφορά 25 χιλιάδων ευρώ από την εταιρεία του Αθανάσιου Λώλου, δε διέπραξε κανένα ποινικό αδίκημα. 


Όπως δήλωσε ο κ. Άντρος Κυπριανού, "Σας λέω ότι και εγώ πήρα εισφορές από επιχειρηματίες, τις οποίες κατέθεσα στο Ταμείο του κόμματος το επιτρέπει ο νόμος. Εάν ακολουθήσουμε τη λογική ότι όποιος έπαιρνε προσφορά για το κόμμα του είναι ένοχος για τα όποια αδικήματα, νομίζω ότι θα πρέπει να συλληφθούν όλα τα στελέχη των πολιτικών κομμάτων".

Σε δηλώσεις μετά το έκτακτο συνέδριο της ΕΔΟΝ, ο κ. Κυπριανού, επιβεβαίωσε πλήρως το προ ημερών ρεπορτάζ του ΑΝΤΕΝΝΑ, το οποίο απεκάλυπτε ότι η πληροφόρηση που έλαβε για προσπάθεια εμπλοκής κομματικών στελεχών του ΑΚΕΛ στην υπόθεση ΧΥΤΥ- ΧΥΤΑ, προήλθε από το Μέγαρο Μαξίμου. 

"Επειδή πολλοί έχουν χλευάσει αυτό που είχα πει, η πληροφόρηση μας δόθηκε κατά τη συνάντηση που είχαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και όποιος θέλει μπορεί να ερευνήσει κατά πόσο αυτό ευσταθεί ή όχι", είπε ο κ. Κυπριανού. 

Υπενθύμισε ότι η Helector, εταιρεία την οποία εμφανίζεται να εξυπηρετούσε ο Θεοφάνης Λώλος, και διεκδικούσε την προσφορά για τα ΧΥΤΥ Λεμεσού δεν πήρε τη συγκεκριμένη δουλειά. 

Και πρόσθεσε ότι επί υπουργίας Νεοκλή Συλικιώτη, είχαν μετακινηθεί δημόσιοι λειτουργοί του Υπουργείου Εσωτερικών, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται κατηγορούμενοι για την υπόθεση ενώπιον του Δικαστηρίου. 

Η χρηματοδότηση των κομμάτων δεν πρέπει να έχει σχέση με σκουπίδια, ήταν η θέση του Δημοκρατικού Συναγερμού, όπως εκφράστηκε από τον εκπρόσωπο τύπου του κόμματος Πρόδρομο Προδρόμου: 

"Αυτή τη στιγμή τρέχουν ανακριτικές διαδικασίες για κυκλώματα διαφθοράς. πρέπει να τις σεβαστούμε. Αυτό χρωστάμε στον κόσμο που απαιτεί δικαιοσύνης. Η χρηματοδότηση των κομμάτων είναι άλλο ζήτημα από εκείνα που έπρεπε να αλλάξουν στην Κύπρο και αυτή την στιγμή υπάρχει νομοθεσία με αυστηρούς περιορισμούς που επιβάλλει πλήρη διαφάνεια".

Τα κόμματα δεν μπορούν να παραμένουν στο απυρόβλητο όταν αποδεδειγμένα εμπλέκονται σε αδιαφανείς διαδικασίες αναφέρει σε ανακοίνωση της η ΕΔΕΚ. 

Η Συμμαχία Πολιτών καλεί τα κόμματα να δείξουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη και να περιοριστούν στην παραγωγή πολιτικής και προτάσεων για επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο τόπος. 

Ενώ οι Οικολόγοι Συνεργασία Πολιτών, ζητούν από τον Γενικό Ελεγκτή να ελέγξει τα οικονομικά των πολιτικών κομμάτων. 

http://www.ant1iwo.com/news/cyprus/article/236533/anakrithikan-zannetos-kai-kokkinidis-eleutheros-o-kokkinidis/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου