Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 11 Απριλίου 2016

Αγρίνιο: Μετά τις διαμαρτυρίες σε γήπεδο και επιμελητήριο οι φοιτητές κατέλαβαν την ΔΟΥ

 

Αυτη την ώρα πραγματοποιείται κατάληψη της ΔΟΥ Αγρινίου από τους φοιτητές των πανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου. Όπως τονίζει ο Αναστάσιος Κουτσογιάννης απόφοιτος και πρώην μέλος επί σειρά ετών του Δ.Σ. του φοιτητικού συλλόγου  ότι οι φόροι δεν επιστρέφονται όπως θα έπρεπε στην κοινωνία και την παιδεία. Κεντρικό αίτημα τωνκινητοποιήσεων είναι ημετονομασία του τμήματος Διαχείρισης Περιβάλλοντος & Φυσικών Πόρων σε τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος και ταυτόχρονη κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων που διεκδικεί το τμήμα την τελευταία 8ετία.

Η σειρά κινητοποιήσεων είναι αποτέλεσμα της συνεχούς υποβάθμισης από την σύγκλητο και την κοσμητεία πολυτεχνικής σχολής του Παν. Πατρών. 
Θυμίζουμε πως μία ημέρα πριν οι φοιτητές των ανεπιστημιακών τμημάτων του Αγρινίου καναν πορεία και μοίρασαν σχετικά φυλλάδια στον κόσμο που βρέθηκε στο γήπεδο για να δει το ματς με τον Ολυμπιακό.
Ανέβασαν και πανό μέσα στο γήπεδο που έγραφε: «Καμία ανοχή στην υποβάθμιση των τμημάτων. Δ.Π.Φ.Π  και Δ.Ε.Α.Π.Τ», αλλά και «Λεφτά στην παιδεία και όχι στις τράπεζες». Τα πανό έμειναν μέχρι τα πρώτα είκοσι λεπτά της αναμέτρησης.
Οι ίδιοι φοιτητές κινητοποιήθηκαν και στην προγραμματισμένη ομιλία της αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας στην πόλη. Οι φοιτητές κατέλαβαν την αίθουσα του Επιμελητηρίου, όπου προγραμματιζόταν να λάβει χώρα η εκδήλωση

https://www.alfavita.gr/arthron/agrinio-meta-tis-diamartyries-se-gipedo-kai-epimelitirio-oi-foitites-katelavan-tin-doy

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου