Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 1 Μαρτίου 2018

(Δημοκρατία, σου λέω)! ΠΕΣΥ Αττικής: «Face Control» από τον πρόεδρο καταγγέλλει η «Λαϊκή Συσπείρωση»



Προσπάθεια επιβολής «Face Control» στη σημερινή συνεδρίαση του ΠΕΣΥ Αττικής για το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού από τον πρόεδρο Θεόδωρο Σχινά καταγγέλλει «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», Όπως τονίζει «η απαράδεκτη δήλωση του ότι στη σημερινή συνεδρίαση θα επιτρέπεται η είσοδος μόνο με προσκλήσεις και την οποία πληροφορηθήκαμε από το site της Περιφέρειας, είναι αυθαίρετη και καθόλα απαράδεκτη». Και προσθέτει: «Οι δρόμοι που ανοίγουν με αυτές τους τις ενέργειες, δείχνουν το φόβο τους απέναντι στη λαϊκή παρουσία.
Μεθοδεύουν σταθερά το τελευταίο διάστημα ακόμα πιο αποστειρωμένες συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου. Τους δηλώνουμε όμως, ότι δε θα τους περάσει. Ας γνωρίζουν και, αν δε γνωρίζουν, ας διαβάσουν άλλη μια φορά τον κανονισμό λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου, ότι οι συνεδριάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι δημόσιες και ανοιχτές. Η όποια διαφορετική απόφαση πρέπει να είναι αιτιολογημένη και την παίρνει το Περιφερειακό Συμβούλιο με πλειοψηφία των τεσσάρων πέμπτων (4/5) του συνολικού αριθμού των μελών του. Άρα η δήλωση και τυχόν ενέργειες του προέδρου παρεμπόδισης της ανοιχτής λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου είναι καταδικαστέες και δεν έχουν καμία βάση. Κοινοποιούμε τη δήλωσή μας στον πρόεδρο και στα μέλη του προεδρείου, στην περιφερειακή αρχή της κας Δούρου και στους επικεφαλείς των άλλων παρατάξεων, ζητώντας να εξασφαλιστούν όλοι οι όροι και οι προϋποθέσεις για την ομαλή και απρόσκοπτη σημερινή συνεδρίαση. Τέλος θεωρούμε, ότι τέτοιες ενέργειες δεν είναι τυχαίες, κλιμακώνονται από τη μεριά του προέδρου και της περιφερειακής αρχής και ειδικά σήμερα που μετά τις πιέσεις των κατοίκων της περιοχής, έχει μπει στην ημερήσια διάταξη το ζήτημα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. Σε ό,τι μας αφορά, ως «Λαϊκή Συσπείρωση Αττικής», τέτοιες ενέργειες ούτε θα τις ανεχτούμε ούτε θα τις επιτρέψουμε», καταλήγουν οι περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης».
Σχινάς: Είσοδος στους φορείς με προσκλήσεις
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Σχινάς είχε δηλώσει ότι: «Με δεδομένο ότι η ανάγκη για διασφάλιση των συνεδριάσεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, είναι ζωτικής σημασίας προκειμένου αυτό να επιτελέσει τον αποφασιστικό ρόλο του, όπως αυτός ορίζεται από τον ν. 3852/2010, με δεδομένη επίσης την ανάγκη διαφύλαξης της απρόσκοπτης λειτουργίας του συλλογικού οργάνου της Περιφέρειας αναφορικά με την υποχρέωση διασφάλισης των σχέσεων της Περιφέρειας με τους Δήμους και τις τοπικές κοινωνίες, με δεδομένη την ανάγκη περιφρούρησης του δημοκρατικού χαρακτήρα του Περιφερειακού Συμβουλίου και τη διασφάλιση της έκφρασης όλων των απόψεων στο εσωτερικό του, με δεδομένη τέλος, τη μέχρι σήμερα εμπειρία, σύμφωνα με την οποία ορισμένες, ολιγάριθμες ομάδες επιχείρησαν, για ίδιους σκοπούς, να μετατρέψουν το χώρο διεξαγωγής της συνεδρίασης του ΠΕ.ΣΥ, σε πεδίο φωνασκιών και κατευθυνόμενου, κατασκευασμένου χάους, με αποτέλεσμα την defacto ακύρωση της λειτουργίας του, Προκειμένου να αποφευχθούν έκτροπα όπως αυτά της συνεδρίασης της 8ης Φεβρουαρίου, που έθεσαν σε κίνδυνο ακόμη και τη σωματική ακεραιότητα ανηλίκων αλλά και να διαφυλαχθεί το κύρος της λειτουργίας του ΠΕ.ΣΥ, στο πλαίσιο των όσων ορίζει το Σύνταγμα (άρθρο 102 Σ), το νομοθετικό πλαίσιο της Αυτοδιοίκησης και η πρόβλεψη του Κανονισμού λειτουργίας του Περιφερειακού Συμβουλίου για ανοικτές δημόσιες συνεδριάσεις με τη συμμετοχή όλων των αιρετών, των φορέων, των συλλογικοτήτων κι εκπροσώπων των κινημάτων, Θεωρώ σκόπιμη και απαραίτητη τη διεξαγωγή της συνεδρίασης της Πέμπτης 1ης Μαρτίου με προσκλήσεις στους φορείς, στις συλλογικότητες και εκπροσώπους των κινημάτων για να διασφαλιστεί η διαλογική συζήτηση όλων των θεμάτων της Ημερήσιας Διάταξης με όρους δημοκρατίας και ισότιμης έκφρασης όλων των απόψεων», κατέληγε η δήλωση του προέδρου του ΠΕΣΥ Αττικής.
http://www.aftodioikisi.gr/%CE%B1%CF%84%CE%B1%CE%BE%CE%B9%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B7%CF%84%CE%B1/pesy-attikis-face-control-apo-ton-proedro-katangelli-laiki-syspirosi/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου