Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Συνδικάτο ΟΤΑ: Κηρύσσει στάση Εργασίας -Αορίστου χρόνου όλες οι συμβάσεις



 Στάση εργασίας την Τρίτη 27 Μαρτίου από τις 11 το πρωί μέχρι τη λήξη της βάρδιας για όλους τους συμβασιούχους προκηρύσσει το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και καλεί τους εργαζομένους ταυτόχρονα να πάρουν μέρος μαζικά στο Πανελλαδικό Συλλαλητήριο που διοργανώνεται την ίδια μέρα στην Ομόνοια.
Με βασικό αίτημα να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις, το Συνδικάτο ΟΤΑ καλεί σε δυναμικές κινητοποιήσεις και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Συνάδελφοι η κοροϊδία της κυβέρνησης αποκαλύπτεται σε όλο της το μέγεθος. Όσο περνάει ο καιρός και συνεχίζεται η διαδικασία των αιτήσεων αποδεικνύεται ότι ένα τεράστιο κομμάτι των συναδέλφων συμβασιούχων που δουλεύουν σήμερα θα πεταχτεί στην ανεργία αφού η μοριοδότηση που τους δίνεται σε καμιά περίπτωση δεν τους καλύπτει. Έρχονται χιλιάδες απολύσεις.
Η κυβέρνηση προσχηματικά δηλώνει ότι αν μετατρέψει τις συμβάσεις από Ορισμένου Χρόνου σε Αορίστου υπάρχει ο κίνδυνος να προσφύγει η Ν.Δ. και η συγκεκριμένη απόφαση να καταπέσει. Την ίδια στιγμή η πλειοψηφία της ΚΕΔΕ (ΝΔ) που και αυτή έχει σημαντική ευθύνη για τη σημερινή κατάσταση που επικρατεί στους δήμους προσπαθεί να πείσει ότι τάσσεται στο πλευρό των εργαζομένων και καλεί την κυβέρνηση να δώσει παράταση στις συμβάσεις.
Ο εμπαιγμός τους συνεχίζεται… Συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ, ΝΔ και πλειοψηφία της ΚΕΔΕ είναι από την ίδια μεριά, εξυπηρετούν την ίδια πολιτική. Δεν πρέπει να έχουμε καμία αμφιβολία για το ρόλο τους. Γνωρίζουν πολύ καλά ότι τα κενά στις υπηρεσίες καθαριότητας των δήμων είναι τεράστια και σε καμιά περίπτωση δεν καλύπτονται από τους 8.166 συναδέλφους που θα έρθουν μέσα από το διαγωνισμό του ΑΣΕΠ. Σκοπός τους είναι η υλοποίηση των κατευθύνσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των απαιτήσεων του ΣΕΒ προκειμένου να χαρίσουν στους μεγαλοεπιχειρηματίες κομμάτια της καθαριότητας για να αυξήσουν τα κέρδη τους.
Συνάδελφοι περνάμε στην αντεπίθεση, κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για το Δικαίωμα μας στη Μόνιμη και Σταθερή Δουλειά με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα. Δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω. Δεν μας πτοούν οι προβοκάτσιες της κυβέρνησης περί δήθεν αιτήματος ακύρωσης του διαγωνισμού. Απαιτούμε να ολοκληρωθεί η διαδικασία του ΑΣΕΠ και ταυτόχρονα η κυβέρνηση να προχωρήσει σε νομοθετική πρωτοβουλία και να μετατρέψει όλες τις συμβάσεις από Ορισμένου σε Αορίστου Χρόνου χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
Το ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ προκηρύσσει ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ την ΤΡΙΤΗ 27 του ΜΑΡΤΗ από τις 11:00 μέχρι το τέλος ωραρίου για όλους τους συμβασιούχους και τους καλεί να πάρουν μέρος μαζικά στο ΠΑΝΕΛΛAΔΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΤΗΡΙΟ στις 12:00 στην ΟΜΟΝΟΙΑ.
Καλούμε, τις επιτροπές αγώνα των συμβασιούχων, τα σωματεία του κλάδου να αναλάβουν πρωτοβουλίες και μέσα από μαζικές διαδικασίες να ενημερώσουν όλους τους συναδέλφους συμβασιούχους.»
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/syndikato-ota-kiryssi-stasi-ergasias-aoristou-chronou-oles-symvasis/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου