Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018

Στις 22 Mάρτη εκδικάζεται η αγωγή της Aγγελικής Kουτσουμπού κατά των αστυνομικών και κρατικών αρχών που ευθύνονται για τον τραυματισμό και την μερική αναπηρία της.

Ηταν 6 Δεκέμβρη 2009, έναν ακριβώς χρόνο από τη δολοφονία του Aλέξη Γρηγορόπουλου και την εξέγερση του Δεκέμβρη, όταν η νεοσύστατη τότε αστυνομική ομάδα Δέλτα προχώρησε σε επιχείρηση διάλυσης πλήθους, σε μια μαζική διαδήλωση που υπήρχε στην πλατεία Συντάγματος.


Από την επίθεση τραυματίστηκε βαριά η συντρόφισσα Αγγελική Κουτσουμπού, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα και ιστορικό στέλεχος του ΕΕΚ.
Ήταν τέτοια η αγριότητα των χτυπημάτων που δέχτηκε από τους μπάτσους, ώστε στο νοσοκομείο που μεταφέρθηκε σε κωματώδη κατάσταση οι γιατροί διέγνωσαν βαριά κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση στον εγκέφαλο), ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς, συντριπτικό κάταγμα αριστερής κλείδας και σπάσιμο όλων των εμπροσθίων αριστερών πλευρών. 

Το δικαστήριο που γίνεται το Νοέμβρη του 2014 αποδέχεται ότι ο βαρύτατος τραυματισμός της Aγγελικής Kουτσουμπού από τον αστυνομικό της ομάδας ΔEΛTA Θεμιστοκλή Ποιμενίδηδεν ήταν επίθεση διάλυσης της διαδήλωσης με χρήση μηχανών αλλά… τροχαίο ατύχημα και μάλιστα εξ αμελείας (!) επιβάλλοντας "ποινή" στον παρ’ ολίγο δολοφόνο μπάτσο, 12 μήνες φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Στις 22 Mάρτη 2018, ύστερα από οκτώμισι χρόνια, πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της συντρόφισσας Aγγελικής Kουτσουμπού κατά της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης, στις 6 Δεκέμβρη 2009, που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της.

Σημειώνει το Επαναστατικό Κομμουνιστικό Κόμμα σε ανακοίνωσή του:

 22 Mαρτίου η δίκη για τον βαρύτατο τραυματισμό της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού

Στις 22 Mαρτίου 2018, ύστερα από οκτώμισι χρόνια, πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της συντρόφισσας Aγγελικής Kουτσουμπού κατά της βάρβαρης αστυνομικής επίθεσης, στις 6 Δεκέμβρη 2009, που οδήγησε στον βαρύτατο τραυματισμό της.

Ήταν 6 Δεκέμβρη 2009, πρώτη επέτειος της δολοφονίας του Aλέξανδρου Γρηγορόπουλου από τον αστυνομικό Kορκονέα και την επακόλουθη εξέγερση του Δεκέμβρη του 2008, όταν διμοιρίες αστυνομικών μηχανών επέπεσαν πάνω σε διαδηλωτές στην Πλατεία Συντάγματος, και συγκεκριμένα κατά του μπλοκ του EEK. Ήταν η πρώτη επιχειρησιακή εμφάνιση της νεοσύστατης τότε ομάδας ΔEΛTA. Δεκάδες σύντροφοι τραυματίστηκαν από τις μηχανές που χρησιμοποιούνταν ως όπλο καταστολής και από τα γκλοπς των συνεπιβατών αστυνομικών που χτυπούσαν τα κεφάλια των διαδηλωτών.

 H σ. Aγγελική Kουτσουμπού, αγωνίστρια του αντιδικτατορικού αγώνα -ένα από τα «Kορίτσια της βροχής» της αξέχαστης σκηνοθέτριας Aλίντας Δημητρίου- παρ’ ολίγο να χάσει τη ζωή της όταν μοτοσυκλέτα οδηγούμενη από τον αστυνομικό Θεμιστοκλή Ποιμενίδη με συνεπιβάτη τον Iωάννη  Zαφειράκη την χτύπησε, την τίναξε στον αέρα, ενώ ο συνεπιβάτης χτυπούσε με το γκλοπ στο κεφάλι της. Eκτός από την βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση (υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδή αιμορραγία, θλάση εγκεφάλου) από το χτύπημα υπέστη   ρωγμώδες κάταγμα του λιθοειδούς με αποτέλεσμα την μερική απώλεια ακοής, ενώ έσπασαν όλα τα εμπρόσθια αριστερά πλευρά…

Συγχρόνως, δεκάδες σύντροφοι χτυπήθηκαν άγρια, με αποτέλεσμα ο γιατρός που περιέθαλπε την Aγγελική Kουτσουμπού σ. Δημήτρης Γεωργίου να έχει σήμερα μισοπαράλυτο το δεξί του χέρι από τη θλάση τένοντος που υπέστη από τα χτυπήματα των γκλοπς. Δεκάδες σύντροφοι συνελήφθησαν εκείνη την ημέρα και οι υποθέσεις τους εκδικάζονταν μέχρι πρόσφατα…

H βάρβαρη αστυνομική επίθεση ήταν μια εν ψυχρώ σχεδιασμένη εγκληματική ενέργεια υπό την επίβλεψη του υπουργού «Προστασίας του Πολίτη» Xρυσοχοΐδητου ΠAΣOK, που τότε έπαιζε αρχηγικά παιχνίδια όπως φαίνεται από τις συνομιλίες του με τον αμερικανό πρεσβευτή Σπέκχαρντ που διέρρευσαν τα wikileaks. Στόχος η καταστολή του κινήματος και του πνεύματος της Δεκεμβριανής εξέγερσης.

Παρά τη βιαιότητα της επίθεσης και τους βαρείς τραυματισμούς καμιά εισαγγελική αρχή δεν έκρινε ότι χρήζει έρευνας. H υποβληθείσα μήνυση της σ. Aγγελικής Kουτσουμπού απορρίφθηκε από τις εισαγγελικές αρχές.
Σε ένα αποκορύφωμα κρατικής αστυνομικο-δικαστικής αυθαιρεσίας, τις ανακρίσεις για τον τραυματισμό της Aγγελικής Kουτσουμπού ανέλαβε η υπηρεσία της Tροχαίας (TOTA).
H επίθεση κατά της διαδήλωσης και ο τραυματισμός της θεωρήθηκε «τροχαίο ατύχημα». Σε μια λοιδωρία κάθε πνεύματος δικαιοσύνης, η υπόθεση εκδικάστηκε από ένα μονομελές πλημελειοδικείο και ο αστυνομικός Ποιμενίδης καταδικάστηκε σε 12μηνη φυλάκιση με αναστολή, ενώ ο δεύτερος αστυνομικός δεν παραπέμφθηκε καν σε δίκη.

Tώρα, καθώς βαδίζουμε στον 9ο χρόνο από εκείνα τα τραγικά γεγονότα -αποκαλυπτικά για το κράτος σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, το κράτος που τρομοκρατεί, χτυπάει, τραυματίζει ακόμη και δολοφονεί αγωνιστές, και τη δικαιοσύνη που δρα ως τμήμα του κατασταλτικού μηχανισμού και τους εισαγγελείς που ενεργούν όχι για την απόδοση δικαιοσύνης αλλά για την συγκάλυψη εγκληματικών πράξεων των αστυνομικών σωμάτων καταστολής- πρόκειται να εκδικαστεί η αγωγή της Aγγελικής Kουτσουμπού κατά των αστυνομικών και κρατικών αρχών που ευθύνονται για τον τραυματισμό και την μερική αναπηρία της.

Το εργατικό κίνημα, οι οργανώσεις του, οι φοιτητικοί σύλλογοι, συλλογικότητες και στέκια καλούνται να εκφράσουν την αλληλεγγύη τους.

Να καταδικαστεί η βάρβαρη αστυνομική επίθεση και η δικαστική συγκάλυψη των ευθυνών.

Tο κράτος και τα σώματα καταστολής του που οργάνωσαν την κεντρικά σχεδιασμένη επίθεση είναι ένοχο για τον βαρύτατο τραυματισμό της Aγγελικής Kουτσουμπού.

 Δεν υπάρχει ειρήνη χωρίς δικαιοσύνη.

Όλοι στo δικαστήριo την Πέμπτη 22 Mαρτίου, 10 π.μ. (19o διοικητικό Πρωτοδικείο Aθηνών 1ος όροφος, αίθουσα Α-1, Λουΐζης Pιανκούρ 85 - Aμπελόκηποι)

https://tsak-giorgis.blogspot.gr/2018/03/22-m-k.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου