Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 26 Μαρτίου 2018

(Να τι κρύβουν ΣΥΡΙΖΑ, ΛΑΕ, Δ. Μέτωπο και ΠΡΩΣΥΝΑΤ)! Κάτοικοι Μαραθώνα για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού: «Στις Βρυξέλλες κερδήθηκε μια μάχη»

{Σχόλιο προ κειμένου. Τους πλύντες και τους επιτήδειους αδαείς οπορτουνιστές, οι οποίοι  "ξέχασαν " το πρόγραμμα του προ   '15  ΣΥΡΙΖΑ,  "άδειασαν" τους "ενοχλητικούς", εγκλώβισαν τους αυτοδιοικητικούς, και ιδιαίτερα την Δούρου, στον ατέρμονα φαύλο κύκλο της στασιμότητας και αποτυχίας, τώρα να τους χαίρονται οι πολιτικοί τους φίλοι και οι πάντα καραδοκούντες για μεγάλα κέρδη σκουπιδοεργολάβοι - και με την υπόθεση του Γραμματικού!

Παρέμβαση ΕΔΣΝΑ}


Κάτοικοι Μαραθώνα για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού: «Στις Βρυξέλλες κερδήθηκε μια μάχη»

Ο Πολιτιστικός-Περιβαλλοντικός Σύλλογος Βαρνάβα σε ανακοίνωσή του αναφέρεται στις εξελίξεις με τη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου της Τετάρτης, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΧΥΤΑ Γραμματικού. 

 Η ανακοίνωση:



«Ακόμα μια μάχη κατά του εγκληματικού έργου στο Μαύρο Βουνό του Δ. Μαραθώνα, κερδήθηκε χθες στη συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Στη συζήτηση που έγινε στο Ευρωκοινοβούλιο, την αναφορά του Κ. Παπαδιγενόπουλου (0573/2011) στήριξαν, ο Δήμαρχος Μαραθώνα Η. Ψινάκης , οι ευρωβουλευτές Ν. Μαριάς, Σ. Σακοράφα και Ν. Χουντής και ο Κυριάκος Γκίκας (που είχε κι εκείνος προσφύγει στον Ευρωπαίο Διαμεσολαβητή για το ίδιο θέμα.

Όλοι οι ομιλητές παρέθεσαν στοιχεία που κατέρριψαν τους ισχυρισμούς της Περιφέρειας Αττικής - ότι το πολυδάπανο και επικίνδυνο έργο είναι ασφαλές και χρήσιμο- αποδεικνύοντας περίτρανα πως όχι μόνο η θέση της Περιφέρειας είναι λανθασμένη, αλλά και οτι το έργο είναι επιζήμιο τόσο για το περιβάλλον, όσο και για την υγεία και τη ζωή των κατοίκων της ΒΑ Αττικής.

Ο αναφέρων Κ. Παπαδιγενόπουλος κατέθεσε υπόμνημα 30 σελίδων την Πέμπτη 15-3-18 στην Επιτροπή Αναφορών όπου αναλύει τα εγκληματικά βήματα που έγιναν μέχρι σήμερα σχετικά με το έργο. Δήλωσε με σαφήνεια πως έχει χτιστεί πάνω σε ρέμα κάτι που παραδέχεται το ίδιο το ΙΓΜΕ στην μελέτη που του είχε αναθέσει η Περιφερεια Αττικης. Σημείωσε δε πως το έργο δεν πρόκειται να ανακουφίσει τη Φυλή, εφ’ όσον την απαλλάσσει από όγκο σκουπιδιών που αναλογεί σε μόλις δέκα ημέρες το χρόνο.

Ο Δήμαρχος Μαραθώνα Ηλίας Ψινάκης αναφέρθηκε στην παγκοσμίως γνωστή ιστορία του Δ. Μαραθώνα, τονίζοντας πως είναι ο γνωστότερος Δήμος της Ελλάδας, άρρηκτα συνδεδεμένος με το ολυμπιακό αγώνισμα του Μαραθωνίου Δρόμου και τον πανάρχαιο Ελληνικό πολιτισμό. Επισημανε την ανάγκη να διαφυλαχθεί όλος αυτός ο πολιτιστικός πλούτος που υπάρχει κάτω από κάθε σπιθαμή της γης του Μαραθώνα από τα σκουπίδια τη μόλυνση και την καταστροφή.



Ο Κ. Γκίκας παραθέτοντας ένα λεπτομερές φωτογραφικό υλικό από το χώρο του ΧΥΤΑ, τόνισε με εύγλωττο τρόπο τη λανθασμένη χωροθέτηση πάνω σε ρέμα, που γεμίζει με κάθε βροχούλα τον Ευβοϊκό με τεράστιες καφέ κηλίδες λάσπης οι οποίες απειλούν την χαρακτηρισμένη «Natura 2000» περιοχή του Σχοινιά, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην απένταξη του έργου από το Ταμείο Συνοχής της ΕΕ και στην Επιτροπής Διαφθοράς της ΕΕ OLAF, η οποία ασχολείται με το θέμα.

Ο Ν. Μαριάς μεταξύ άλλων τόνισε πως η Επιτροπή Αναφορών πρέπει να κάνει άμεσες παρεμβάσεις έτσι ώστε να σταματούν τα έργα που θέτουν σε κίνδυνο το περιβάλλον και την υγεία και των κατοίκων, ζητώντας να επαναλάβει αυτό που έγινε στην περίπτωση της Ιταλίας όπου αποσοβήθηκε ο κίνδυνος μόλυνσης από την ΕΑ, εν τη γενέσει του.

Η Σ.Σακοράφα δήλωσε ευθαρσώς τη δυσαρέσκειά της απέναντι στις προκλητικές θέσεις του εκπροσώπου της Περιφέρειας Αττικής ότι το έργο δεν είναι ΧΥΤΑ, αλλά ΧΥΤΥ και εξήγησε πως δεν υπάρχει καμία διαφορά μεταξύ τους από τη στιγμή που θα καταλήγουν σκουπίδια ή υπολείμματα πάνω σε ρέμα.

Τέλος ο Ν. Χουντής τόνισε πως το συγκεκριμένο έργο δεν επιδέχεται βελτιώσεων, γιατί είναι λάθος χωροθετημένο, πάνω σε ρέμα. Αυτό δεν αλλάζει με καμιά διορθωτική εργασία όπως είπε. 

Όλοι οι ομιλητές ο καθένας από τη μεριά του, παρουσίασαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο όλες τις πτυχές του Εγκλήματος του Γραμματικού, υπερασπιζόμενοι το δικαίωμά των κατοίκων να ζήσουν ασφαλείς σε αυτόν τον ιστορικό δήμο όπου ο πολιτισμός του χάνεται στα βάθη των αιώνων και προβάλει το όνομα της Ελλάδας, διεθνώς.

Ευχαριστούμε θερμά όλους όσους έκαναν τη φωνή τους τόσο δυνατή στην Ευρώπη και συνεχίζουμε ενωμένοι μέχρι την τελική νίκη.

Ο ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ/ΟΕΔΑ Γραμματικού Μαραθώνα, πρέπει να ματαιωθεί και θα ματαιωθεί, γιατί είναι ΛΑΘΟΣ χωροθετημένος και παράνομος!

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΡΝΑΒΑ»

Διαβάστε την αναφορά-καταγγελία του Κωνσταντίνου Παπαδιγενόπουλου  και 2250 συνυπογραφόντων εδώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΥΠΟΜΝΗΜΑ ΠΟΥ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΕΔΩ 

Δείτε το ρεπορτάζ του zougla.gr για τον ΧΥΤΑ Γραμματικού:



Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης


http://www.zougla.gr/greece/article/katiki-mara8ona-gia-ton-xita-gramatikou-stis-vrikseles-kerdi8ike-mia-maxi

https://odofragma-skas.blogspot.gr/2018/03/blog-post_108.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου