Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 3 Μαρτίου 2018

Σύλλογος Βαρνάβα για ΧΥΤΑ Γραμματικού: «Καθιστούμε τη Δούρου ηθικό αυτουργό αν γίνει ο Μαραθώνας νέα Κερατέα»

Σύλλογος Βαρνάβα για ΧΥΤΑ Γραμματικού: «Καθιστούμε τη Δούρου ηθικό αυτουργό αν γίνει ο Μαραθώνας νέα Κερατέα»Σε ανακοίνωση του Πολιτιστικού-Περιβαλλοντικού Συλλόγου Βαρνάβα, σχετικά με τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Αττικής για το θέμα της κατασκευής του ΧΥΤΑ Γραμματικού, την 1η Μαρτίου 2018 (διαβάστε εδώ όλο το ρεπορτάζ) αναφέρονται τα εξής:


«Το γνωστό της πρόσωπο παρουσίασε για άλλη μια φορά η Περιφερειακή Αρχή στη συνεδρίαση της 1ης Μαρτίου 2018 του Περιφερειακού Συμβουλίου, όπου συζητήθηκε το θέμα του ΧΥΤΑ/ΧΥΤΥ/ΟΕΔΑ Γραμματικού, χωρίς εισηγητή και φυσικά χωρίς καμία πρόθεση να ληφθούν αποφάσεις, υποβαθμίζοντας έτσι τη σοβαρότητα του θέματος και αποδεικνύοντας έτσι ότι βρίσκεται σε πανικό.

Απέναντι στα τεκμηριωμένα επιχειρήματα για τη λανθασμένη και περιβαλλοντικά επικίνδυνη χωροθέτηση των επιστημόνων, Δημοτικών Συμβούλων, εκπροσώπων φορέων και πολιτών, αντιπαραθέτει τη δημιουργία οχτώ νέων ΧΥΤ στην Αττική με τις θέσεις εργασίας που θα προσφέρουν, σε περίοδο οικονομικής κρίσης προσπαθώντας έτσι να εξαγοράσει τη συγκατάθεση των συμπολιτών μας, που έχουν πληγεί από την ανεργία!

Σε μια προσπάθεια να αποποιηθεί τις ευθύνες της, καταδεικνύει ως υπεύθυνους τους προκατόχους της και τη διοίκηση του Δ. Μαραθώνα, χωρίς να καταφέρνει να πείσει κανένα από τους παραβρισκόμενους.
Έντεχνα, απέφυγε να αναφερθεί, στο μεγάλο αγκάθι που αποτελεί για τη συνέχιση του έργου, η συνεδρίαση της Επιτροπής Αναφορών της ΕΕ, που θα γίνει στις 21/3/2018, κλιμάκιο της οποίας επισκέφτηκε το Μαύρο Βουνό και χαρακτήρισε το έργο ως περιβαλλοντικά επικίνδυνο. Μια ακόμα αρνητική απόφαση για την Περιφέρεια (στην παραπάνω συνεδρίαση) θα επισφραγίσει το δίκιο όσων αγωνίζονται να αποδείξουν ότι η χωροθέτηση στο Γραμματικό είναι λάθος, 

Η επιμονή της Περιφέρειας να συνεχίζει το ακατάλληλο έργο με χρήματα του ελληνικού λαού (αφού έχει απενταχθεί από το Ταμείο Συνοχής) δημιουργεί άλλου είδους σκέψεις και εύλογες απορίες για τη σκοπιμότητα που μπορεί να εξυπηρετεί αυτή η εμμονή θέτοντας σε δεύτερη μοίρα την υγεία των κατοίκων και το περιβάλλον.

Η προκλητική αδιαφορία απέναντι στις ανησυχίες των κατοίκων και στις τεκμηριωμένες απόψεις των επιστημόνων δεν μας αφήνει άλλο περιθώριο, από το να ακολουθήσουμε τις παροτρύνσεις της κ. Δούρου (κατά τον προεκλογικό της αγώνα) και να κάνουμε το Μαραθώνα μια νέα Κερατέα… καθιστώντας την ηθικό αυτουργό σε ένα έγκλημα που μπορεί να αποφευχθεί». 


http://www.zougla.gr/greece/article/silogos-varnava-gia-xita-gramatikou-ka8istoume-ti-dourou-i8iko-aftourgo-gia-to-gini-o-mara8onas-nea-keratea

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου