Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 21 Μαρτίου 2018

(Μασάει η χελώνα ταραμά; Σπινάρει η γάτα στο γιαούρτι); Ιστορία της ASPROFOS Engineering Α.Ε.



Η ASPROFOS Engineering Α.Ε., από την ίδρυσή της το 1983,  είναι η μεγαλύτερη αμιγώς τεχνική και συμβουλευτική εταιρεία στην Ελλάδα, παρέχοντας εξειδικευμένες υπηρεσίες σε έργα Πετρελαίου, Φυσικού Αερίου, Πετροχημικών και Υποδομών.

Η εταιρεία ξεκίνησε ως σύμπραξη μεταξύ των Ελληνικών Διυλιστηρίων Ασπροπύργου (ΕΛ.Δ.Α.) και της Foster Wheeler Italiana και από την ίδρυσή της ενεπλάκη στα περισσότερα μεγάλα ενεργειακά έργα που υλοποιήθηκαν στην Ελλάδα, παρέχοντας όλο το εύρος των τεχνικών υπηρεσιών από τα αρχικά στάδια της μελέτης μέχρι τη θέση σε λειτουργία και την έναρξη λειτουργίας. Στα έργα αυτά περιλαμβάνονται το Ελληνικό Σύστημα Μεταφοράς Φυσικού Αερίου και ο Τερματικός Σταθμός Υγροποιημένου Φυσικού Αερίου, ο εκσυγχρονισμός, η επέκταση και η αναβάθμιση των διυλιστηρίων του Ασπροπύργου, της Θεσσαλονίκης και της Ελευσίνας, η κατασκευή μονάδας πολυπροπυλενίου, οι αγωγοί μεταφοράς καυσίμων στην Ελλάδα και στα Σκόπια, η μονάδα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας των ΕΛΠΕ ισχύος 390MW στη Θεσσαλονίκη και πολλά άλλα έργα.
Η ASPROFOS  ανήκει στα ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΕΤΡΕΛΑΙΑ (ΕΛΠΕ), το δυναμικό Όμιλο που πρωταγωνιστεί στις ενεργειακές εξελίξεις στην Ελλάδα, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Η ASPROFOS  σταθερά υποστηρίζει τα ΕΛΠΕ στην υλοποίηση των επενδυτικών της προγραμμάτων - αναβαθμίσεις, εκσυγχρονισμούς, νέες μονάδες, συντήρηση (διακοπή λειτουργίας) κλπ - παρέχοντας ένα μεγάλο εύρος τεχνικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών καθώς και υπηρεσιών διαχείρισης έργου.
Η ASPROFOS φέρει εις πέρας όλες τις επιμέρους εργασίες μικρής ή μεγάλης κλίμακας έργων πετρελαίου, φυσικού αερίου και υποδομών από τη φάση του αρχικού σχεδιασμού και την προμελέτη σκοπιμότητας έως τον τελικό σχεδιασμό εφαρμογής και την επίβλεψη κατασκευής.
Η ASPROFOS βασισμένη στην ειδίκευση και στην τεχνογνωσία της, έχει επεκτείνει διεθνώς τις δραστηριότητές της και έχει αναλάβει έργα σε πολλές χώρες τόσο στα Βαλκάνια όσο και στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική.
http://www.asprofos.gr/el/etairia/istoria

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου