Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 5 Μαρτίου 2016

(Εξαιρετικό)! “Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες” ο κρυμμένος λαγός του προσφυγικού;



Τα προσφυγικά ρεύματα δημιουργούν πρωτοφανές προηγούμενο σε μετακινήσεις πληθυσμών παγκοσμίως μετά τον Β΄Παγκόσμιο Πόλεμο. Δεν μπορεί το φλέγον αυτό θέμα να μην έχει μια κρυφή ατζέντα, μια απόληξη, ένα τερματικό.

Οι προσωρινές εγκαταστάσεις των προσφύγων με την μορφή
κοινότητας στα βόρεια σύνορα με άριστο οδικό & σιδηροδρομικό δίκτυο διακίνησης ( και όχι στη Δυτική Ελλάδα που υστερεί σημαντικά σε αυτό) αρχίζουν να κινούν υποψίες, ότι η τελική λύση του ζητήματος αυτού έχει να κάνει με την παγκοσμιοποιημένη οικονομία.

Δεν μπορεί να υπάρχει κοινότητα ή καταυλισμός με κατοίκους που δεν έχουν οικονομική σχέση με το κράτος που τους φιλοξενεί, χωρίς οικονομική δραστηριότητα ως σημείο αναφοράς.Δεν είναι βιώσιμη, τόσο απλά.

Υπάρχει ένα κενό σε όλο αυτό. Ας ανατρέξουμε λοιπόν στην “πρωτομνημονιακή εποχή” του 2012 όπου στελέχη της τότε κυβέρνησης και οι δανειστές ψέλλιζαν τις Ελεύθερες Οικονομικές Ζώνες.

Τι είναι αυτές; Εργοστάσια βιομηχανικής παραγωγής που δεν υπόκεινται στους εγχώριους οικονομικούς νόμους του κράτους που βρίσκονται. Ελάχιστη φορολογία, μηδέν δασμοί άρα καλύτερο δίκτυο διακίνησης προϊόντων. Από την άλλη μισθοί πείνας ( η αν θέλετε Κίνας), μηδέν εργασιακά δικαιώματα κτλ.

Ποιοι θα μπορούσαν θεωρητικά να τις επανδρώσουν; Άνθρωποι στην έσχατη ανάγκη, όπως οι πρόσφυγες, χωρίς καμία εξειδίκευση που να ισχύει για δυτικό κράτος.

Μήπως τελικά οι Δυτικοί ”εταίροι” μας αυτό επιδιώκουν από όλοι αυτή την αναστάτωση, τον φαύλο κύκλο πολέμου-προσφυγιάς και ξανά πολέμου; Να φτιάξουν δηλαδή μια νέα δομή φθηνής εργατικής παραγωγής, μια νέα εργατική τάξη από έναν νέο κοινωνικό ιστό, για να επιτεθούν οικονομικά στον κίτρινο δράκο της Οικονομίας με πάμφθηνες εξαγωγές;

Πολλά μπορεί να υποθέσει κανείς. Ακόμα και ότι πιέζουν για κάτι τέτοιο τις Ελληνικές κυβερνήσεις και την τελευταία, που καλείται να διαχειριστεί το όλο θέμα.

ΟΙ ΕΟΖ πάντως υπάρχουν στη γειτονιά μας στη Τουρκία και στα Σκόπια. Ίσως αυτό μπορεί να μας βοηθήσει να καταλάβουμε πολλά για τις παρακάμψεις των διαδρομών από τους επιτήδειους που παρασύρουν τα ρεύματα προσφύγων.

Λ.Υ.

Υ.Γ. Ψάξτε επίσης για λιμάνια, αεροδρόμια που να δύναται να χρησιμοποιηθούν για πτήσεις Cargo. Ίσως εκεί κοντά κάποιοι άλλοι εκτός συνόρων να ψάχνουν για ΕΟΖ…

από http://www.agrinionews.gr/

Σημ. Ζείδωρον: Ρίξτε μια ματιά και στην ακριβώς προηγούμενη ανάρτησή μας

Διαβάστε και το νόμο που είναι έτοιμος από το 2011:
NOMOΣ 4052:”Οι παράνομα διαμένοντες..μπορούν να απασχολούνται”…στις ΕΟΖ


http://zeidoron.blogspot.gr/2016/03/blog-post_18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου