Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

(ΕΚΤΟΣ “ΚΑΔΡΟΥ” ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο κ.ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ – ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ)… ΒΟΥΛΗ – ΔΙΑΠΛΟΚΗ: Όλοι οι πρωταγωνιστές στο …σόου της Τρίτης – Επιχειρηματίες,πολιτικοί, τραπεζίτες


upd:«Θερμή» προμηνύεται η συνεδρίαση της Τρίτη 29 Μαρτίου στη Βουλή για τη δικαιοσύνη και τη διαπλοκή, καθώς η κυβέρνηση έχει διαμηνύσει σε όλους τους τόνους ότι θα δώσει στη δημοσιότητα ονόματα και… διευθύνσεις για τις σχέσεις του «παλαιού» κομματικού κατεστημένου με μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.
Όλα είναι έτοιμα για το… σόου.. Κυβέρνηση και ΝΔ έχουν φροντίσει να ανεβάσουν τους τόνους, με την αντιπαράθεση να αναμένεται σφοδρή.
Για οκτώ  φακέλους που έχει ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας διαρρέουν από το πρωθυπουργικό επιτελείο και μάλιστα υπάρχει και σχετικό πρωτοσέλιδο της ΑΥΓΗΣ, για «αποκάλυψη – βόμβα» μιλάνε από το επιτελείο του προέδρου της Ν.Δ.Κυριάκου Μητσοτάκη.
Πολλά ονόματα θα παρελάσουν απόψε στις ομιλίες των πολιτικών αρχηγών και από αυτά δεν θα λείψουν, πιθανόν και τραπεζίτες, που σύμφωνα με το …κατηγορητήριο, υπερδάνεισαν μεγαλοεπιχειρηματίες, κυρίως στα ΜΜΕ, οι οποίοι και ηγούνται της “διαπλοκής”.
Τελευταίο επεισόδιο στο σίριαλ της διαπλοκής και δείγμα για τη συνέχεια, αποτελεί η κόντρα που ξέσπασε με αφορμή το δημοσίευμα του «Εθνους της Κυριακής», σύμφωνα με το οποίο,  κατηγορούμενος για εκβιασμούς δημοσιογράφος φέρεται να επεδίωκε ρόλο συμβούλου του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γ. Κουμουτσάκου.
Το δημοσίευμα έχει προκαλέσει μεγάλη ένταση ανάμεσα στην κυβέρνηση και τη ΝΔ, με τον Μάκη Βορίδη να καταθέτει επίκαιρη ερώτηση στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, καταγγέλλοντας δόλιες και παρακρατικές μεθόδους από την κυβέρνηση.
Πολλοί είναι οι «σκελετοί» που θα βγουν από την ντουλάπα. Ο πρωθυπουργός ποντάρει στην υπόθεση καταπολέμησης της διαφθοράς και στο «ηθικό πλεονέκτημα» της κυβέρνησής του.
Ο Αλέξης Τσίπρας  αναμένεται να εστιάσει στις λίστες Μπόργιανς και Λαγκάρντ, στο κύκλωμα εκβιαστών – δημοσιογράφων και τη σχέση του με τη ΝΔ,  στην υπόθεση Βγενόπουλου και οπωσδήποτε στον στενό συνεργάτη του πρώην Πρωθυπουργού Α.Σαμαρά κ. Μ.Παπασταύρου, που βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ, που ο ίδιος υποστηρίζει ότι τα χρήματα δεν ήταν δικά του και απλώς τα διαχειριζόταν, ενώ σήμερα Τρίτη, το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών κάνει λόγο για αποκάλυψη που θα δείξει ότι ο λογαριασμός ήταν δικός του.
Βέβαιη θεωρείται η αναφορά του Αλέξη Τσίπρα στον επικεφαλής του ΔΟΛ. Σταύρο Ψυχάρη. 
Κεντρικό πρόσωπο στην αυριανή συζήτηση θα είναι και ο  αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης, αρμόδιος για θέματα Διαφθοράς, Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, τον οποίο ο πρόεδρος της MIG, Ανδρέας Βγενόπουλος έχει κατηγορήσει για παρεμβάσεις στη δικαιοσύνη.
Σημειώνεται ότι ο Ανδρέας Βγενόπουλος εξέδωσε νέα ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει μάταιη την προσπάθειά των συκοφαντών του να συνδέσουν το όνομά του με τη διαπλοκή.
 
Σφοδρή αναμένεται η σύγκρουση και με τον πρώην πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελο Βενιζέλο, καθώς ο πρωθυπουργός αναμένεται να τον κατηγορήσει για διαφθορά και εξυπηρέτηση συμφερόντων και να καλέσει τη Φώφη Γεννηματά να πάρει θέση.
 
Στην αντεπίθεση η αντιπολίτευση
 
Με ενδιαφέρον αναμένονται οι τοποθετήσεις του προέδρου της ΝΔ,  Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος εκτιμάται ότι θα κατηγορήσει την κυβέρνηση για παρέμβαση  στο έργο της δικαιοσύνης. 
Ο κ. Μητσοτάκης αναμένεται να υιοθετήσει τις καταγγελίες της κας Τσατάνη για την υπόθεση Βγενόπουλου, ενώ θα στρέψει τα πυρά του  κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου. 
Επίσης θα υποστηρίξει πως οι περιβόητες λίστες προσφέρονται μόνο για επικοινωνιακό σόου. Στην προσπάθεια αυτή αναμένεται να έχει συμμάχους το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
ΕΚΤΟΣ “ΚΑΔΡΟΥ” ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο κ.ΜΠΟΜΠΟΛΑΣ – ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ ΖΗΤΟΥΝ ΔΙΕΘΝΕΣ ΕΝΤΑΛΜΑ ΣΥΛΛΗΨΗΣ…
Οδηγίες για άμεση έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης εναντίον του προέδρου της εταιρείας Helector, Λεωνίδα Μπόμπολα, έδωσε ο γενικός εισαγγελέας, Κώστας Κληρίδης, όπως δήλωσε εξερχόμενος του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Ο κ. Κληρίδης διέψευσε ότι ο κ. Μπόμπολας θέτει όρους προκειμένου να έρθει και να παραδοθεί στην Κύπρο. «Ουδεμία συναλλαγή γίνεται με τον ύποπτο» ανέφερε.
Η ανακριτική ομάδα της αστυνομίας συνεχίζει, με εντατικούς ρυθμούς, τις έρευνες για τις υποθέσεις του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων (ΧΥΤΥ), που διαχειριζόταν η εταιρεία του κ. Μπόμπολα.
Επίσης, η αστυνομία θα προχωρήσει στην έκδοση ευρωπαϊκού εντάλματος σύλληψης και εναντίον του Θεοφάνη Λώλου, διευθυντή της εταιρείας μελετών ENVIROPLAN, ο οποίος ορίστηκε από το υπουργείο Εσωτερικών να επιβλέπει τα έργα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.Λεωνίδας Μπόμπολας: Ένταλμα σύλληψης στην Κύπρο για την Helector
Ένταλμα σύλληψης κατά του Λεωνίδα Μπόμπολα για υπόθεση της εταιρείας Helector εξέδωσε η αστυνομία Κύπρου σύμφωνα με πληροφορίες του ΡΙΚ. Ο εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης, ο οποίος ρωτήθηκε από το ΑΜΠΕ, απέφυγε επί του παρόντος να αναφέρει όνομα, αλλά είπε πως αν το πρόσωπο για το οποίο εκδόθηκε το ένταλμα δεν έλθει οικειοθελώς στην … Continue reading

http://www.bankwars.gr/%CE%92%CE%9F%CE%A5%CE%9B%CE%97-%CE%94%CE%99%CE%91%CE%A0%CE%9B%CE%9F%CE%9A%CE%97-%CE%8C%CE%BB%CE%BF%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CF%80%CF%81%CF%89%CF%84%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%BD%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%AD%CF%82/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου