Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 19 Μαρτίου 2016

Στο δικαστήριο ο ΓΔ της Helector (Μπόμπολα) για ΧΥΤΑ Πάφου – ΧΥΤΥ Κόσιης

ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ ΠΑΦΟΥ
Ενώπιον του Επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου αναμένεται να προσαχθεί σήμερα ο Γενικός Διευθυντής της Ελλαδικής εταιρείας Helector Ιωάννης Κοκότσης ο οποίος τελεί ήδη υπό κράτηση σε σχέση με την διερευνώμενη υπόθεση του Χώρο Υγειονομικής Ταφής Αποβλήτων Πάφου και του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Υπολειμμάτων Κόσιης, καθώς σήμερα εκπνέει το διάταγμα της  8ήμερης κράτησης του.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΚΥΠΕ το διάταγμα αναμένεται να ανανεωθεί εκ νέου.
Ο Ιωάννης Κοκότσης αντιμετωπίζει τις κατηγορίες της  συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος , συνωμοσίας προς καταδολίευση, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρησης εξουσίας, κλοπής , κλοπής από δημόσιο λειτουργό , αδικήματα διαφθοράς που ορίζονται από τον νόμο που κυρώνει την σύμβαση του Σ.Ε. για την ποινικοποίηση της διαφθοράς , αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από Αξιωματούχους και λειτουργούς του Δημοσίου , πλαστογραφίας , κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων , δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας , δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και το αδίκημα της περί συγκάλυψης έρευνας και δήμευσης εσόδων από ορισμένες πράξεις.
Για τα σκάνδαλα ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης εκδόθηκαν εντάλματα σύλληψης για 9 πρόσωπα , εκ των οποίων τα 8 παρουσιάστηκαν στο Επαρχιακό δικαστήριο Πάφου την Κυριακή ενώ το 9ο πρόσωπο είναι ο τέως Δήμαρχος Πάφου Σάββας Βέργας.
Για την υπόθεση εκκρεμούν εντάλματα σύλληψης τριών υπαλλήλων, οι οποίοι βρίσκονται στο εξωτερικό και φέρεται να εμπλέκονται στην υπόθεση των σκανδάλων σύμφωνα με θεληματική κατάθεση του ΓΔ της Helector.
Ήδη, όπως αναφέρει η Αστυνομία, έχουν ξεκινήσει κάποια διαδικαστικά θέματα μεταξύ των δικηγόρων των προσώπων που καταζητούνται προκειμένου να παρουσιαστούν αυτοβούλως στις κυπριακές αρχές εντός των ημερών.
Πρόκειται για τον πρώην Δ/ντη της ελλαδικής εταιρείας Helector  από την Ελλάδα , μόνιμο κάτοικο Ρουμανίας Δημήτριο Γιαννακόπουλο και δύο υπαλλήλους της εταιρείας, έναν πολιτικό μηχανικό τον Iμάρ Μπακλέρ από την Ιορδανία και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της Helector, μόνιμο κάτοικο Αθήνας Αθανάσιο Κατρή.
- See more at: http://ikypros.com/?p=160519#sthash.3Plgxk86.dpuf

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου