Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

ΚΑΙ ΟΙ ΚΟΡΙΟΙ ΑΝΕΝΟΧΛΗΤΟΙ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ...

(Τρ. 29/3/16 – 17:58)
Του ΘΕΜΗ ΤΖΗΜΑ*
Τις προηγούμενες ημέρες ξέσπασε σύγκρουση μεταξύ κυβέρνησης και αντιπολίτευσης γύρω από ένα δημοσίευμα του Έθνους το οποίο περιείχε απομαγνητοφωνημένες συνομιλίες από παρακολουθήσεις των τηλεφωνικών συνομιλιών του εκπροσώπου τύπου της ΝΔ με έναν κατηγορούμενο για εκβίαση δημοσιογράφο.  

Το σημαντικό – και ενοχλητικό για την εξουσία – με το κράτος δικαίου είναι ότι εφαρμόζεται επί όλων, είτε είναι συμπαθείς, είτε αντιπαθείς, είτε δεξιοί, είτε αριστεροί, είτε σέβονταν το κράτος δικαίου και οι ίδιοι είτε το παραβίαζαν. Η Αριστερά μάλιστα – και ιδίως τμημάτων του ΣΥΡΙΖΑ – είχε δώσει και ορθώς μάχες για την τήρηση του δικαιωματικού πλαισίου του κράτους δικαίου, για όλους, είτε ήταν εν γένει πολίτες, είτε καταδικασθέντες για σοβαρά αδικήματα. Απολύτως ορθώς ο ΣΥΡΙΖΑ όπως και άλλες δυνάμεις – ίσως άλλες πολύ περισσότερο – απαιτούσαννα σταματήσουν οι παρακολουθήσεις, να γίνονται σεβαστές οι δικονομικές εγγυήσεις, τα δημοκρατικά δικαιώματα των πολιτών κλπ.
Έχουμε λοιπόν ένα δημοσίευμα εφημερίδας που πρώτον αποδεικνύει ότι έστω παράπλευρα της παρακολούθησης ενός υπόπτου δημοσιογράφου – αν όχι και ευθέως – καταγράφονταν και οι συνομιλίες του εκπροσώπου τύπου της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο οποίος ούτε κατηγορούνταν, ούτε κατηγορείται για οποιοδήποτε αδίκημα.  
Επιπλέον αποδεικνύεται ότι έχουν καταγραφεί και κρατηθεί συνομιλίες άσχετες με τη διάπραξη των υπό εξέταση αδικημάτων του εν λόγω δημοσιογράφου, χωρίς μάλιστα να είναι σαφές αν περιέχονται στη δικογραφία.  
Τρίτον, οι δικονομικές εγγυήσεις της προδικασίας γίνονται κουρελόχαρτο καθώς, είτε περιέχονται στο φάκελο της δικογραφίας είτε πολύ περισσότερο αν δεν περιέχονται, είναι απορίας άξιον πώς τροφοδοτείται ο Τύπος με τέτοιο υλικό. Και κυρίως, μετά τις απειλές Ψυχάρη για δημοσιοποίηση συνομιλιών με τον Τσίπρα, το Μαξίμου απάντησε ότι κάθε τέτοια πράξη συνιστά κακούργημα. Λίγες εβδομάδες μετά, η ίδια η κυβέρνηση καθιστά ακριβώς μια τέτοια κακουργηματική πράξη αιχμή της αντιπαράθεσής της με την αξιωματική αντιπολίτευση.  
Η μνημονιακή στροφή της κυβέρνησης υποτίθεται ότι της επιβλήθηκε από το Σόιμπλε κλπ. Ηπαράνομη χρησιμοποίηση υλικού παρακολουθήσεων εις βάρος πολιτών ή και πολιτικών προσώπων, το κουρέλιασμα του κράτους δικαίου, από ποιους της έχει επιβληθεί; Και τέλος πάντων Αριστερά ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι αλλά τουλάχιστον να αποδεικνύονταν δημοκράτες.  
*Πηγή: tvxs.gr  
Τρίτη 29 Μαρτίου 2016

http://iskra.gr/index.php?option=com_content&view=article&id=23886:tzimas-korioi&catid=81:kivernisi&Itemid=198

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου