Πάφος: Mετά τον ΧΥΤΑ και τον ΧΥΤΥ, οι φορείς της Πάφου ανοίγουν και τον φάκελο των Πράσινων Σημείων. Η διαχείριση των σημείων αυτών έχει αναληφθεί από την ίδια εταιρεία που διαχειρίζεται τους χώρους απορριμάτων σε Πάφο και Λάρνακα, γεγονός που σύμφωνα με τους αρμόδιους συνιστά πρώτου μεγέθους διαπλοκή και σύγκρουση συμφερόντων.

Την θέση ότι η εταιρεία Helector δεν θα έπρεπε να αναλάβει και τη διαχείριση των Πράσινων Σημείων της Πάφου είχε εκφράσει γραπτώς με επιστολή του προς τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες και τους θεσμικούς παράγοντες της Δημοκρατίας, ο Δήμαρχος Πάφου. Ωστόσο, τότε διαμηνύθηκε αρμοδίως στον Φαίδωνα Φαίδωνος ότι δεν εντοπιζόταν σύγκρουση συμφερόντων και η ελλαδική εταιρεία ανέλαβε και τη διαχείριση του Πράσινου Σημείου της Πάφου.

Στο μεταξύ, παράλληλα με τις υποθέσεις που έβγαιναν στην επιφάνεια για την κακοδιαχείριση και τις μίζες στον ΧΥΤΑ Πάφου, η δημοτική αρχή Πάφου μελετούσε και τα ζητήματα που ανέκυπταν στο Πράσινο Σημείο. Ο κ. Φαίδωνος, αλλά και άλλοι εκπρόσωποι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης της επαρχίας Πάφου επέμειναν ότι και στα Πράσινα Σημεία παρατηρούνται φαινόμενα υπερκερδών για τη διαχειρίστρια εταιρεία, αλλά και τεχνικές προδιαγραφές υποδομών πολύ έξω από τις προδιαγραφές που θα έπρεπε να ισχύουν στο χώρο αυτό.

Οι καταγγελίες για τα Πράσινα Σημεία αναμένεται ότι θα είναι το επόμενο στάδιο ενασχόλησης των αρχών της Πάφου, δεδομένου ότι τα όσα βλέπουν σήμερα το φως της δημοσιότητας για το τί συνέβαινε σε ΧΥΤΑ και ΧΥΤΥ, καθιστούν, όπως θεωρούν, επιβεβλημένη την αλλαγή του διαχειριστικού καθεστώτος στα σημεία αυτά.

Γράφει: Ντόρα Χριστοδούλου