Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 31 Μαρτίου 2016

Ελεύθερος ο Αθ. Κατρής που "κατήγγειλε" τον Λ. Μπόμπολα για την υπόθεση ΧΥΤΑ Κύπρου

Του Παναγιώτη Στάθη 
Ασυλία λόγω της συνεργασίας του με τις Κυπριακές αρχές για την υπόθεση του ΧΥΤΑ Πάφου και τις καταγγελλόμενες δωροδοκίες, απολαμβάνει πλέον ο Αθ. Κατρής, πρώην διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Helector την περίοδο 2002-2013 που είχε αναλάβει τη διαχείριση των σκουπιδιών. Ο επιχειρηματίας και πρώην στενός συνεργάτης του Λεωνίδα Μπόμπολα, αφέθηκε ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους και επιστρέφει στην Ελλάδα, αφού πλέον μετατράπηκε σε μάρτυρα κατηγορίας για την υπόθεση, η δίκη της οποίας ορίστηκε για τις 26 Απριλίου.

Ο συνήγορός του, Γιάννης Μαντζουράνης, αρνήθηκε να κάνει σχόλιο για την εξέλιξη αυτή. Το Κυπριακό σύστημα απονομής δικαιοσύνης δεν έχει σχέση με το ελληνικό και ουσιαστικά δεν υπάρχει προδικασία, κάτι που σημαίνει πως οι δίκες γίνονται άμεσα. Μόνος λόγος για αναβολή φαντάζει να έχει αποφανθεί εντός του ορίου των 60 ημερών η ελληνική Δικαιοσύνη την έκδοση ή μη του επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, για τον οποίο εκδόθηκε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές αρχές.
Ο κ. Μπόμπολας αφέθηκε χθες ελεύθερος με τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, ενώ οι συνήγοροί του υποστήριξαν ότι τα φερόμενα αδικήματα που του αποδίδουν οι Κύπριοι έχουν τελεστεί στην Ελλάδα άρα δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια αλλά τα ελληνικά.
Η υπόθεση
Το ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία HELECTOR, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008  έως το 2015, το δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. "Κλειδί" για την έκδοση εντάλματος σύλληψης του Λεωνίδα Μπόμπολα ήταν η κατάθεση του Αθ. Κατρή, πρώην διευθύνοντος συμβούλου της Helector την περίοδο 2002-2013. 
http://www.capital.gr/story/3115792

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου