Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Σάββατο 26 Μαρτίου 2016

(Πως ήρθαν στα χέρια του Μπομπολιστάν οι παράνομες υποκλοπές; Μήπως, μετά τους Τσουκαλά και Μιχελάκη,οι οποίοι είχαν έρθει σε σύγκρουση με την μαφία των σκουπιδιών στην Ελλάδα, σειρά για βαθύ συκοφαντικό ξύρισμα έχει ο Κουμουτσάκος, γιατί ως υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής τους χάλασε την μανέστρα; Μήπως, το κύκλωμα των εκβιαστών είναι παίγνιο της μαφίας των σκουπιδιών εν όψει του ξεμπροστιάσματός της στην Κύπρο και οι Συριζαίοι όλων των βαθμίδων το κατάπιαν αμάσητο); Το «Έθνος» κατηγορεί τον Γ. Κουμουτσάκο για σχέσεις με το κύκλωμα εκβιαστών και τον Τάκη Μουσσά

koumoutsakos

Δημοσίευμα της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής» αναφέρει ότι μέσα από τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί για τους εκβιασμούς στο χώρο του Τύπου, προκύπτει ότι υπήρχαν στενές σχέσεις του εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Γιώργου Κουμουτσάκου με των εκ των κατηγορουμένων Τάκη Μουσσά, ο οποίος έχει ήδη προφυλακιστεί....
Ο τελευταίος κατηγορείται ως βασικός πρωταγωνιστής στο σκάνδαλο με τους εκβιασμούς σε βάρος δημοσίων επιχειρήσεων προκειμένου να αποσπά κρατικό χρήμα μεσω των διαφημίσεων. (Διαβάστε εδώ)

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα το γαλάζιο στέλεχος είχε συχνές τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον εκπρόσωπο της ΝΔ, οι οποίες έχουν καταγραφεί από τον κοριό της ΕΛ.ΑΣ. έως και δύο 24ωρα πριν από τις συλλήψεις των κατηγορούμενων για το κύκλωμα εκβιασμών, ενώ το κλίμα μεταξύ τους είναι φιλικό και οι συνομιλίες τους αφορούν σε ενημέρωση που του δίνει ο δημοσιογράφος για δημοσιεύματα και την επικαιρότητα. Από διαλόγους προκύπτει όι ο Μουσσάς διεκδικεί ρόλο… επικοινωνιολόγου του εκπρόσωπου Τύπου της Συγγρού αφού συχνά του δίνει οδηγίες, και μάλιστα επιτακτικά, τόσο για τις δηλώσεις που πρέπει να κάνει όσο και για τη διαχείριση των εσωκομματικών θεμάτων της ΝΔ.
Χαρακτηριστικό δείγμα των συνομιλιών τους αποτελεί το εξής απόσπασμα: “Εσύ, από την ώρα που πάτησες στα πόδια σου, εκτινάσσεσαι. Προσπάθησαν να σε σταματήσουν. Δεν σταματιέται αγόρι μου ο πύραυλος. Ο πύραυλος Κουμουτσάκος έχει εξαπολυθεί. Δεν γυρνάει πίσω τώρα”, φέρεται να λέει ο Μουσσάς στον εκπρόσωπο της ΝΔ.
Σε άλλη συνομιλία τους, με ημερομηνία 16 Φεβρουαρίου, οι δύο άνδρες συζητούν για ένα δημοσίευμα που έχει αναπαραχθεί ευρέως. Με ύφος ειδικού, ο Τ. Μουσσάς λέει πως «είναι μια χαρά η τέχνη τού να ασχολούνται μαζί σου, χωρίς να μπορούν να σε βρίσουν ή οτιδήποτε και απλά αναπαράγουν αυτό το κόλπο».
Σε άλλες δύο συνομιλίες ο Τ. Μουσσάς συμβουλεύει με επιτακτικό ύφος τον Γ. Κουμουτσάκο τι να απαντήσει σε περίπτωση συγκεκριμένων ερωτήσεων στο μπρίφινγκ. Στις 19 Φεβρουαρίου, οι δύο άνδρες μιλούν ξανά στο τηλέφωνο. Για μία ακόμη φορά, ο δημοσιογράφος είναι αποθεωτικός για τις δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου. «Ηταν πολύ to the point», του λέει και του ζητά να τα πουν οπωσδήποτε γιατί «έχει κάτι να του πει, κάτι καλό για τον ίδιο αλλά ίσως όχι για τους άλλους, το οποίο αφορά στα εσωκομματικά, που έχουν σχέση με ενδογενείς και εξωγενείς εξελίξεις».
Όταν ο Γ. Κουμουτσάκος του απαντάει ότι θα είναι συνεχώς στη Βουλή, ο Τ. Μουσσάς του προτείνει να βρεθούν εκεί, έστω για ένα τεταρτάκι, αλλά όχι μέσα στο κτίριο, γιατί δεν θέλει να τους δουν, να μην καταλάβουν ότι έχουν «τόσο κολλητή σχέση». Ο Γ. Κουμουτσάκος συμφωνεί να βγει έξω για να βρεθούν.
Το απόγευμα της επόμενης μέρας, ο Τ. Μουσσάς τηλεφωνεί ξανά στον εκπρόσωπο της ΝΔ και τον ενημερώνει για ένα ακόμη δημοσίευμα που τον αφορά προσωπικά. Του λέει ότι αυτό «το έχουν δώσει από μέσα από τη ΝΔ» και συνιστά στον πολιτικό να μιλήσει απευθείας με τον αρχηγό του κόμματός του για να το λύσει. Μάλιστα, χωρίς να «σηκώνει» και πολλή αντίρρηση, ο Τ. Μουσσάς συνιστά, ούτε λίγο-ούτε πολύ, ευθεία ρήξη με τον Κυριάκο Μητσοτάκη. «Πρέπει να ανεβάσεις το θέμα face to face με τον Κυριάκο. Οχι με τον Μακάριο (σ.σ.: εννοεί τον Μακάριο Λαζαρίδη, διευθυντή του γραφείου Τύπου της ΝΔ). Δεν υπάρχει Μακάριος, ρε μαλ... Ο Μακάριος είναι ένας δημοσιογραφάκος, εσύ είσαι εκλεγμένος, ήσουν αυτός που είσαι, μιλάς απευθείας με τον πρόεδρο», λέει ο Τ. Μουσσάς.
Καταγεγραμμένη συνομιλία υπάρχει και λίγο πριν από τα μεσάνυχτα της 20ής Φεβρουαρίου. Ο δημοσιογράφος εξαίρει το «πάρα πολύ ωραίο άρθρο» που δημοσίευσε ο Γ. Κουμουτσάκος και τον ενημερώνει για ένα θέμα που αφορά στην οικουμενική κυβέρνηση. Στον διάλογο αυτό, ο Τ. Μουσσάς επιμένει για το θέμα που συζητούσαν στο προηγούμενο τηλεφώνημα. «Το δημοσίευμα δεν είναι τυχαίο, εντάσσεται στην προσπάθεια του άλλου να αυτονομηθεί, βάζοντας παντού τους δικούς του και αποκλείοντας τους καραμανλικούς», επιμένει ο 50χρονος δημοσιογράφος.
Με αφορμή το δημοσίευμα η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση:
«Έκπληκτη η κοινή γνώμη πληροφορείται από σημερινό δημοσίευμα της Εφημερίδας "Έθνος" τις ένθερμες σχέσεις ατόμων που εμπλέκονται σε υποθέσεις πολιτικού εκβιασμού με τον εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ κ. Κουμουτσάκο. Πολύ περισσότερο όταν, όπως έχει αποκαλυφθεί πριν λίγες ημέρες, η ΝΔ πλήρωνε τακτικά στα πρόσωπα αυτά, μεγάλα χρηματικά ποσά. Ο κ. Κουμουτσάκος, που σε αντίστοιχη περίπτωση θα είχε ήδη ζητήσει παραιτήσεις, οφείλει να δώσει ξεκάθαρη απάντηση για το είδος των σχέσεων που διατηρούσε με τους κατηγορούμενους για εκβιασμό και το είδος των υπηρεσιών που αγόραζε από αυτούς, ο ίδιος και το κόμμα του. Η νέα ηγεσία της ΝΔ, είναι έκθετη και οφείλει εξηγήσεις στην κοινή γνώμη για την δυσώδη αυτή υπόθεση».
Η απάντηση Κουμουτσάκου
Ανταπαντώντας ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ ανέφερε: «Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν» αναφέρει ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος απαντώντας στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο, Όλγα Γεροβασίλη.
«Στην εποχή της Κυβέρνησης που καταστρέφει τη χώρα, τρέχουσες συνομιλίες μεταξύ εκλεγμένου βουλευτή - Εκπροσώπου Τύπου πολιτικού Κόμματος και δημοσιογράφου, που γίνονται σε ανύποπτο χρόνο και δεν έχουν την παραμικρή σχέση με υπόθεση που απασχολεί τη Δικαιοσύνη, καταγράφονται από κρατικές υπηρεσίες, δημοσιοποιούνται και μετά παραποιούνται δολίως από την Κυβερνητική Εκπρόσωπο!» τονίζει ο κ. Κουμουτσάκος και προσθέτει:
«Η γκεμπελικής έμπνευσης, χονδροειδής απόπειρα σύνδεσης παντελώς άσχετων πραγμάτων αποδεικνύει ότι, με τρόπο βορβορώδη, στήνουν σκηνικό λασπομαχίας και διχασμού ενόψει της Τρίτης».
«Η Κυβερνητική Εκπρόσωπος και εκείνοι που εκπροσωπεί είναι ηθικά και πολιτικά αδίστακτοι. Αντί να απολογηθούν για τη δημοκρατική εκτροπή, έχουν το θράσος να ζητούν εξηγήσεις.
Ο πανικός της κατάρρευσης τους μεταλλάσει κάθε μέρα σε μηχανισμό κατασυκοφάντησης και σπίλωσης κάθε πολιτικού τους αντίπαλου. Αποδεικνύονται επικίνδυνοι για τη Δημοκρατία.
Τα νοσηρά σχέδια της παρέας ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που κυβερνά τη χώρα δεν θα περάσουν» καταλήγει.

http://directnews.gr/politics/74857-to-ethnos-kathgorei-ton-koumoutsako-gia-sxeseis-me-to-kukloma-ekviaston.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου