Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 6 Μαρτίου 2016

(Ντοκουμέντο 5)! Από τα ΧΥΤΑ Πάφου στα ΧΥΤΥ Κόσιης

Από τα ΧΥΤΑ Πάφου στα ΧΥΤΥ Κόσιης
Σε πέντε συλλήψεις για μίζες και συνομωσίας για καταδολίευση του δημοσίου, για εκατομμύρια ευρώ, από τη διαχείριση της Μονάδας του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Πάφου, προχώρησε χθες το ΤΑΕ Πάφου. Παράλληλα εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για την ίδια υπόθεση του Ελλαδίτη Ιωάννη Κοκότση, 52 χρόνων, γενικού διευθυντή της εταιρείας Ηλέκτωρ, η οποία διαχειρίζεται το ΧΥΤΑ Πάφου αλλά και τον ΧΥΤΥ Κόσιης. Πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι οι έρευνες της Αστυνομίας επεκτάθηκαν και στο ΧΥΤΥ Κόσιης. Στα πλαίσια αυτά ερευνάται πρώην υπάλληλος του Υπουργείου Εσωτερικών ο οποίος έχει αφυπηρετήσει και ασχολείτο με το θέμα του ΧΥΤΥ Κόσιης έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο. Στο μικροσκόπιο των ανακριτών έχουν βρεθεί και τα περιουσιακά του στοιχεία, ενώ για την ίδια υπόθεση ελέγχεται και συγγενικό του πρόσωπο.

ΟΙ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΕΣ.
Ως μέλη του κυκλώματος για την περίπτωση του ΧΥΤΑ Πάφου, συνελήφθησαν χθες οι Σάββας Βέργας 51χρόνων κατάδικος, τέως δήμαρχος, Δημήτρης Πατσαλίδης 57 χρόνων οικονομικός διευθυντής Δήμου Πάφου (σε διαθεσιμότητα), Μιχάλης Μιχαήλ 52 χρόνων διευθυντής ΧΥΤΑ Πάφου, Σκεύη Πρωτοπαπά 50 χρόνων, ιδιαίτερα γραμματέας του Ιωάννη Κοκότση και Παντελίτσα Μαππούρα 43 χρόνων υπεύθυνη του λογιστηρίου στα γραφεία της εταιρείας Ηλέκτωρ στη Λευκωσία.
ΟΙ ΜΙΖΕΣ ΚΑΝΟΥΝ «ΘΑΥΜΑΤΑ».
Σε μια μόνο περίπτωση Βέργας και Πατσαλίδης φέρονται να πήραν μίζες 50.000 ευρώ και 20.000 ευρώ αντίστοιχα, για την απευθείας ανάθεση του έργου της επέκτασης του ΧΥΤΑ Πάφου για 1,7 εκατομμύρια στην εταιρεία Ηλέκτωρ. Τα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία αφορούν επίσης τις υποχρεώσεις των τιμών για τη διαχείριση των σκυβάλων, αλλά και την απάτη με παραφούσκωμα του βάρους των σκουπιδιών κάτι που εισακούει και καταβολή μεγαλύτερων ποσών στην εταιρεία από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΧΥΤΑ Πάφου στη Μαραθούντα. Πληροφορίες της εφημερίδας μας αναφέρουν ότι η όλη απάτη αφορά εκατομμύρια ευρώ. Τα αδικήματα διαπράχθηκαν μεταξύ των χρονολογιών 2008 - 2015 στις επαρχίες Λευκωσίας και Πάφου και αφορούν τη Μονάδα του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (ΧΥΤΑ) Πάφου.
ΤΑ ΑΔΙΚΗΜΑΤΑ.
Η Αστυνομία διερευνά υπόθεση συνωμοσίας προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσίας προς διάπραξη πλημμελήματος, συνωμοσίας προς καταδολίευση, δεκασμού δημόσιου λειτουργού, απόσπασης από δημόσιο λειτουργό, απόσπασης χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις, κατάχρησης εξουσίας, κλοπής, κλοπής από δημόσιο λειτουργό, αδικήματα διαφθοράς, αθέμιτης κτήσης περιουσιακού οφέλους από αξιωματούχους και λειτουργούς του δημοσίου, πλαστογραφίας, κυκλοφορίας πλαστών εγγράφων, δωροληψίας από δημόσιο λειτουργό για επίδειξη εύνοιας, δόλου και κατάχρησης εμπιστοσύνης από δημόσιο λειτουργό και νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες. Οι συλληφθέντες ύποπτοι αναμένεται να οδηγηθούν σήμερα ενώπιον του επαρχιακού δικαστηρίου Πάφου από το οποίο θα ζητηθεί διάταγμα κράτησής τους προς διερεύνηση της υπόθεσης. Καλά πληροφορημένες πηγές ανέφεραν στην εφημερίδα μας ότι η διερεύνηση της υπόθεσης για τον ΧΥΤΑ Πάφου επεκτάθηκαν και στο ΧΥΤΥ Κόσιης.
Μέχρι την ερχόμενη Τετάρτη ενδέχεται να υπάρξει και νέος κύκλος συλλήψεων. Στο ΧΥΤΑ Πάφου μεταφέρονται σκουπίδια από 103 κοινότητες και τέσσερεις Δήμους της Πάφου.

http://www.alfanews.com.cy/index.php/kypros/item/23643-2016-03-05-08-58-50

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου