Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 17 Μαΐου 2015

Δημήτρης Μελισσανίδης

Αποτέλεσμα εικόνας για μελισσανιδης
Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Ο Δημήτρης Μελισσανίδης (8 Μαρτίου 1952) είναι Έλληνας επιχειρηματίας και εφοπλιστής. Είναι ιδρυτής και πρόεδρος της Aegean Marine Petroleum, η οποία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία πετρελαίου στην Ελλάδα.

Βιογραφικά στοιχεία
Γεννήθηκε στη Νίκαια[1] της Αττικής αλλά μεγάλωσε στην Αθήνα. Είναι γιος ενός πρόσφυγα από τον Καύκασο, του Ζώρα Μελισσανίδη, ο οποίος δραστηριοποιείτο στα κοινά της ποντιακής κοινωνίας της περιοχής, έως ότου αναγκάστηκε μαζί με τους υπόλοιπους Έλληνες, να καταφύγει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Αθήνα.
Εργάστηκε σα δάσκαλος οδήγησης και σύντομα έγινε ιδιοκτήτης μιας μικρής σχολής οδηγών στον Κορυδαλλό. Το ψευδώνυμό που του έχει αποδοθεί είναι "Τίγρης". Συμπεριλήφθηκε για το 2011, στη λίστα του Forbes, με τους πιο πλούσιους ανθρώπους σε ολόκληρο τον κόσμο, στη θέση 211.[2] Τον Ιανουάριο του 2014 ο Οικουμενικός Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως Βαρθολομαίος τον τίμησε με το οφφίκιο του Άρχοντα Κουροπαλάτου της Αγίας του Χριστού Μεγάλης Εκκλησίας.
Με τη γυναίκα του, Τζένη, έχουν αποκτήσει έναν γιο, το Γιώργο.

Επιχειρηματική σταδιοδρομία[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Ξεκίνησε τις επιχειρησιακές του δραστηριότητες με μια σχολή οδηγών στον Κορυδαλλό, το 1975. Το 2000 ίδρυσε τηνAegean Marine Petroleum. Η Aegean είναι μια μεγάλη εταιρεία πετρελαίου, αλλά και ναυτιλίας στην Ελλάδα και έχει παγκόσμια παρουσία σε 25 αγορές, Η Εταιρεία προμηθεύεται το προϊόν από διάφορες πηγές (όπως τα διυλιστήρια, παραγωγούς πετρελαίου και εμπόρους) και μεταπωλεί σε όλους τους μεγάλους εμπορικούς τομείς της ναυτιλίας καθώς και κορυφαίες γραμμές κρουαζιέρας.[3]

Ποδόσφαιρο[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Η ενασχόλησή του με τον αθλητισμό και συγκεκριμένα το ποδόσφαιρο και την ΑΕΚ, ξεκίνησε το 1992, όταν έγινε ιδιοκτήτης και πρόεδρος του συλλόγου. Αποχώρησε από τον προεδρικό θώκο της ομάδας το 1993 επιστρέφοντας πάλι το 1994 για να αποχωρήσει τελικώς και από την ιδιοκτησία το 1995.
Την περίοδο 1998 - 1999 διετέλεσε πάλι πρόεδρος της ομάδας, υπό την ιδιοκτησία της ENIK Group.
Το καλοκαίρι του 2013, ενώ η ΑΕΚ υποβιβάστηκε αρχικά στην Β' και στην συνέχεια στην Γ' κατηγορία, λόγω πτώχευσης της ΠΑΕ, ο Μελισσανίδης επέστρεψε στα κοινά του ερασιτεχνικού, πλέον, συλλόγου.

Εξωτερικοί Σύνδεσμοι[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]

Παραπομπές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]


    Πηγές[Επεξεργασία | επεξεργασία κώδικα]



    http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%94%CE%B7%CE%BC%CE%AE%CF%84%CF%81%CE%B7%CF%82_%CE%9C%CE%B5%CE%BB%CE%B9%CF%83%CF%83%CE%B1%CE%BD%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82

    Δεν υπάρχουν σχόλια:

    Δημοσίευση σχολίου