Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 31 Μαΐου 2015

Προς την Αριστερά, το ΜΕΤΑ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ


Σχόλιο πάνω στην ανάρτηση " Αντιδράσεις στο Δ.Παύλου Μελά στη δημιουργία ΚΟΙΝΣΕΠ για τη διαχείριση απορριμμάτων – Αιχμές και κατά εκπροσώπου Τσιρώνη".
Η ώρα της  ιδιωτικοποίησης στη   διαχείριση απορριμμάτων έφτασε! 
Το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ για την διαχείριση απορριμμάτων δεν υφίσταται. Συστηματικά το υπέσκαψαν οι ΠΡΩΣΥΝΑΤειοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ (κίνηση των 53, Μπιζάς, Σπανούδη και λοιποί)!
Η Αποκεντρωμένη Διαχείριση (αντίθετα από τις Αποκεντρωμένες Δράσεις) ανοίγει την κεκρόπορτα της ιδιωτικοποίησης: διαλύει τους υπάρχοντες ΦΟΣΔΑ (π.χ. ΕΔΣΝΑ) και δίνει την δυνατότητα στους Δήμους να δημιουργήσουν δικές τους μονάδες - και καύσης - μαζί με ιδιώτες (π.χ. Δήμος Αθηναίων στον Ασπρόπυργο και Δήμος Πειραιά στον Σχιστό). Οι ΚΟΙΝΣΕΠ (που υμνούν οι Βουτσικοί 53), πατώντας στον κοινωνικό αυτοματισμό (άνεργοι/δημόσιοι υπάλληλοι), στην Διαχείριση Απορριμμάτων θα παίξουν τον ρόλο του νεοφιλελεύθερου Δούρειου 'Ιππου - περασμένου ένα χεράκι "αριστερή" μπογιά.
Η ώρα της ιδιωτικοποίησης των σκουπιδιών ήρθε!
Για την Αριστερά, το ΜΕΤΑ και την ΠΟΕ-ΟΤΑ θα έρθει η ώρα της ρήξης;


Παρέμβαση ΕΔΣΝΑ 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου