Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 4 Μαΐου 2015

Γ. Χαρίσης: Απεμπλοκή από μνημόνια, αποκατάσταση εργασιακών δικαιωμάτων, μόνιμη και σταθερή δουλειά

granazi
Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ Γιώργος Χαρίσης αλλά και η Ελένη Καλαμπόκα, επί 31 έτη εργαζόμενη με «σύμβαση μίας ημέρας» (!) στον Ιππόδρομο, η οποία τώρα κινδυνεύει να μείνει άνεργη, μίλησαν με αφορμή την Εργατική Πρωτομαγιά στο ραδιοσταθμό «στο Κόκκινο». Μίλησαν όμως και μεταξύ τους, για  το τι μπορούν και πρέπει να κάνουν τα Συνδικάτα, οι εργαζόμενοι, η κυβέρνηση κτλ., όσον αφορά στη σταθερή εργασία και τις ελαστικές μορφές του. Ο γραμματέας του ΜΕΤΑ ήταν σαφής και κατηγορηματικός: Το συνδικαλιστικό κίνημα δεν έχει ασχοληθεί με τις ελαστικές μορφές εργασίας, να απαιτήσει την «απάλειψή» τους, καθώς μέσα από αυτές κινδυνεύει και η σταθερή και μόνιμη δουλειά.

 Επίσης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε, στο πρόσφατο Συνέδριο της ΠΟΕ-ΟΤΑ, στην άνοδο του ΜΕΤΑ (σ.σ: όλες οι άλλες παρατάξεις κατέγραψαν πτώση), καθώς και στο γεγονός ότι για πρώτη φορά έπειτα από έξι χρόνια έχασε την απόλυτη πλειοψηφία η πρ. ΠΑΣΚΕ-ΟΤΑ, νυν ΣΥΝ.ΑΝ. Μίλησε ακόμη για τους ξεχωριστούς εορτασμούς της Πρωτομαγιάς και για το κατά πόσο αυτοί «αντιπροσωπεύουν» ή όχι γενική ή μερική αδυναμία – απροθυμία συνεργασιών στους εργασιακούς χώρους, εκ μέρους των αντίστοιχων συνδικαλιστικών και πολιτικών δυνάμεων. «Θεωρώ ότι είναι λάθος από την αρχή της, από τότε δηλαδή που άρχισε να διοργανώνει ξεχωριστές συγκεντρώσεις το ΠΑΜΕ, το 1999» η τακτική αυτή, σχολίασε, για να προσθέσει πως ήταν καταστροφική η τακτική τόσο την περίοδο των μνημονίων όσο και σήμερα, αφού διασπά το μέτωπο των εργαζομένων ενάντια στη λαίλαπα των μνημονιακών πολιτικών και αποδυναμώνει τα δίκαια αιτήματά τους.
Η Ελένη Καλαμπόκα μίλησε για την αγωνία που βιώνουν περίπου 450 εργαζόμενοι στον Ιππόδρομο, οι οποίοι κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς δουλειά. Περιέγραψε τις εργασιακές αλλά και δικαστικές παραμέτρους της υπόθεσης και δήλωσε «σοκαρισμένη» με τις απαντήσεις που έχουν λάβει από κυβερνητικά στελέχη οι απασχολούμενοι – απειλούμενοι του ΟΔΙΕ καθώς, όπως είπε, δεν προκύπτει από πουθενά διασφάλιση του εργασιακού μέλλοντός τους.
Για το θέμα αυτό, ο Γ. Χαρίσης ρωτήθηκε τι θα συμβεί, εάν οι άνθρωποι αυτοί (ακόμη και όσοι έχουν με το μέρος τους δικαστικές αποφάσεις) ακούσουν την απάντηση ότι με τις επιβεβλημένες προσλήψεις σε Υγεία - Παιδεία υπερκαλύπτεται το επιβληθέν από τα μνημόνια «πλαφόν». Απάντησε κατηγορηματικά ότι το ΜΕΤΑ δεν πρόκειται να αποδεχθεί τέτοια εξήγηση, καθώς, όπως είπε, στόχος του - όπως και κυβερνητική εξαγγελία- είναι η απεμπλοκή από τα μνημόνια, απεμπλοκή που είναι και εντολή του ελληνικού λαού, αφού για αυτό το λόγο εξέλεξε το ΣΥΡΙΖΑ πρώτο κόμμα και κυβέρνηση.
 Ακούστε ΕΔΩ τη συνομιλία. 
πηγή : ergasianet.gr

http://www.askota.gr/index.php/en/menu-arthra/menu-arth-erg-kinima/3614-g-xarisis-apemploki-apo-mnimonia-apokatastasi-ergasiakwn-dikaiwmatwn-monimi-kai-statheri-douleia

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου