Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 14 Μαΐου 2015

ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ: Διαχείριση απορριμμάτων

Ο ΟΜΙΛΟΣ ΚΟΠΕΛΟΥΖΟΥ έχοντας διαγνώσει έγκαιρα την σημασία που αποκτά στην εποχή μας η σωστή και φιλική στο περιβάλλον διαχείριση των αποβλήτων, έχει αναπτύξει έντονη δραστηριότητα στον τομέα αυτόν. Στα πλαίσια αυτά ο ΟΜΙΛΟΣ έχει συνάψει στρατηγικές συνεργασίες με διεθνώς αναγνωρισμένους οίκους, οι οποίοι διαθέτουν μεγάλη εξειδίκευση στους διάφορους τομείς της διαχείρισης αποβλήτων.

Σήμερα ο ΟΜΙΛΟΣ διαθέτει όλα τα εχέγγυα για να συμμετέχει στην υλοποίηση έργων που αφορούν στην ολοκληρωμένη διαχείριση αποβλήτων, τα οποία θα πραγματοποιηθούν είτε με τη μορφή Συμφωνιών Παραχώρησης είτε με τη μορφή Συμπράξεων Δημοσίου Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) στα μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας. Στα συγκριτικά πλεονεκτήματα του ΟΜΙΛΟΥ συγκαταλέγεται και η δυνατότητα χρηματοδότησης των εν λόγω έργων. Συνεπώς, το επιχειρηματικό σχήμα που έχει αναπτύξει ο ΟΜΙΛΟΣ, συνδυάζει αποτελεσματικά την απαιτούμενη τεχνογνωσία με την οικονομική ευρωστία και αποτελεί μια απολύτως ενδεδειγμένη επιλογή - λύση για τους Φορείς Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (ΦΟΔΣΑ), τις Διαδημοτικές Επιχειρήσεις, καθώς και για όλους τους άλλους δημόσιους φορείς με αρμοδιότητα σε θέματα διαχείρισης αποβλήτων. Επισημαίνεται ότι ο ΟΜΙΛΟΣ, ανεξάρτητα από οποιαδήποτε διαγωνιστική διαδικασία, περιλαμβάνει στις δραστηριότητές της και την υλοποίηση καθαρά ιδιωτικών επενδύσεων στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων.
Αναλυτικά, οι τομείς ενδιαφέροντος του ΟΜΙΛΟΥ στον τομέα της διαχείρισης αποβλήτων είναι οι εξής:
  • Κέντρα Διαλογής Ανακυκλώσιμων Υλικών
  • Εργοστάσια Μηχανικής - Βιολογικής Επεξεργασίας Αποβλήτων (αερόβια, αναερόβια, βιολογική ξήρανση)
  • Εγκαταστάσεις Θερμικής Επεξεργασίας Αποβλήτων
  • Χώροι Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων - Υπολειμμάτων
  • Ενεργειακή Αξιοποίηση Βιοαερίου προερχομένου από ΧΥΤΑ ή αναερόβια χώνευση
Παράλληλα, το εύρος δραστηριοτήτων του ΟΜΙΛΟΥ περιλαμβάνει τη διεξαγωγή ερευνών αγοράς, την εκπόνηση τεχνικών / οικονομικών μελετών σκοπιμότητας, μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων καθώς και την παροχή συμβουλευτικών υπηρεσιών για διαδικασίες αδειοδότησης / επιδότησης / χρηματοδότησης για έργα μικρής / μεγάλης έκτασης.
Ο ΟΜΙΛΟΣ, συμμετέχοντας ενεργά στην ανάπτυξη των αρχών της περιβαλλοντικής συνείδησης / αειφορίας και στην επίτευξη της βιώσιμης αστικής ανάπτυξης, αποτελεί μια αξιόπιστη λύση για επενδύσεις σε «Πράσινες Μορφές Ενέργειας».
Το 2011 η εταιρεία του ΟΜΙΛΟΥ NOVAERA HELLAS S.A. έχει προεπιλεγεί για το έργο ΣΔΙΤ της ΔΙΑΔΥΜΑ για την Μελέτη, Χρηματοδότηση, Κατασκευή, Συντήρηση και Λειτουργία του ολοκληρωμένου συστήματος διαχείρισης απορριμμάτων ( ΟΣΔΑ ) της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Επίσης το 2012 η NOVAERA HELLAS S.A. έχει προεπιλεγεί για το αντίστοιχο έργο ΣΔΙΤ διαχείρισης απορριμμάτων της Περιφέρειας Πελοποννήσου και του Νομού Σερρών.


 

http://www.copelouzos.gr/wasteManagement/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου