Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 8 Ιουνίου 2016

Oι μάχες που έχουμε μπροστά μας ΔΕΝ γίνεται να δοθούν από τον κυβερνητικό και καθεστωτικό συνδικαλισμό

giannoulia-kat

Από την Κατερίνα Γιαννούλια
ΕΠΕΙΓΕΙ η ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, η αναζωογόνηση των σωματείων!
Μπροστά στις αέναες απαιτήσεις της συνεχούς «αξιολόγησης» που τροφοδοτεί το φαύλο κύκλο δόση-πληρωμή χρέους-μέτρα εναντίον των εργαζόμενων τάξεων, το φθινόπωρο έρχεται με ακραία, νέα επίθεση: εργασιακά, συνδικαλιστικές ελευθερίες, μαζικές απολύσεις! Και ενώ «τρέχουν» οι ιδιωτικοποιήσεις των πάντων, δημόσιας γης αλλά και αντικειμένων δουλειάς και τεράστιων τομέων κοινής ωφέλειας.

Με την υπάρχουσα συνδικαλιστική γραφειοκρατία, τη ΝΔ και κυρίως το ΠΑΣΟΚ που έχει διαβρώσει τα πάντα εδώ και χρόνια και με τη δυσάρεστη προσθήκη στις δυνάμεις του κυβερνητικού-εργοδοτικού συνδικαλισμού των συνδικαλιστών του ΣΥΡΙΖΑ, είναι προφανές ότι οι επερχόμενες και απαραίτητες νέες μάχες δεν γίνεται να δοθούν με θετικά αποτελέσματα για τους εργαζόμενους.
Επείγει η ανάγκη για συνδικαλιστές που θα αποκαταστήσουν τη λειτουργία του συνδικαλιστή-«κανονικού» ανθρώπου, που ζει και πιέζεται από και στη δουλειά του, που δεν «λύνει» τα προβλήματα των συναδέλφων στους διαδρόμους και στα υπουργικά γραφεία με τις… διασυνδέσεις του, αλλά παλεύει για το συλλογικό καλό, στο φως των δρόμων και των αγώνων.
Αν δεν πείσουν οι συνδικαλιστικές δυνάμεις της αριστεράς ότι ο συνδικαλιστικός νόμος δεν πρέπει να αλλάξει, όχι για να βολεύονται οι ίδιοι, αλλά για να μπορεί ο κόσμος να αγωνίζεται πιο εύκολα και να ενισχύει τα συλλογικά του εργαλεία, για να διεκδικεί αποτελεσματικά και να κερδίζει, τότε δεν θα βρεθεί κανείς να υπερασπίσει το σάπιο, ενσωματωμένο στο σύστημα και απαξιωμένο παλιό συνδικαλιστικό «δυναμικό».
Οι παλιές πρακτικές των συνδιαλεγόμενων με την εργοδοσία συνδικαλιστών, των σωματείων-σφραγίδων και της κατάκτησης των εδρών με «κολλεγιές» διαφόρων παρατάξεων μακριά από την καθημερινότητα των εργαζομένων, ΔΕΝ γίνεται να συνεχίζουν. Η αναπαραγωγή συνδικαλιστικής γραφειοκρατίας ήρθε η ώρα να σταματήσει.
Με την ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ επιχειρούμε να τη σταματήσουμε. Γιατί ισχύει ακόμα το σύνθημα «δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε».
Στις εποχές που ζούμε ΔΕΝ νοείται να συνεχίζουν οι ψευδαισθήσεις ότι η συνεργασία με τις πολιτικές ηγεσίες των υπουργείων και τους ανθρώπους του μνημονιακού ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να αποφέρουν την παραμικρή βελτίωση στην αληθινή ζωή των «κανονικών» εργαζόμενων.
Το ΜΕΤΑ συγκροτήθηκε για να διώξει στ’ αλήθεια το παλιό και να φέρει την ελπίδα. Κι αν αυτήν την ελπίδα την πρόδωσε στο πολιτικό πεδίο ο ΣΥΡΙΖΑ, εμείς δεν δικαιούμαστε να ολοκληρώσουμε την καταστροφή και να την προδώσουμε και στο συνδικαλιστικό επίπεδο.
Θέλουμε να αντισταθούμε στην περαιτέρω απαξίωση και χλεύη που «απολαμβάνουν» οι συνδικαλιστικοί παράγοντες, θέλουμε να αλλάξουμε την εικόνα των συνδικαλιστών, να ζωντανέψουμε τα σωματεία, να τα ξανακάνουμε υπολογίσιμη, ενεργή και μαχητική δύναμη, εμπόδιο στα μνημόνια διαρκείας και τους νεοφιλελεύθερους νόμους του ΠΑΣΟΚοποιημένου ΣΥΡΙΖΑ και στα οικονομικά συμφέροντα που πλέον εκπροσωπεί. Δεν θα γίνουμε ίδιοι με όσους δικαίως κατηγορούσαμε τόσα χρόνια, δεν θα κάνουμε αυτά που κοροϊδεύαμε γιατί…ΤΙΝΑ κάνουμε.
Η ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ είναι η εναλλακτική στην ισοπέδωση των πάντων!
* Η Κατερίνα Γιαννούλια έχει υπογράψει το κείμενο Θέσεων της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ και είναι εργαζόμενη στο υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης και μέλος του ΔΣ του Ενιαίου Συλλόγου Εργαζομένων στο υπ. Γεωργίας.

Να σημειωθεί ότι στις 11 Ιούνη, από 10.00-17.00, στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), πραγματοποιείται ηΠανελλαδική Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ (ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για την Πανελλαδική Σύσκεψη και ΕΔΩ το κείμενο Θέσεων)
http://www.ergasianet.gr/menu-arthra/21126-meta080616-21126

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου