Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 10 Ιουνίου 2016

(Το "ΜΕΤΑ" των Μπιζαίων πανυγήριζε, όχι το ΜΕΤΑ, σύντροφοι - Το σχόλιο του ΠΑΜΕ αποδεικνύει την ορθότητα της θεμελιακής θέσης του ΜΕΤΑ, για διαχωρισμό από τις φιλομνημονιακές δυνάμεις και τον εξουσιολάγνο κυβερνητικό συνδικαλισμό)! ΠΑΜΕ ΟΤΑ: Περιορίζεται το επίδομα ανθυγιεινής εργασίας σε κάποιες ειδικότητες




«Χαριστική βολή», χαρακτηρίσει το προσχέδιο νόμου της κυβέρνησης που αφορά τον χώρο των ΟΤΑ, με ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ – OTA.
Οπως σημειώνει το ΠΑΜΕ με το νομοσχέδιο « το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας περιορίζεται σε κάποιες ειδικότητες». Επεκτείνονται οι ιδιωτικοποιήσεις, χάνεται το δικαίωμα για μόνιμη εργασία των εργαζομένων σε κοινωνικά προγράμματα, ενώ δεν δίνει λύση στο θέμα της παροχής των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ).

Συγκεκριμένα στην ανακοίνωση του το ΠΑΜΕ σημειώνει: «Κανένα από τα ουσιαστικά και πάγια αιτήματα των εργαζομένων στους ΟΤΑ δεν περιλαμβάνεται στο προσχέδιο νόμου. Το αντίθετο» και υπογραμμίζει:
  • Οι ιδιωτικοποιήσεις καλά κρατούν. Βλέπε το άρθρο 5 για τα δημοτικά ραδιόφωνα που γίνονται ΑΕ ή το άρθρο 42 όπου δίνει τη δυνατότητα ιδιωτικοποίησης των λογιστηρίων.
  • Με το άρθρο 37 το επίδομα επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας περιορίζεται σε κάποιες ειδικότητες και μπαίνει για πρώτη φορά το ζήτημα της κατηγοριοποίησης σε 3 κλίμακες (ενώ μέχρι τώρα είχαμε μόνο μία, αυτή των 150 ευρώ). Καλούμε σε αγωνιστική επαγρύπνηση τους εργαζομένους τα σωματεία, όλο τον κλάδο, για το γεγονός ότι τα ΒΑΕ θα ισχύουν μέχρι 31/12/2017 γιατί μετά θα εναρμονιστούν με την Ευρωπαϊκή νομοθεσία, δηλαδή θα καταργηθούν.
  • Επίσης το δικαίωμα στη μόνιμη και σταθερή εργασία για χιλιάδες συναδέλφους που εργάζονται στα κοινωνικά προγράμματα και δομές (Βοήθεια στο Σπίτι, ΚΗΦΗ, ΚΔΑΠ κλπ) και για τις σχολικές καθαρίστριες πάει στις καλένδες, αφού επαναλαμβάνεται το έργο των μικρών παρατάσεων των προγραμμάτων. Ειδικά για τις καθαρίστριες σχολείων φέρνουν επανάληψη της προηγούμενης ρύθμισης και παρατείνουν το σημερινό καθεστώς των συμβάσεων και για το 2016-2017.
  • Για τους εργαζόμενους στις κοινωφελής επιχειρήσεις με το άρθρο 31 οι Δήμοι δεν υποχρεώνονται να μεταφέρουν το προσωπικό σε περίπτωση λύσης της, αλλά απλά έχουν τη δυνατότητα να το μεταφέρουν.
  • Στο άρθρο 8 για την παραίτηση των Δήμων από τα ένδικα μέσα ζητάει γνωμοδότηση από τον προϊστάμενο της οικονομικής υπηρεσίας, δηλαδή να πάρει το βάρος της απόφασης ο υπάλληλος και όχι η Δημοτική Αρχή!
  • Στο άρθρο 28 για την υπερβάλλουσα μείωση (προσωπική διαφορά) δεν περιέχει το σύνολο των συναδέλφων που επηρέασε η εγκύκλιος Μάρδα (μεταφερόμενο προσωπικό, δικαστικές αποφάσεις, διαθεσιμότητα) και δεν επιστρέφει και αναδρομικά τα χρήματα εκεί που έχουν παρακρατηθεί. Στο άρθρο 32 επιμένει να στερεί από τους Δημοτικούς Αστυνομικούς που είχαν αναγκαστικά πάει στα σωφρονιστικά ιδρύματα να μπορούν να επιστρέψουν στους Δήμους που υπηρετούσαν.
  • Στο θέμα της παροχής των Μέσων Ατομικής Προστασίας (ΜΑΠ) για την προστασία όλων των εργαζομένων και την μείωση των εργατικών ατυχημάτων στην ουσία και με την συγκεκριμένη ρύθμιση το ζήτημα της υγιεινής και ασφαλείας στην εργασία το βάζει σε αμφισβήτηση. Το νομοσχέδιο επιμένει σε διαδικαστικά ζητήματα για την οικονομική αποτίμηση των ΜΑΠ παρελθόντων ετών χωρίς να προβλέπει τη χορήγησή τους υποχρεωτικά, χωρίς να υποχρεώνει τους δημάρχους να τα καταβάλλουν και δεν αναφέρει τίποτα για τη μη παραγραφή τους.
Η πλειοψηφία της ΠΟΕ ΟΤΑ έτρεξε να συμμετάσχει στη διαβούλευση του νομοσχεδίου και πίρε μέρος στην κοροϊδία της κυβέρνησης. Από την άλλη ο νέος κυβερνητικός συνδικαλισμός ΜΕΤΑ (ΣΥΡΙΖΑ) πανηγυρίζει με άρθρα και ανακοινώσεις για τα καλά που κάνει η κυβέρνηση στους υπαλλήλους των Δήμων.
Η επίθεση κάθε μέρα μεγαλώνει, τελειωμό δεν έχει, δεν περνάει μέρα που να μην προστίθεται ένα αντιλαϊκό μέτρο. Τώρα είναι η ανάγκη να οργανώσουμε τη μάχη από τα κάτω με το δυνάμωμα των σωματείων και των μαζικών διαδικασιών».
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/pame-ota-periorizetai-to-epidoma-anthigieinis-ergasias-se-kapoies-eidikotites/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου