Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 13 Ιουνίου 2016

Λαϊκή Ενότητα: Νέο «χτύπημα» στο Δημόσιο



Η Δέσποινα Σπανού, υπεύθυνη Εργατικής Πολιτικής της ΛΑΕ σε ανακοίνωσή της αναφέρει τα εξής:

Πριν ολοκληρωθεί η διαδικασία της πρώτης αξιολόγησης για την οποία θριαμβολογεί η κυβέρνηση χωρίς να υπολογίζει το κόστος και τις συνέπειες για τον Ελληνικό λαό, πριν αρχίσει καν να εφαρμόζεται η διαδικασία της κινητικότητας ,  λίγους μήνες μετά το νέο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων με το οποίο υπάρχουν σοβαρές ονομαστικές μειώσεις, έρχεται νέο χτύπημα με τους δανειστές να απαιτούν ατομικές συμβάσεις και εργολαβίες  στο Δημόσιο και στις ΔΕΚΟ.
Οι κλιμακούμενες καθημερινά απαιτήσεις των δανειστών σε συνδυασμό με τις προωθούμενες αλλαγές στο σύνολο των εργασιακών σχέσεων, σημαίνει ότι δεν θα μείνει τίποτε όρθιο στα δικαιώματα των εργαζομένων, οπουδήποτε κι αν εργάζονται.
Οι μισθοί μειώνονται, οι συντάξεις εκμηδενίζονται, το κοινωνικό κράτος καταργείται, ο εργαζόμενος καλείται να εργάζεται όσες ώρες και όπου επιθυμεί ο εργοδότης και να πληρώνεται όσο  και όποτε θέλει ο εργοδότης.
Η κυβέρνηση Τσίπρα υλοποιεί τις πιο ακραίες νεοφιλελεύθερες πολιτικές σε βάρος του Ελληνικού λαού.
Ο κύκλος όμως έχει ήδη κλείσει και μαζί τελειώνουν και οι αυταπάτες.
Ο Ελληνικός λαός αντιλαμβάνεται πλήρως την ουσία της πολιτικής της κυβέρνησης και των άλλων μνημονιακών κομμάτων, όσο κι αν αυτά προσπαθούν να παρουσιάσουν εικόνα πλασματικής αντιπολίτευσης.
Πλησιάζει η ώρα της ρήξης και της ανατροπής.
Οι καθημαγμένες και εξαθλιωμένες κοινωνικές ομάδες, που αποτελούν πλέον την συντριπτική πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας, θα δώσουν την δική τους απάντηση.
http://www.aftodioikisi.gr/politiki/laiki-enotita-neo-xtipima-sto-dimosio/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου