Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Κυριακή 5 Ιουνίου 2016

Για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ

vagenas

Από το Χρήστο Βαγενά
Ο καθημερινός μας αγώνας στους χώρους εργασίας πρέπει να μην έχει οποιαδήποτε σκιά εργοδοτικού ή κυβερνητικού συνδικαλισμού. Οφείλουμε αυτό, όχι μόνο να είναι πραγματικό, αλλά και να φαίνεται σε κάθε μας επιλογή.

Τα κοινά σχήματα με στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που δικαιολογούν την κυβερνητική πολιτική στον καθημερινό τους λόγο είναι προφανές ότι όχι μόνο ρίχνουν σκιές, αλλά θολώνουν την κατεύθυνση και τις ψηφισμένες επανειλημμένα θέσεις του ΜΕΤΑ.
Κάποιοι και κάποιες μέσα στο ΜΕΤΑ, θεωρώντας (λανθασμένα) πως ισχύει το ότι δεν υπάρχει άλλη επιλογή (TINA) προσπαθούν να κινηθούν στα ασφυκτικά πλαίσια που αφήνει η κυβερνητική πολιτική.
Δυστυχώς, όμως, με αυτό τον τρόπο η παράταξη μας εκφυλίζεται. Δυσκολεύεται να εκπέμψει το σήμα του αγώνα, δηλαδή ότι η μάχη ενάντια στα μνημόνια, τις πολιτικές τους και αυτούς που τα εφαρμόζουν συνεχίζεται.
Οι δυνάμεις που παλεύουμε για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε τις βασικές αρχές της παράταξης, που είναι η ανειρήνευτη σύγκρουση με το κεφάλαιο και τις πολιτικές που στηρίζουν τα κέρδη του απέναντι στις ζωές μας.
Έστω και με προβλήματα και καθυστερήσεις, η διαδικασία ξεκίνησε και η λύση θα δοθεί προς την κατεύθυνση της συνέχισης των ταξικών αγώνων και της ανασυγκρότησης του συνδικαλιστικού κινήματος.
* Ο Χρήστος Βαγενάς έχει υπογράψει το κείμενο της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ, είναι εργαζόμενος στον ΟΑΕΕ και μέλος στο ΔΣ της ΠΟΠΟΚΠ (ασφαλιστικά ταμεία).

Να σημειωθεί ότι στις 11 Ιούνη, από 10.00-17.00, στο ΤΕΕ (Νίκης 4, Σύνταγμα), πραγματοποιείται ηΠανελλαδική Σύσκεψη της Πρωτοβουλίας για την Ανασυγκρότηση του ΜΕΤΑ (ΕΔΩ περισσότερες πληροφορίες για την Πανελλαδική Σύσκεψη και ΕΔΩ το κείμενο Θέσεων).
http://www.ergasianet.gr/menu-arthra/21080-meta020616-21079

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου