Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Παρασκευή 4 Μαΐου 2018

(Να τον χαίρεται η Δούρου τον Γενικό της! Αυτό είναι ένα από τα: Μετά από)... ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ OXI ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ

         ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                           Αθήνα 4 Μαΐου 2018
                ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α
             Description: image (4).jpeg
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
OXI ΣΕ ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΤΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ ΜΑΣ
ΝΑ ΠΡΟΒΛΕΦΘΟΥΝ ΚΥΡΙΑΚΕΣ ΚΑΙ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΩΝ ΚΕΝΤΡΙΚΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΧΩΡΙΣ ΔΙΑΚΡΙΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟΥΣ
Το ΔΣ του Συλλόγου μας συγκάλεσε σήμερα Παρασκευή 4 Μαΐου ανοιχτή συνέλευση των υπαλλήλων των κεντρικών γραφείων του ΕΔΣΝΑ όπου συζητήθηκαν οι προχθεσινές προφορικές, οδηγίες της Διοίκησης να μη συγκροτηθούν συνεργεία εργασίας κατά την Κυριακή, για το μήνα Μάιο  από υπαλλήλους των κεντρικών γραφείων. Η συνέλευση και τα παρόντα (3) μέλη του ΔΣ του Συλλόγου, στη συνέχεια ζήτησαν και συναντήθηκαν, παρουσία 40 εργαζόμενων,  με την Αντιπρόεδρο του ΕΔΣΝΑ, τον Γ. Γραμματέα και ένα μέλος της ΕΕ.

Στη συζήτηση η Διοίκηση επικαλέστηκε  κάποιο έγγραφο αιτήματος απόψεων που έχει αποστείλει το Σώμα Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης με αφορμή ελέγχους παρουσιών στα κεντρικά γραφεία του Συνδέσμου.
Υποστηρίξαμε και υποστηρίζουμε ότι η εργασία κατά τις Κυριακές και σε υπερωρία κατά τις ημέρες της εβδομάδας είναι αναγκαία και οφείλεται στη συνεχή λειτουργία του ΕΔΣΝΑ για τη διαχείριση των απορριμμάτων και στην  υποστελέχωση των υπηρεσιών σε μόνιμο προσωπικό. Δεν μπορεί οι υπάλληλοι των κεντρικών γραφείων  να εξαιρούνται από την συγκρότηση των συνεργείων υπερωριακής εργασίας και εργασίας κατά τις Κυριακές. Δεν μπορεί τα κριτήρια να είναι διαφορετικά. Η αντιμετώπιση πρέπει να είναι ενιαία διότι ο ΕΔΣΝΑ είναι μια παραγωγική μηχανή με θετικότατα αποτελέσματα. Δεν θα δεχθούμε διακρίσεις που οδηγούν στο «Διαίρει και βασίλευε»
Τονίσαμε στην αντιπροσωπεία της Διοίκησης ότι δεν  πρόκειται να δεχθούμε περικοπές των μηνιαίων αποδοχών μας κατά περίπου 10% με τη σαθρή δικαιολογία των πειθαρχικών ελέγχων του ΣΕΕΔΔ. Οι υπάλληλοι του Συνδέσμου όπως και όλοι οι Δημοτικοί Υπάλληλοι έχουν υποστεί αυθαίρετες μειώσεις του 40% του μισθού τους τα τελευταία χρόνια των μνημονίων. Δεν πάει άλλο. Θα αντισταθούμε . Και θα δικαιωθούμε.
Επισημάναμε ότι το έργο των υπηρεσιών του ΕΔΣΝΑ είναι συνεχές, ενιαίο και αδιαίρετο και αποσκοπεί στη διαχείριση των απορριμμάτων της Αττικής για την προστασία του περιβάλλοντος και της δημόσιας υγείας . Κανένας πειθαρχικός έλεγχος του ΣΣΕΔΔ ή όποιας άλλης υπηρεσίας, δεν μπορεί να αλλάξει αυτή την πραγματικότητα. Οι υπάλληλοι του ΕΔΣΝΑ δεν αρνούνται το έλεγχο. Αρνούνται όμως τους αυθαίρετους αποκλεισμούς που οδηγούν σε πετσόκομμα των ήδη κατακρεουργημένων τα μνημονιακά χρόνια αποδοχών τους.
Καλούμε τη Διοίκηση να αναθεωρήσει τη στάση της και να εντάξει τους Υπαλλήλους των Γραφείων στα συνεργεία Κυριακών όπως έκαμε ως τώρα. Και αυτό να γίνει άμεσα, για το Μάιο και σταθερά για όλους τους μήνες.
Καλούμε τους συνάδελφους σε όλα τα εργοτάξια σε ετοιμότητα. Σήμερα μιλούν για περικοπές και «ειδικές,  εντελώς ειδικές αιτιολογήσεις των συνεργείων για τα κεντρικά γραφεία» Αύριο ίσως αμφισβητήσουν όλες τις υπερωρίες. Ήδη η Κυβέρνηση έχει βάλει στο στόχαστρό της ολόκληρο το καθεστώς των ΒΑΕ. Δεν θα τους το επιτρέψουμε.
Δεν θα περάσουν περικοπές και αποκλεισμοί στον ΕΔΣΝΑ.
                             Για το  Δ.Σ του Σωματείου Εργαζομένων στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α


  Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ


Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                               Ι. ΠΑΣΧΑΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου