Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα, 7 Μαΐου 2018

{Οι Συριζαίοι ομολογούν διαπλοκή με τον Μπόμπολα ανερυθρίαστα (και αυτό είναι διπλά ύποπτο - τους κρατάει ο Μπόμπολας;): Ο διευθύνων σύμβουλος της λεηλατημένης τράπεζας των εργαζομένων μηχανικών (Τράπεζα Αττικής) είναι μέλος του ΔΣ του Ελλάκτωρ. Ως πότε ο φιλορώσος Μπόμπολας (και λαμόγιο επίσημα στην Κύπρο και στην FYROM) θα λεηλατεί την Ελλάδα; Παρεμπιπτόντως, γιατί ο Μαρινάκης δεν ταράζει τους Συριζαίους στις μηνύσεις και στις αγωγές για το φιάσκο των αντιπροσφορών στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, αφού αποδεδειγμένα ο "αριστερός" Καλογρίτσας έλαβε μέρος, ενώ δεν είχε χαρτί να σκουπίσει τα... μαλακά του}; Στην Ελλάκτωρ οι εργολαβίες Καλογρίτσα κατόπιν συμφωνίας με την Τράπεζα ΑττικήςΟι άριστες σχέσεις του διευθύνοντος συμβούλου της Τράπεζας Αττικής, κ. Θεόδωρου Πανταλάκη, με τον ισχυρό κατασκευαστικό όμιλο (σ.σ είναι μέλος στο διοικητικό συμβούλιο του Ελλάκτωρ), αλλά και το οικονομικό αδιέξοδο Καλογρίτσα, φαίνεται ότι διαδραμάτισαν σημαντικό ρόλο στην απόφαση της υποκατάστασης της Τοξότης σε πέντε εργολαβίες.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι μία από τις προτάσεις που έπεσαν στο τραπέζι, αλλά απορρίφθηκαν από τον κατασκευαστικό όμιλο, ήταν και η εξαγορά της. Κάτι αντίστοιχο είχε συμβεί και με την ΑΕΓΕΚ, όταν οι τράπεζες στην προσπάθειά τους να μην πληρώσουν τις εγγυητικές εκατομμυρίων της τεχνικής εταιρείας, είχαν απευθυνθεί στον Άκτωρα για να αναλάβει την συνέχιση του μετρό Θεσσαλονίκης που ήταν το μεγαλύτερο και σπουδαιότερο έργο του χαρτοφυλακίου της. Σήμερα, η ιστορική κατασκευαστική εταιρεία αποτελεί ένα «κουφάρι», δίχως καμία δραστηριότητα.
Σε πρώτη φάση, οι εργολαβίες για τις οποίες φαίνεται ότι υπάρχει συμφωνία για να περάσουν στην Ελλάκτωρ είναι το δίκτυο αποχέτευσης στο δήμο Διονύσου συνολικού ύψους 16 εκατ. ευρώ, η τηλεθέρμανση Φλώρινας προϋπολογισμού 40 εκατ. ευρώ, ο οδικός άξονας Καλλονής – Σιγρίου στη Λέσβο, προϋπολογισμού 35 εκατ. ευρώ, για το οποίο επί κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ υπέγραψε συμπληρωματική σύμβαση 13 εκατ. ευρώ και δύο ακόμη έργα σε Πειραιά και Λαμία. Δεν έχει ξεκαθαρίσει ακόμη το θέμα με τις τέσσερις μεγάλες εργολαβίες του Πάτρα-Πύργος, συνολικού ύψους 250 εκατ. ευρώ, για τις οποίες ο όμιλος Καλογρίτσα παραμένει προσωρινός αλλά όχι οριστικός ανάδοχος. Το γεγονός ότι η Αττικής κατάφερε να βάλλει στο παιχνίδι της διάσωσης των έργων, τον Άκτωρα, αφήνει ορατό το ενδεχόμενο να υπάρξει ανάλογη εξέλιξη και με τα έργα του επίμαχου αυτοκινητοδρόμου, εφόσον ωριμάσουν οι συνθήκες και δεν επιλεγεί κάποια άλλη λύση. Ο όμιλος Ελλάκτωρ είναι από τα βασικά μέλη της κοινοπραξίας που διαχειρίζεται την Κορίνθου-Πατρών, από την οποία αποκόπηκε το τμήμα Πάτρα-Πύργος προ πενταετίας και αποφασίστηκε να κατασκευαστεί ως δημόσιο έργο.
Ας σημειωθεί ότι τα έργα που αναλαμβάνει ο Άκτωρας, είναι υπογεγραμμένες συμβάσεις με σοβαρές υπερβάσεις στο χρόνο παράδοσης και με πολλά προβλήματα, εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών του ομίλου. Δεν είναι τυχαίο ότι οι δήμοι Διονύσου και Φλώρινας είχαν αποστείλει προ ημερών στην εταιρεία, ειδική πρόσκληση λόγω των μεγάλων καθυστερήσεων στην υλοποίησή τους.
Ο δήμαρχος Διονύσου κ. Διονύσης Ζαμάνης, μιλώντας πρόσφατα στο newmoney, επιβεβαίωσε το αυστηρό χρονοδιάγραμμα επανεκκίνησης του έργου που είχε ζητήσει από την τεχνική εταιρεία. Διαφορετικά, είχε διαμηνύσει ότι θα την κηρύξει έκπτωτη και θα απαιτήσει την εγγυητική ύψους 6 εκ. ευρώ που έχει δώσει η Τράπεζα Αττικής. Σημειωτέον ότι για το έργο αποχέτευσης, τέσσερα σχεδόν χρόνια μετά την υπογραφή της σύμβασης, η Τοξότης έχει κατασκευάσει μόλις το 35%. Σε ότι αφορά την τηλεθέρμανση Φλώρινας, δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη ο κύριος αγωγός σύνδεσης μεταξύ Μελίτη –Φλώρινας, από τον οποίο υπολείπονται 1200 μέτρα, όταν το έργο έπρεπε να έχει παραδοθεί προ διετίας.
Παρόμοια προβλήματα αντιμετωπίζει η κατασκευαστική εταιρεία και με τις εργολαβίες του ΔΕΔΔΗΕ καθώς η θυγατρική της ΔΕΗ έχει κινήσει επίσης διαδικασίες υποκατάστασης του εργολάβου. Στον τελευταίο διαγωνισμό για την ανάπτυξη και την συντήρηση του δικτύου διανομής ηλεκτρικής ενέργειας, ύψους 410 εκ. ευρώ, ο όμιλος Καλογρίτσα που πρωτοστάτησε στους προηγούμενους διαγωνισμούς, αναλαμβάνοντας έργα ύψους 150 εκατ. ευρώ, κέρδισε μόνο πέντε διαγωνισμούς. Μέσω των εταιρειών Τοξότης και Ομάδας Κατασκευών είναι προσωρινός ανάδοχος στα έργα για την Αθήνα, τον Πειραιά, την Καλλιθέα, Περιστέρι – Ελευσίνα και την Καρδίτσα προϋπολογιζόμενης δαπάνης 60 εκατ. ευρώ.
http://www.aftodioikisi.gr/oikonomia/stin-ellaktor-ergolavies-kalogritsa-katopin-symfonias-tin-trapeza-attikis/
https://odofragma-skas.blogspot.gr/2018/05/fyrom.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου