Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 14 Μαΐου 2018

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ (14-05-2018)

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ                                                                                          14-05-2018
                  ΣΤΟΝ Ε.Δ.Σ.Ν.Α                                
      image (4).jpeg
                                                           ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
                               ΦΟΒΑΜΑΙ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΜΕ ΚΑΤΑΛΕΡΩΜΕΝΗ ΤΗ ΦΩΛΙΑ
                                             ΠΑΣΧΙΖΟΥΝ ΤΩΡΑ ΝΑ ΒΡΟΥΝ ΛΕΚΕΔΕΣ ΣΤΗ ΔΙΚΗ ΣΟΥ.

Στην έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου μας που πραγματοποιήθηκε στις 10-05-2018 παρόντων των επτά μελών του και παρουσία  των εκπροσώπων των παρατάξεων που δεν αντιπροσωπεύονται στο Δ.Σ, οι τρείς εκπρόσωποι της παράταξης «Δημοκρατική Συνεργασία εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ» κατά την διάρκεια της συζήτησης του πρώτου θέματος που αφορούσε τον αιφνίδιο αποκλεισμό των εργαζομένων στα γραφεία από την πρόβλεψη απασχόλησης κατά τις Κυριακές αποχώρησαν αναίτια με ακατανόμαστες ύβρεις από τον κ. Λιβανόπουλο.

Είναι άξιο αναφοράς ότι ο Πρόεδρος του Σωματείου μας, τους παρότρυνε να παραμείνουν και να συνεχιστεί η συζήτηση αφού τα θέματα είναι σημαντικά και προς τούτο  το έκτακτο της συνεδρίασης του Δ.Σ, αυτοί όμως παρέμειναν σταθεροί στον σχεδιασμό τους, του στρίβειν δια του αρραβώνος. Τέτοιες συμπεριφορές  είναι προσβλητικές πρώτον προς τους παρευρισκόμενους συναδέλφους, δεύτερον προς τους εκλεγμένους συναδέλφους και τρίτον προς τον πρόεδρο του Δ.Σ θεσμικά, αλλά και στο σύνολο των συναδέλφων του ΕΔΣΝΑ ανεξάρτητα τι ψηφίζουν, διότι τα θέματα προς συζήτηση ήταν κοινού ενδιαφέροντος για όλους. Η φυγή από το Δ.Σ είναι ντροπή για όσους εκλέγονται και εκπροσωπούν συναδέλφους.
Βέβαια η αντισυνδικαλιστική, αντισυναδελφική και προσβλητική συμπεριφορά τους, είναι γνωστή σε όλους τους συναδέλφους.  Άλλες φορές προκαλούν με παρεμβάσεις περιπαιχτικού χαρακτήρα χωρίς να τους έχει απευθυνθεί ο λόγος και άλλες λόγω έλλειψης συνδικαλιστικών επιχειρημάτων καταφεύγουν σε ύβρεις με σκοπό να διακόψουν την συνεδρίαση του Δ.Σ. Βέβαια εκεί που χάνουν παντελώς την ψυχραιμία τους είναι όταν καταλάβουν ότι δεν μπορούν να δικαιολογήσουν τις πράξεις της Διοίκησης. Διότι αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να έχουν καλές σχέσεις μαζί της και αυτό όχι για το συμφέρον των εργαζομένων αλλά για ίδιο όφελος. Δυστυχώς για αυτούς επέλεξαν την φυγή με ακατανόμαστες ύβρεις.
Οι εκπρόσωποι της «Δημοκρατικής συνεργασίας εργαζομένων στον ΕΔΣΝΑ» ως «εφιάλτες» του συνδικαλισμού εξέδωσαν καταγγελία την επόμενη της συνεδρίασης στις 11-05-2018 κατηγορώντας την πλειοψηφία του Σωματείου μας για αυτά που οι ίδιοι έκαναν.  Μάλιστα σε αυτή τους την καταγγελία μιλούν για συνδικαλιστική δράση, αυτοί που είναι απόντες από κάθε συνδικαλιστική δραστηριότητα, αυτοί  που προσπάθησαν με ασφαλιστικά μέτρα κατά του σωματείου να παραλύσουν την λειτουργία του, παίρνοντας ηχηρή την απάντηση από την Δικαιοσύνη. Τώρα με τις ύβρεις προσπαθούν και πάλι να πετύχουν τον ίδιο σκοπό, δεν θα τους κάνουμε την χάρη.
Ανερυθρίαστα στην καταγγελία τους μιλούν για συνδικαλισμό, για  ηθική και αρχές. Στον φορέα μας γνωριζόμαστε πολύ καλά και όλοι ξέρουν ότι ο συνδικαλισμός η ηθική και οι αρχές, δεν είναι του γνωστικού τους επιπέδου. Εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στην καταγγελία τους δεν γίνεται η παραμικρή αναφορά των θέσεων τους για τα θέματα του Δ.Σ που αφορούν τους συναδέλφους. Αυτό είναι το ενδιαφέρον τους έτσι αντιμετωπίζουν τις συνδικαλιστικές διεκδικήσεις. Αυτοί να περνούν καλά και γαία πυρί μιχθήτω.   
Ο πανικός τους μπροστά στην οργή των συναδέλφων δεν μπορεί να κρυφτεί και ως εκ τούτου εντείνουν περαιτέρω την στρατηγική έντασης, σε μια ύστατη προσπάθεια να σώσουν οτιδήποτε και εάν σώζεται από το παρηκμασμένο κόσμο τους και από το «πάρτι της διαπλοκής» τους.
Είναι πολύ πρόσφατο το μήνυμα της οργής των συναδέλφων και εκφράστηκε στο 46ο τακτικό συνέδριο της ομοσπονδίας μας, όπου η παράταξη στην οποία ανήκουν υπέστη συντριβή και δεν εκπροσωπείται πλέον στην Εκτελεστική Επιτροπή της ΠΟΕ-ΟΤΑ.
Τους καλούμε να ξυπνήσουν να ασχοληθούν με τα προβλήματα των εργαζομένων, να πάψουν  να βάζουν το προσωπικό και παραταξιακό τους συμφέρον πάνω από το συμφέρον των εργαζομένων και του σωματείου μας, να συναισθανθούν ότι μόνο ενωμένοι μπορούμε να διεκδικήσουμε και να είμαστε χρήσιμοι για τους συναδέλφους μας.
Η πλειοψηφία του Σωματείου μας στη συνέχεια της συνεδρίασης του έκτακτου Δ.Σ αποφάσισε  τα παρακάτω:
  1. Την σύγκλιση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης στις 21-05-2018 ημέρα Δευτέρα με παράλληλη 3ωρη στάση εργασίας,  για την συζήτηση και λήψη απόφασης στα θέματα που αναφέρονται στην πρόσκληση του έκτακτου Διοικητικού Συμβουλίου.
  2. Την ημέρα που θα διεξαχθεί Εκτελεστική Επιτροπή 3ωρη στάση εργασίας για τους εργαζόμενους στα κεντρικά γραφεία και συγκέντρωση στην είσοδο των γραφείων, με παράλληλο κάλεσμα παρουσίας και των συναδέλφων στους εργοταξιακούς χώρους.
  3. Να καλέσουμε την Πρόεδρο του ΕΔΣΝΑ κ. Ρένα Δούρου που ήταν υπέρ των θεμάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους, να μας απαντήσει εάν εξακολουθεί να παραμένει σταθερή στην θέση της. Σε καταφατική περίπτωση να δώσει τις δέουσες οδηγίες.

                                                             ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                                  Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

Γ. ΖΑΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ                                                                                   Γ. ΠΑΣΧΑΛΗΣ


https://mail.google.com/mail/u/0/?tab=jm#inbox/1635e27818e9b3df

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου