Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 9 Ιανουαρίου 2018

Δ.Μάνδρας: Με χρήματα του δήμου τα επιδόματα στους πληγέντες -Στήριξη ΚΕΔΕ




Τη βούληση της ΚΕΔΕ να συνεχίσει να αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και να στηρίζει με συγκεκριμένες πράξεις ηθικά και υλικά τους πληγέντες της Μάνδρας Αττικής, εξέφρασε ο Πρόεδρός της Γ. Πατούλης κατά τη διάρκεια της πρώτης συνεδρίασης του Δ.Σ. το 2018.

Στην συνεδρίαση παρέστη η δήμαρχος Μάνδρας Ειδυλλίας Ιωάννα Κριεκούκη η οποία παρουσίασε στον Πρόεδρο και τα μέλη του ΔΣ τα προβλήματα και τις δραματικές ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε ζωτικής σημασίας υλικοτεχνικές υποδομές.
Η δήμαρχος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι η πόλη συνεχίζει να βρίσκεται σε δραματική κατάσταση χωρίς να έχουν αποκατασταθεί βασικά προβλήματα σε επίπεδο υποδομών, ενώ δε λειτουργεί ούτε το δίκτυο οδοφωτισμού.
Στη συνέχεια επισήμανε ο δήμος καθ’ υπέρβαση δίνει από δικά του χρήματα τα επιδόματα στους πληγέντες, καθώς το επίμαχο ποσό δεν έχει δοθεί ακόμα από το κράτος.
Σε αυτό το πλαίσιο ζήτησε τη συνδρομή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πρώτου Βαθμού για την κάλυψη μέρους των αναγκών, κυρίως σε επίπεδο εξοπλισμού, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία αποκατάστασης των ζημιών που προκλήθηκαν από τη φυσική καταστροφή.
Μετά από εισήγηση του Γ. Πατούλη αποφασίστηκε να συγκροτηθεί ομάδα εργασίας η οποία θα θέσει τις προτεραιότητες και θα προχωρήσει σε καταγραφή των αναγκών που χρειάζεται να καλυφθούν άμεσα.
Σε επόμενη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ θα οριστικοποιηθεί το πλαίσιο της οικονομικής και υλικοτεχνικής υποδομής που θα δοθεί στο δήμο Μάνδρας Ειδυλλίας.
Να σημειωθεί ότι κατά τη διάρκεια της συζήτησης επισημάνθηκε η ανάγκη μιας ολοκληρωμένης αστικής παρέμβασης στην περιοχή μέσω χρηματοδότησης που θα μπορούσε να εξασφαλιστεί με τη συνεργασία του Ταμείου Παρακαταθηκών και Δανείων και της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Επενδύσεων.
Κοπή πίτας
Της έναρξης της πρώτης συνεδρίασης του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ για το 2018 προηγήθηκε η κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.
Ο Πρόεδρος Γ. Πατούλης αφού ευχήθηκε σε όλα τα μέλη και τα στελέχη της ΚΕΔΕ καλή και δημιουργική χρονιά χαρακτήρισε το 2018 μια χρονιά ορόσημο για την Αυτοδιοίκηση και διαβεβαίωσε ότι με ενότητα, ομοψυχία και αίσθημα ευθύνης η ΚΕΔΕ θα αντιμετωπίσει τα προβλήματα και τις προκλήσεις της εποχής.
http://www.aftodioikisi.gr/ota/dimoi/d-mandras-chrimata-tou-dimou-ta-epidomata-stous-pligentes-stirixi-kede/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου