Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2018

Αθώος ο Πελετίδης - Δεν είχε δώσει στοιχεία και φακέλους εργαζομένων προς απόλυση



Στο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Πατρών δικάστηκε σήμερα ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος.

Ο Δήμαρχος Πατρέων κατηγορήθηκε για παράβαση καθήκοντος, καθώς δεν δέχτηκε να δώσει στοιχεία και φακέλους εργαζόμενων του Δήμου. Με σχετικό νόμο, η τότε συγκυβέρνηση ΝΔ – ΠΑΣΟΚ επιχείρησε να προχωρήσει σε χιλιάδες απολύσεις, μέσω του ελέγχου των συμβάσεων αορίστου χρόνου στο δημόσιο και τον ευρύτερο δημόσιο τομέα.

Τελικά, το πρωί της Τετάρτης το δικαστήριο αθώωσε τον Κώστα Πελετίδη. Κατά την πορεία προς το Δικαστικό Μέγαρο, ο Δήμαρχος συνοδευόταν από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, Αντιδημάρχους, δημοτικούς και διαμερισματικούς συμβούλους, αλλά και εργαζόμενους του Δήμου που στάθηκαν στο πλευρό του.

οι συμβάσεις είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ

Καταθέτοντας στο Δικαστήριο ο Δήμαρχος, ανέφερε ότι "οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι, που τους φακέλους τους ζητούσε η τότε κυβέρνηση Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ, μέσα από προσχηματικό έλεγχο, θα οδηγούνταν σε απόλυση". Τόνισε ότι "οι συμβάσεις τους είχαν μετατραπεί σε αορίστου χρόνου από το 2004, μέσω των διαδικασιών του ΑΣΕΠ".
Βγαίνοντας από τα Δικαστήρια ο Δήμαρχος, απευθυνόμενος στους συγκεντρωμένους είπε:
"Έληξε κι αυτό το δικαστήριο με αθωωτική απόφαση. Συνεχίζουμε τον αγώνα μας, που είναι για το δίκιο και την προκοπή του λαού μας. Συνεχίζουμε σε αυτό το δρόμο ενωμένοι, μακριά από τα "ζιζάνια" που θέλουν να σπείρουν τη διχόνοια ανάμεσά μας. Προχωρούμε και υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα των εργαζομένων".
 

Η Δημοτική Αρχή, επαναλαμβάνει ότι "αντιμετωπίζει και αυτή τη δίκη μαζί με τους δημότες και τους εργαζόμενους του Δήμου", δηλώνοντας ότι "θα συνεχίσει να βρίσκεται δίπλα στους εργαζόμενους και στο δίκαιο αγώνα τους για μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα".
"Βρισκόμαστε στο πλευρό του  Δημάρχου Πατρέων, ο οποίος  με την άρνησή του να δώσει στοιχεία και φακέλους των εργαζομένων υπερασπίστηκε τη μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα για όλους, που είναι πάγιο αίτημα του Συλλόγου μας. Να σταματήσει τώρα η δίωξη στον αγωνιστή Δήμαρχο  της Πάτρας", αναφέρουν από τη δική τους μεριά, σε ανακοίνωση τους, οι εργαζόμενοι.
Θυμίζουμε ότι το Δημοτικό Συμβούλιο, με την 405/24-9-2014 απόφασή του, σημείωνε:
"(…)κανένα στοιχείο και φάκελοι εργαζόμενων να μη δοθούν με οποιοδήποτε τρόπο και να μην αποσταλούν ώστε να διευκολυνθεί ο στόχος της κυβέρνησης για απολύσεις (…) στηρίζουμε τους αγώνες των εργαζόμενων (…)".
Στο υπόμνημα του προς τον Ανακριτή, ο Δήμαρχος, τον Οκτώβρη 2014, ανέφερε:
"(…) Είμαστε αντίθετοι με τις ελαστικές σχέσεις εργασίας και διεκδικούμε μόνιμη και σταθερή δουλειά με δικαιώματα, μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων στους ΟΤΑ χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Στο Δήμο Πατρέων έχουμε 324 εργαζόμενους ΙΔΑΧ που μονιμοποιήθηκαν μέσω της διαδικασίας ΑΣΕΠ καθόλα νόμιμα. Θέμα ανοχής ή συγκάλυψης πλαστών δικαιολογητικών δεν υφίσταται (…)  Δεν καλύπτουμε διαδικασίες με πλαστά δικαιολογητικά σε καμία περίπτωση. (…) Με βάση τα παραπάνω αρνηθήκαμε ως Δημοτική Αρχή να δώσουμε τους ατομικούς φακέλους για επανέλεγχο, δίνοντας αντίστοιχες εντολές στις Διοικητικές Υπηρεσίες του Δήμου 
(…)".http://news247.gr/eidiseis/koinonia/athwos-o-peletidhs-den-eixe-dwsei-stoixeia-kai-fakeloys-ergazomenwn-pros-apolysh.5055268.html

 l

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου