Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2018

Κλιμακώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο

Κλιμακώνονται οι κοινωνικές αντιδράσεις για το πολυνομοσχέδιο

Σε μπαράζ κινητοποιήσεων εισέρχεται η χώρα από εργαζόμενους και συνδικάτα που διαμαρτύρονται για τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου με τα προαπαιτούμενα, η ψήφιση του οποίου αποτελεί προϋπόθεση για το κλείσιμο της γ' αξιολόγησης. 


Σήμερα Παρασκευή όπου το πολυνομοσχέδιο θα εισαχθεί προς συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής, έχουν κηρυχθεί απεργίες σε διάφορους κλάδους, ενώ μαχητικές κινητοποιήσεις -με πορείες και στάσεις εργασίας- έχουν προγραμματιστεί και για τη Δευτέρα, ημέρα που αναμένεται η ψήφισή του. 

Τα κυρία ζητήματα για τα οποία έχει σηκωθεί θύελλα αντιδράσεων είναι μεταξύ άλλων η ρύθμιση για τις απεργίες, καθώς οι διατάξεις που αφορούν στους πλειστηριασμούς. 

Ακινητοποιημένα τα μέσα μεταφοράς 
Χωρίς μετρό θα μείνει η πρωτεύουσα λόγω της 24ωρης απεργίας εργαζομένων. Σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων Λειτουργίας Μετρό Αθηνών αναφέρει ότι «το συγκεκριμένο νομοσχέδιο παραδίδει στους δανειστές ενέχυρο ό,τι απόμεινε από τη δημόσια περιουσία και μαζί τις τελευταίες ελπίδες για μια ζωή με αξιοπρέπεια στους ανθρώπους του μόχθου». Ο ηλεκτρικός δεν θα κινηθεί από τις 12.00 έως τις 15.00. Σε 24ωρη απεργία «κατεβαίνουν» και οι εργαζόμενοι στο τραμ. Κανονικά θα εκτελούνται τα δρομολόγια στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας και τον προαστιακό σιδηρόδρομο.

Με προσωπικό ασφαλείας τα νοσοκομεία 
Η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων Αθήνας-Πειραιά (ΕΙΝΑΠ) έχει προκηρύξει 24ωρη απεργία για την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, το οποίο καταργεί το δικαίωμα της απεργίας στα Πρωτοβάθμια Σωματεία.

Την απεργία της ΕΙΝΑΠ στηρίζει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών και καλεί τα μέλη του να λάβουν μέρος στην απεργιακή κινητοποίηση. Κατά τη διάρκεια της κινητοποίησης τα νοσοκομεία Αθήνας και Πειραιά θα λειτουργούν με ιατρικό προσωπικό ασφαλείας εξυπηρετώντας μόνον έκτακτα περιστατικά.

Δεμένα τα πλοία στα λιμάνια

Δεμένα θα παραμείνουν τα πλοία σε όλη τη χώρα καθώς η Εκτελεστική Επιτροπή της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ), αποφάσισε την πραγματοποίηση 24ωρης πανελλαδικής απεργίας με προοπτική κλιμάκωσης, σε όλες τις κατηγορίες πλοίων, από τα ξημερώματα της Παρασκευής  έως τις 24:00.

Συγκεντρώσεις και πορείες σε όλη τη χώρα 
Με ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ καλεί στην απεργιακή συγκέντρωση της Παρασκευής στην Ομόνοια στις 12 το μεσημέρι και τη Δευτέρα 15/1 στις 6μμ στην Ομόνοια. Συγκεντρώσεις θα γίνουν σε αρκετές πόλεις της χώρας, τόσο την Παρασκευή, όσο και τη Δευτέρα, με αποφάσεις εργατικών κέντρων και ομοσπονδιών. Την ίδια ώρα στην Πλατεία Κάνιγκος συγκεντρώνονται σωματεία και ομοσπονδίες του ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, στην Πλατεία Κοτζιά οι συνταξιούχοι, στην Σταδίου φοιτητές και συλλογικότητες ενώ στις 12 στα Προπύλαια μέλη του αντιεξουσιαστικού χώρου. Στη συνέχεια αναμένεται να γίνουν πορείες προς το Σύνταγμα. 

Σε ζωντανή μετάδοση τα συλλαλητήρια από την τηλεόραση της Ζούγκλας και το Zougla.gr

Οι ρεπόρτερ, οι εικονολήπτες και οι τεχνικοί της τηλεόρασης της Ζούγκλας και του Zougla.gr θα βρίσκονται από το μεσημέρι της Παρασκευής στους δρόμους της Αθήνας και θα μεταδίδουν λεπτό προς λεπτό την εξέλιξη των συλλαλητηρίων. Συντονιστείτε από τις 12.00 μέσω του Διαδικτύου για να παρακολουθήσετε ζωντανά τις εξελίξεις στην πρωτεύουσα αλλά και την υπόλοιπη Ελλάδα.


http://www.zougla.gr/greece/article/klimakononte-i-kinonikes-antidrasis-gia-to-polinomosxedio-1531870

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου