Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018

(Οι Συριζαίοι Καραγκιόζηδες και στην Διαχείριση Απορριμμάτων! Από φανατικοί και ιδεολογικά κάθετοι απέναντι στα ΣΔΙΤ, μελωμένοι από την εξουσία, είναι υπερ-υπέρ)! Έργο πρότυπο για όλη την Ελλάδα η Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου


Προκειμενικό σχόλιο σχόλιο από τον Εκδορέα προς Συριζαίους που έχουν κάποια τσίπα - αν υπάρχουν τέτοιοι: Δηλαδή, κύριοι Συριζαίοι, όλοι οι αγώνες, όλο το μάτωμα, ήταν "κόλπο" του  τύπου "φύγε εσύ,να έρθω εγώ";

Να δεις, που ο Σγουρός θα μας πει στο τέλος "ιδεοληπτικούς αφελείς"... και το τραγικό είναι... πως... μάλλον... δεν θα μπορούμε να  πούμε... κουβέντα!!!!

Εκδορεύς

Έργο πρότυπο για όλη την Ελλάδα η Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων Ηπείρου

Έργο πρότυπο, που προσθέτει αξία στην περιβαλλοντική διάσταση της χώρας, χαρακτήρισε ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ Οι Συμπράξεις Δημοσίου-Ιδιωτικού Τομέα, Νικόλαος Μαντζούφας, την υπό κατασκευή Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ηπείρου, την οποία επισκέφθηκε σήμερα στο πλαίσιο της μηνιαίας συνάντησης εργασίας για την αξιολόγηση του έργου.



Ο ειδικός γραμματέας ενημέρωσε ότι το έργο αξιολογήθηκε λεπτομερώς από τη Εurostat, η οποία, αφού εξέτασε τη σύμβαση έκρινε ότι αυτό δεν προσμετράταιστο δημόσιο χρέος και στο έλλειμα της χώρας, καθώς οι όποιοι κίνδυνοι που μπορεί να υπάρξουν έχουν περάσει ουσιωδώς στον ιδιωτικό τομέα.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης εργασίας, που πραγματοποιήθηκε στο εργοτάξιο, εκφράστηκε από όλα τα μέλη της ομάδας εργασίας απόλυτη ικανοποίηση για την πορεία υλοποίησης του έργου, που σύμφωνα με τον πρόεδρο του φορέα σύμπραξης, Μανώλη Μαραγκουδάκη και τον γενικό διευθυντή του έργου, Νικόλαο Τσαρνά, κινείται πιο μπροστά από το χρονοδιάγραμμα και εκτιμάται ότι τον ερχόμενο Ιούλιο να έχει ολοκληρωθεί ουσιαστικά.

Μετά την ολοκλήρωση της σύσκεψης, ο κ. Μαντζούφας δήλωσε ότι η πρόοδος του έργου είναι εντυπωσιακή, θα έχει ολοκληρωθεί τον Ιούλιο του 2018, μόλις έναν χρόνο μετά την υπογραφή της σύμβασης, και εκπλήσσει κάθε παρατηρητή ή εμπλεκόμενο σε αυτό το έργο. «Τέτοιοι ρυθμοί δεν έχουν ξανασυναντηθεί στην Ελλάδα και αυτό οφείλεται στην αναθέτουσα Αρχή, την Περιφέρεια Ηπείρου, στην κ. Καλογιάννη, σε όλη την ομάδα της και στον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη, που με πολύ πάθος, με πολύ δύναμη και με στοχοπροσήλωση έχουν πετύχει αυτό το έργο» σημείωσε. Παράλληλα, έκανε ειδική αναφορά στον ιδιωτικό φορέα σύμπραξης, ο οποίος, όπως είπε, «σέβεται απόλυτα τις υποχρεώσεις του και ενεργεί με έναν τρόπο, που η σύμπραξη των δύο τομέων αποτελεί ένα πραγματικό και ουσιώδες συνώνυμο».

«Είμαστε πολύ περήφανοι που έχουμε συμβάλλει σε αυτό το έργο, ένα έργο 52 εκατ., που προσφέρει σημαντικά τόσο κατά την περίοδο κατασκευής, όσο και κατά τη διάρκεια της λειτουργίας, όταν εκατοντάδες εργαζόμενοι από την Ήπειρο θα δουλεύουν σε αυτό. Ένα τελευταίο νέο είναι ότι παρά πολύ πρόσφατα αυτό το έργο αξιολογήθηκε λεπτομερώς από τη Eurostat κατά πόσο η σύμβαση που έχει υπογραφεί έχει κάποια τεχνικά χαρακτηριστικά. Το αποτέλεσμα ήταν το έργο αυτό να κριθεί ότι δεν προσμετράται στο δημόσιο χρέος και στο έλλειμμα της χώρας» πρόσθεσε ο ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ.

Η αντιπεριφερειάρχης Αναπτυξιακού Προγραμματισμού, Τατιάνα Καλογιάννη, επισήμανε ότι η Περιφερειακή Αρχή, με τις υπηρεσίες της, θα χρησιμοποιήσει αυτό το έργο «ως αναφορά και για επόμενα έργα μεγάλης κλίμακας είτε μέσω ΣΔΙΤ, είτε με τη μορφή παραχωρήσεων». «Για μας, αυτό είναι το μεγαλύτερο κέρδος και η προστιθέμενη αξία του έργου» συμπλήρωσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


http://www.zougla.gr/greece/article/ergo-protipo-gia-oli-tin-elada-i-monada-epeksergasias-astikon-stereon-apovliton-ipirou


https://odofragma-skas.blogspot.gr/2018/01/blog-post_905.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου