Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Πέμπτη, 25 Ιανουαρίου 2018

Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής: Έρχονται χιλιάδες απολύσεις συμβασιούχων -Κάλεσμα σε σύσκεψη



Σε οργανωμένη αντίδραση καλεί τους συμβασιούχους το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής, ενόψει όπως αναφέρει χιλιάδων απολύσεων συμβασιούχων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, αξιοποιώντας πρόσφατο άρθρο του πολυνομοσχεδίου.
Συγκεκριμένα, το Συνδικάτο ΟΤΑ καλεί σε σύσκεψη την Κυριακή 28 Ιανουαρίου και σε ανακοίνωση του, σημειώνει:

«Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ ψήφισε άρθρο στο πολυνομοσχέδιο όπου το αίτημα μας για μετατροπή των συμβάσεων μας από ορισμένου χρόνου σε αορίστου που οδήγησε στους μεγάλους αγώνες του καλοκαιριού, που υιοθετήθηκε από δεκάδες σωματεία και κινητοποίησε χιλιάδες εργαζόμενους απαγορεύεται δια νόμου!
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το άρθρο 242 “απαγορεύεται η μετατροπή σε Ι.Δ.Α.Χ. του προσλαμβανόμενου έκτακτου προσωπικού, με οποιαδήποτε σχέση εργασίας ορισμένης διαρκείας, καταρτίζεται σύμφωνα με τους κανόνες του ιδιωτικού δικαίου”.
Δεν έχουν τσίπα! Ετοιμάζονται να προχωρήσουν σε χιλιάδες απολύσεις!
Αποδεικνύεται για μία ακόμα φορά ότι η κυβέρνηση είναι αδίστακτη στην υλοποίηση της αντεργατικής πολιτικής. Τα ψέματα, η κοροϊδία, ο αποπροσανατολισμός και ο εφησυχασμός των εργαζομένων είναι βασική στρατηγική της.
Είναι γελασμένοι αν νομίζουν ότι θα μας απολύσουν χωρίς να τσαλακωθούν!
Πρέπει να πάρουν άμεσα απάντηση:
Καλούμε κάθε συνάδελφο συμβασιούχο την Κυριακή 28-1-2018 στις 11:30 το μεσημέρι στα γραφεία του ΣΥΝΔΙΚΑΤΟΥ ΟΤΑ ΑΤΤΙΚΗΣ. (Χρυσάφη 10, Ηλιούπολη, στάση μετρό Ηλιούπολη).
Μετατροπή τώρα όλων των συμβάσεων μας από ορισμένου σε αορίστου χρόνου!»
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/syndikato-ota-attikis-erchonte-chiliades-apolysis-symvasiouchon-kalesma-se-syskepsi/


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου