Ο ΕΔΣΝΑ έχει λόγο ύπαρξης:ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, με προάσπιση του δημόσιου χαρακτήρα των υπηρεσιών του και κοινωνικό έλεγχο των δράσεων

Δευτέρα 25 Σεπτεμβρίου 2017

ΑΔΕΔΥ -αξιολόγηση: Έρχονται καταλήψεις υπουργείων, δήμων, νοσοκομείων & προσφυγές στη Δικαιοσύνη



Σε περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων με συμβολικές καταλήψεις υπουργείων, δήμων και νοσοκομείων προχωρά, σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, η ΑΔΕΔΥ την ερχόμενη Τρίτη 3 Οκτωβρίου, ημέρα που, σύμφωνα με την τροπολογία Γεροβασίλη-Σκουρλέτη, λήγει η πρώτο δεκαήμερο της προθεσμίας για την παράδοση των φύλλων αξιολόγησης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, οι καταλήψεις θα πραγματοποιηθούν με επίκεντρο τα γραφεία Προσωπικού ενώ παράλληλα θα πραγματοποιηθούν συγκεντρώσεις των εργαζομένων στους χώρους εργασίας τους.

Η απόφαση ελήφθη κατά τη σημερινή σύσκεψη μελών της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΑΔΕΔΥ με εκπροσώπους των Ομοσπονδιών του δημόσιου τομέα, κατά τη διαρκεια της οποίας υπήρξε η εκτίμηση ότι από τις μέχρι τώρα επισκέψεις σε υπουργεία, δήμους και νοσοκομεία, η αποχή από την αξιολόγηση συνεχίζεται με αμείωτη ένταση.
Απειλούν με προσφυγή στη Δικαιοσύνη
Ήδη στους χώρους εργασίας οι συνδικαλιστές μοιράζουν έγγραφο «δήλωσης συμμετοχής στην απεργία», προκειμένου να καλυφθούν και νομικά οι εργαζόμενοι, σύμφωνα με το οποίο:
ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ
Ο/Η κάτωθι _______________ υπογεγραμμένος/η __________________, που υπηρετώ ως _____________________________ δηλώνω, ότι συμμετέχω στην απεργία –αποχή, που έχει προκηρύξει η ΑΔΕΔΥ από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με την διαδικασία αξιολόγησης και ως εκ τούτου δεν δύναμαι να υποβάλλω καμία έκθεση αξιολόγησης ως αξιολογητής ή αξιολογούμενος.
Σημειώνεται, ότι η συμμετοχή μου στην ως άνω νομίμως προκηρυχθείσα απεργιακή κινητοποίηση αποτελεί νόμιμο και συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωμα μου και συνεπεία αυτού δεν μπορεί να επιφέρει εις βάρος μου καμία έμμεση ή άμεση μορφή διοικητικής ή άλλης συνέπειας.  Με την επιφύλαξη κάθε νομίμου δικαιώματος μου.
_______, 22/9/2017
Ο υπάλληλος

Δύο ακόμη γνωμοδοτήσεις
Παράληλα, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες αύριο θα αποσταλούν στους δημοσίους υπαλλήλους δύο ακόμη γνωμοδοτήσεις, συμφωνα με τις οποίες  «σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποκλεισθεί από τις μελλοντικές κρίσεις προϊσταμένων όποιος συνάδελφος (υπάλληλος-προϊστάμενος-Διευθυντής-Γενικός Διευθυντής) συμμετέχει στην απεργία-αποχή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.». Πρόκειται για γνωμοδοτήσεις του καθηγητή Διοικητικού Δικαίου της Νομικής Σχολής Αθηνών, Πάνου Λαζαράτου και του καθηγητή Εργατικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημιου Θεσσαλονίκης Άρη Καζάκου.
http://www.aftodioikisi.gr/ergasiaka-ypallilwn-ota/adedi-axiologisi-erxontai-katalipseis-ipourgeion-dimon-nosokomeion-prosfiges-sti-dikaiosini/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου